Annonce
Debat

Den vestlige verden skabte Islamisk Stat

Foto: Thomas Lekfeldt

Læserbrev: Det glemmer Allan Berg, Lemvig, repræsenterende det højreekstreme Nye Borgerlige.

Det hele startende med, at en ligeså højreekstrem amerikansk regering lavede en plan med at vælte syv mellemøstlige regeringer over fem år, ud fra en forventning om, at det ville afstedkomme et ”Arabisk Forår”.

Men det, som blev det arabiske forår og satte brand i den muslimske verden, var en ung tunesisk frugtsælger ved navnet: Mohammed Bouazizi, der i protest over en ganske urimelig behandling fra det korrupte politi satte ild til sig selv foran byens kommunale kontor i byen Sidi Bouzid – en enkeltstående handling, der skulle blive starten på en fantastisk kædereaktion af udviklinger ud over hele den arabiske verden.

Annonce

Det blev et uhyggeligt blodigt oprør i almindelighed, og senere i Syrien i særdeleshed. Hvor den syriske præsident og psykopat Bashar al-Assad frygtede det arabiske forår skulle nå Syrien, og startede så selv oprøret ved på den mest brutale måde at angribe de befolkningsgrupper, der med sang og flag ønskede mere frihed fra den brutale diktator.


Hele den del af konflikten blev hjerteskærende brutal for den syriske befolkning, der blev bombet, gasset og beskudt fra alle sider.Først her dukkede Islamisk Stat (IS) op for alvor, ved forinden at have bevæbnet sig med store mængder våben efter at have skræmt de irakiske styrker i det nordlige Irak på flugt. Til deres egen overraskelse for øvrigt. Men det var ikke noget den vestlige verden reagerede specielt på, før IS på video skar hovedet af en tilfangetaget amerikaner. Og det så til min forundring, da det ville vække den amerikanske krigsmaskine. Men strategien var også, skulle det snart vise sig, at vække den russiske krigsmaskine, med det sigte de gik i struben på hinanden om at dominere Mellemøsten.

Hele den del af konflikten blev hjerteskærende brutal for den syriske befolkning, der blev bombet, gasset og beskudt fra alle sider. Desuden voksede antallet af forskellige islamiske kampgrupper, hvor flere gik i kødet på hinanden grundet shia-sunni konflikten. Og trods alle disse tropper, der udover Bashar al-Assad, der fik støtte fra Rusland og Iran, var der også de amerikanske tropper, samt tropper fra EU, så holdt IS længe ud, før de overlevende sivede væk fra kampzonen.

Så på den måde er tilblivelsen af IS en konsekvens af den vestlige verdens manipulerende rundt med den muslimske verden. Så er spørgsmålet, hvad bliver det næste, for der bliver med stor sandsynlighed et næste.

Lige nu forsvinder børn væk fra flygtningelejrene, som det tidligere IS brugte som selvmordsbomber. Men er de danske børn blevet flyttet til Danmark, så kan de ikke bruges som selvmordsbomber.

Har jeg ikke ret, Allan Berg, Lemvig?

Annonce
Vestjylland

Spurgt på gaden: Er du klar til at droppe kontanterne?

Danmark

Søndagens coronatal: 893 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Livsstil For abonnenter

Birthe blev på den gamle skole efter sin mands pludselige død: - Jeg flytter aldrig, for jeg elsker at bo her

Livsstil For abonnenter

Spørg advokaten: Har jeg pligt til at oplyse, hvem der er far til mit barn?

Danmark

Gode råd fra advokaten: Det skal du huske, når du skal flytte nærmere dit studie

Erhverv

Jagten på en ny karriere: B.S. Christiansen skal inspirere minkavlere

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Lad os hurtigst muligt få afskaffet kontanterne

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat

Danmarks ambassadør i Paris: Frankrig atter frit efter coronavirus

Danmark

Ud med de gamle, ind med de nye: Søndag træder nye regler om brændeovne i kraft

Sport

Se triumfen i billeder og video: Rindoms vilde rutsjebanetur endte med guld

Holstebro

Nyt bilhus sælger de billigste og leaser de dyreste

Navne For abonnenter

Kanonskytte fra Nordatlanten valgte københavnerlivet fra og slog rødder i Struer

Sport

HB fik en mand smidt ud, men endte alligevel med at besejre ærkerivalerne

Annonce