Annonce
Lemvig

Den vildeste idé er virkelighed: Anders Matthesen til Harboøre

Anders Matthesen går på scenen to gange på det lille kultursted 18b i Harboøre. Arkivfoto
Kulturstedet 18b har gjort et scoop og fået et af de absolutte topnavne i Danmark til et lille spillested
Annonce

Harboøre: Topnavnet Anders Matthesen på et lille spillested i Harboøre med plads til godt 200 tilhørere.

Det lyder som den vildeste idé.

Det var det også, da indehaveren af kulturstedet 18b, Helle Langer, fik den. Og hvad er der sket? Det bliver virkelighed. Lørdag den 23. marts kommer Anders Matthesen til Harboøre, og han går på scenen to gange i 18b. Klokken 21.00 er der allerede udsolgt, men der er fortsat billetter til 17.30, når han første gang entrer scenen.

Helle Langer har også svært ved selv at forstå, at det er lykkedes at få en af Danmarks absolut mest populære scenekunstnere så langt mod vest som til Harboøre.

- Jeg vil somme tider gerne gøre noget vildt, og det mest vilde, jeg kunne finde på, var tanken om, at netop Anders Matthesen skulle kommer her i 18b. Det kunne man ikke forestille sig, han ville sige ja til, fortæller Helle Langer.

Hun fortæller, hun sendte ham en mail.

- Det kostede jo ikke noget, men jeg fortrød nu, lige efter jeg havde sendt den. "Den indre vestjyde" i mig sagde, at det var lige at gå for vidt.

I første omgang hørte hun intet, men et par uger senere kom der en reaktion fra manageren. Man havde konstateret, at 18b var et dejligt sted, og Anders Matthesen ville gerne komme.

- Så blev der fest herhjemme. Hold da op. Vi skrev sammen med manageren, og det blev så lørdag den 23. marts, det kunne lægges ind i hans turné. Vi er et langt mindre spillested end de andre steder, han skal optræde. Men det er min fornemmelse, at mange kunstnere af og til godt kan lide at komme i øjenhøjde med publikum. Og det kommer han her. Nu er det op til os at skabe en fantastisk aften, og det skal også nok lade sig gøre, siger Helle Langer.

Det er ikke et arrangement, der vil gøre hende og familien rige.

- Nej, det kan måske løbe rundt, men det er heller ikke det, der er afgørende for os. Det er, at det kan lade sig gøre at trække så store navne til Harboøre. Når det kan lykkes med Anders Matthesen, kan det bane vejen for, at andre store kunstere kan følge efter. Det er vigtigt, at vi laver noget stort her i Harboøre. Vi er vant til at køre langt for at få oplevelser. Nu kører andre her til Harboøre, og så skal de også have en oplevelse, så de har glemt køreturen i samme øjeblik, de er her. I Vestjylland er vi tilbøjelige til ikke at blære os for meget. Men det kan vi godt gøre på den gode måde, fordi vi kan meget, og det må vi gerne fortælle. Og Anders Matthesen en lørdag her i Harboøre er en måde at give en god historie på, så folk finder ud af, hvor Harboøre ligger, siger Helle Langer.

Helle Langer skabte kulturstedet 18b sidste år i Nørregade i Harboøre, hvor den gamle brugsforening lå. Hun har haft koncert med Niels Hausgaard tidligere, og nu er det altså Anders Matthesen, som gerne skulle blive forløberen til rigtig mange andre store navne i fremtiden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce