Annonce
Struer

Den svære balance mellem foreningsliv og forretning

Bestyrelseformanden i Struer Energi Park, Jesper Gregersen, byder her velkommen til onsdagens dialogmøde med brugerne. Foto: Morten Stricker
Ny centerchef i Struer Energi Park skal først og fremmest gøre brugerne glade.

Struer: Bestyrelsen i Struer Energi Park har udsendt et stillingsopslag, så der inden for den kommende måneds tid eller to kan blive ansat en ny centerchef, som skal afløse Rune Bjerregaard fra Randers, som forlod stillingen for en uges tid siden efter kun syv måneder på posten.

- Vi var ikke helt enige om, hvad der skulle ske, og hvordan vi skulle komme videre, forklarede bestyrelsesformanden, Jesper Gregersen, om afskeden med Rune Bjerregaard.

Nu forsøger bestyrelsen så at finde den helt rigtige person til jobbet.

- Måske var det en idé at ansætte to: En som centerchef og en anden til at styre caféen, mente nogle af de cirka 20 repræsentanter fra de mange foreninger, der onsdag aften var mødt op til et dialogmøde med bestyrelsen.

- Et godt bud, mente bestyrelsesformanden i en erkendelse af, at caféen ikke er kommet til at fungere efter hensigten.

- Vi fik slet ikke opfyldt de ønsker, vi havde fra starten. Da vi løb ind i kommunalfuldmagten, viste det sig, at der var nogle helt klare grænser for, hvad vi måtte gøre, hvis vi ville beholde de fire-fem millioner kroner Struer Energi Park havde fået i tilskud fra Struer Kommune, fortalte han.

- Nu har vi så et valg mellem at drive den selv med de begrænsninger, der ligger i kommunalfuldmagten, eller vi kan finde en forpagter, som vil påtage sig opgaven og gå ind i det med liv og sjæl, forklarede Jesper Gregersen.

Vi fik slet ikke opfyldt de ønsker, vi havde fra starten. Da vi løb ind i kommunalfuldmagten, viste det sig, at der var nogle helt klare grænser for, hvad vi måtte gøre, hvis vi ville beholde de fire-fem millioner kroner Struer Energi Park havde fået i tilskud fra Struer Kommune.

Jesper Gregersen, bestyrelsesformand, Struer Energi Park

Snak i krogene

Men uden at være helt klar på, hvad vej det kommer til at gå.

Det er noget, den nye centerchef skal være med til at bestemme.

- Nu skal vi først og fremmest have det til at fungere, så vi får glade brugere, fortalte Jesper Gregersen i sin velkomst.

Han kunne samtidig konstatere, at der i løbet af de seneste uger havde været meget snak i krogene, og han opfordrede derfor en åben dialog.

En af de helt store udfordringer bliver blandt andet at få driften til at fungere, så der også sker noget i de mange måneder, hvor hallerne for det meste står tomme og driften kører i tomgang.

- Vi har jo tradition for at bruge hallerne i cirka syv måneder om året, og så sker der ikke så meget i løbet af sommerhalvåret. Det skal vi have gjort noget ved, mente Jesper Gregersen, og en ny centerchef kommer også til at arbejde videre med den mere kommercielle drift.

Det skal så bare ske uden alt for mange sammenstød med de mange klubber og foreninger, der bruger centret til daglig.

Store arrangementer og koncerter

De fremmødte havde da også forskellige forslag, som kan komme i spil.

Bruno Grønborg fra Aktiv Onsdag foreslog, at der kunne arrangeres koncerter.

Andre kunne tænke sig at fylde hallerne med publikum til et foredrag eller et stand-up show af en vis standard, og bestyrelsesmedlemmerne var helt med på, at det var en mulighed.

- Vi har bare ikke råd til en fuser. Så vi skal være helt sikre på, at vi har publikum med os, hvis vi går ind i den slags arrangementer, sagde Peter Johannesen, som er bestyrelsesmedlem i både Struer Håndbold og Struer Energi Park.

Dette fik Bruno Grønborg til at foreslå, at bestyrelsen i Struer Energi Park kunne overlade det til foreningerne, at få de lidt større arrangementer på programmet.

- Struer Energi Park vil jo stadigvæk få lejeindtægt på arrangementet og en god omsætning i caféen, mente han.

Bestyrelsesformanden, Jesper Gregersen, ville også gerne i dialog med lederen af Folkets Hus, hvis der skulle arrangeres koncerter.

- Vi er ikke interesseret i at konkurrere med nogen. Men det kunne da blandt andet have været fedt, hvis vi kunne være gået sammen med Folkets Hus om Jørgen Simonsens modeshow, så vi kunne have fået to gange 1500 mennesker ind at se det i stedet for de to gange 250, der var plads til i Folkets Hus, mente han.

- Og hvad med e-sporten. Hvor står vi lige der, sagde han som et af sine sidste bud på, hvor der er store udviklingsmuligheder.

Men derfor skal den nye centerchef stadigvæk lægge den største vægt på at få tingene til at fungere til daglig.

Under normale omstændigheder kommer medlemmerne af de mange foreninger og klubber, som bruger nogle af de mange haller i Struer Energi Park til træning og går hjem.

- Vi vil så gerne, at I bliver her lidt længere, konstaterede Jesper Gregersen.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tak for havefesten

18 år blev det til. 18 år med guitarsoloer, fadøl og festglade mennesker. År med solskin og overskud, men til sidst også for mange år med regnvejr og underskud, og nu er det slut med Rock i Holstebro. Det kan man begræde herfra og til al evighed. I sidste ende var det dog publikum som svigtede, og kombinationen af flere år med dårligere regnskaber var mere end en-dags-festivalen kunne klare. Det er altid trist, når noget, der engang var stort, må lukke og slukke. Mange har erindringer og oplevelser bundet op i arrangementet – ja nogle har måske endda mødt deres udkårne på festivalpladsen, til tonerne af nogle landets mest populære kunstnere. For andre har det været en årlig tilbagevendende begivenhed, hvor man mødte alle de mennesker, man ikke lige fik set nok til i en travl hverdag. Det var ikke uden grund, at det blev kaldt Nordvestjyllands største havefest, der dog de sidste år blev mindre og mindre, mens arrangørerne kæmpede en hård kamp for at skabe et økonomisk bæredygtigt projekt, hvor der var en sammenhæng mellem det musikalske ambitionsniveau og publikums interesse. De kommende dage vil det sikkert være mismodet, der fylder mest - og skuffelse over, at det i sidste ende ikke lykkedes at finde en aftale med kreditorerne, så festivalen fik lige en chance mere til for at bevise sin levedygtighed. Men det ændrer ikke på, at Rock i Holstebro i mange år lavede Nordvestjyllands største fest. Der var år, hvor tilskuertallet nåede op over 10.000, og hvor ikke bare gæsterne fik en fed fest; der var også penge at tjene for de frivillige foreninger, der bidrog til, at festivalen kunne afholdes. Det ville naturligvis være lettere, hvis der ikke var konkurrence, og Rock i Holstebro kunne have koncertmarkedet næsten for sig selv. Men der er i dag kommet et langt større udbud af koncerter og arrangementer året rundt, hvilket kun er positivt for det musikelskende publikum. Tilbage er bare at sige tak for festen og kampen. Og hvem ved, måske der af asken fra Rock i Holstebro vokser nye initiativer frem.

Annonce