Annonce
Struer

Der blev sagt ja til bryllupsmessen

Signe Worm Bech og Martin Kjeldsen fra Viborg var på weekendophold på Grand Hotel i Struer. De skal giftes til juni, og derfor passede det perfekt, at der var en bryllupsmesse på hotellet. Foto: Johan Gadegaard

For tredje år i træk afviklede en række lokale forretninger en bryllupsmesse på Grand Hotel Struer, og der var fin tilstrømning allerede fra messens begyndelse.

Struer: En hvid Limousine holdt parkeret i gågaden ud for Grand Hotel Struer og agerede blikfang for søndagens bryllupsmesse, der for tredje år i træk fandt sted inde på hotellet.

En række, lokale forretninger var gået sammen om en messe med masser af inspiration til kommende brudepar, og som medindehaveren af Grand Hotel Casper Frederiksen kunne konstatere, så var gæsterne på pletten med det samme, dørene blev slået op til de to lokaler med fokus på f.eks. bryllupskjoler, mad, gaver, bryllupskager og smykker. For nu at nævne noget af den bryllupsinspiration man kunne dykke ned i.

Blandt gæsterne var 27-årige Signe Worm Bech og 29-årige Martin Kjeldsen fra Viborg. De var på weekendophold i Struer - en weekend med wellness.

- Vi har haft to overnatninger her på Grand Hotel og samtidig opholdt os en hel del timer i Kurbad Limfjorden, fortalte Signe Worm Bech.

De skal giftes lørdag den 8. juni i Søndermarkskirken i Viborg.

- Da vi ankom til hotellet i fredags, fandt vi ud af, at der var bryllupsmesse søndag. Det er helt perfekt. Så kan vi lige få de sidste detaljer på plads. Foruden wellness var det nemlig også på forhånd planen, at vi skulle bruge denne weekend på at tale om vores bryllup, sagde Martin Kjeldsen.

De fik blandt andet inspiration på Kop & Kandes stand.

Det giver os nok ikke nogle konkrete bestillinger på en bryllupskage lige i dag, men det giver forhåbentlig noget inspiration til messens gæster.

Michael Bek Madsen, indehaver af Bageren på Ølbyvej
Bagermester Michael Bek Madsen fra Bageren på Ølbyvej havde travlt med at uddele smagsprøver på bryllupslagkager. Foto: Johan Gadegaard

Tips til ønskesedlen

- Vi mangler lige at få nogle tips til vores ønskeseddel, og her faldt vi for de ting, som Christian Bitz laver. Det skal vi i hvert fald ønske os, sagde Signe Worm Bech.

Christian Bitz-produkterne er blandt andet inden for bestik, glas og spisestel.

Der var pænt med folk rundt ved de enkelte stande. Det gjaldt ikke mindst hos Bageren på Ølbyvej.

- Det er nok fordi, vi uddeler smagsprøver, sagde bagermester Michael Bek Madsen og smilede.

Det var nok stærkt medvirkende. Det var nemlig smagsprøver på festlagkager til den store dag.

Michael Bek Madsen virkede oplagt, selv om han havde været oppe hele natten for at bage og efter en pæn lang arbejdsdag snuppede fire timer på messen.

- Jeg synes bestemt, vi hører hjemme på en bryllupsmesse. Det vil vi gerne bakke op om. Det giver os nok ikke nogle konkrete bestillinger på en bryllupskage lige i dag, men det giver forhåbentlig noget inspiration til messens gæster. Vi får vist, hvad vi kan lave, og de besøgende får smagt det. Det sker ofte, at der kommer en kunde ind, der siger, at vedkommende har smagt en af vores kager ved den eller den lejlighed og nu gerne vil bestille en tilsvarende, sagde Michael Bek Madsen.

Der var masser af inspiration at hente på bryllupsmessen - blandt andet til borddækning. Foto: Johan Gadegaard
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Ulv eller hybrid? Ulv og hund har fælles gener

Debat: I forbindelse med ankesagen mod Mourits Troldtoft som er dømt i byretten for at skyde en fredet ulv i 2018, fremsætter forsvaret påstand om at det ikke var en ulv der blev skudt, men en ulvehybrid. Mange ulvemodstandere påstår, at de danske ulve ikke er ”rene” ulve, men hybrider, altså en blanding mellem ulv og hund. Formålet med denne påstand er formodentligt, håbet om at få fjernet de danske ulve. Afkommet fra en parring mellem en ulv og en hund vil være en hybrid med statistisk 50% hundegener og 50% ulvegener i genomet (Den samlede genetiske information i kromosomerne). Disse individer kaldes F1 hybrider. Hvis en F1 hybrid får afkom med en ulv, vil afkommet statistisk indeholde 75% ulvegener og 25% hundegener i genomet. Disse kaldes F2 hybrider. Der findes ikke nogen fast definition for, hvor stor en del af genomet i en blanding af hund og ulv skal bestå af hundegener, før der er tale om en hybrid. Når det understreges, at det er ”statistisk”, skyldes det, at de to dyr for det første er så nært beslægtede, at de deler størstedelen af genomet og det derfor er en meget lille del af genomet, der er specifikt for hhv ulv og hund. For det andet, at begge dyr med jævne mellemrum gennem deres fælles historie har byttet gener og for det tredje, at hvert æg og sædcelle bærer en unik kombination af halvdelen af moders - respektive faders – gener og at der i den proces opstår en vis ujævnhed i fordelingen af de typespecifike DNA-sekvenser. Desuden er tæmning af ulv til tamhund sket i flere, uafhængige civilisationer gennem 15.000 – 35.000 år og gennem udvælgelse (senere raceavl) er det forskellige egenskaber ved ulven/hunden, der har været foretrukket.

Kultur

Ung bykirke holder jubilæumsfest

Annonce