Annonce
Struer

Den store klassefest markerer 100 års jubilæum

Her ses styregruppen bag den store klassefest. Fra venstre er det Knud Bjerregaard Hansen , Bent Hargaard, Lene Vangsgaard Andersen, Anton Lyhne og Kristian Hedegaard. PR-foto

Thyholm: I september fylder Thyholm Skole 100 år, og det fejres med en emneuge for alle nuværende elever samt "Den store klassefest" for tidligere elever. Det sker 14. september i Midtpunktet.

"Hvidbjerg Real- og Efterskole A/S" blev officielt indviet 1. oktober 1919, som det, der blev grundlaget for Thyholm Skole.

- Vi vil gerne se alle gamle elever, der har været en del af skolen gennem de mange år. Vi har fremskaffet klasselister af vore 8. klasseelever helt tilbage til 1963 og frem til 8. klasserne i 2003. Vi ville gerne have haft alle med, men af pladsmæssige årsager har vi desværre været nødt til at begrænse deltagerantallet. Derfor bliver der ikke plads til de elever, der har gået i 8. årgang efter 2003. Har du derimod været elev på Thyholm skole før 1963 er du mere end velkommen, lyder det fra styregruppen og foreningen bag den store klassefest 2019.

Der er et deltagerantal på maksimum 1200 personer, og tilmelding er efter først til mølleprincippet på www.storeklassefest.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Spritbilist: I får aldrig mine nøgler

Leder For abonnenter

16 år er gammel nok

Det er på mange måder paradoksalt. Er man 16 år, må man købe alkohol, man kan komme i fængsel, få lov til at betale skat og blive tvunget til at spare op til pension. Men stemme, det må man ikke. Nu findes den optimale valgretsalder næppe, men der er bestemt rigtige mange og rigtig gode argumenter for at nedsætte valgretsalderen, som Demokratikommissionen, der er nedsat af Dansk Ungdoms Fællesråd og består af en række eksperter, politikere og meningsdannere, anbefaler. Det første og bedste argument for at nedsætte valgretsalderen ligger naturligvis lige for. En udvidelse af demokratiet, så flere bliver en del af beslutningerne, er naturligvis med til at styrke det. Jo flere der er en del af beslutningsprocessen, jo bredere er beslutningerne forankret. Spørgsmålet er så, om 16-årige er modne nok til at kunne gennemskue komplekse problemstillinger. Det findes der næppe noget entydigt svar på. Nogle vil være, nogle vil ikke. Og den bekymring har man givet haft hver gang, man har sænket valgretsalderen – senest i 1978, hvor den nuværende på 18 år blev vedtaget. Vores demokrati - herunder valgretsalderen - er ikke en statisk størrelse. Så havde valgretsalderen stadig været 25 år eller mere. Demokrati kræver noget af os. Det kræver tro på egne og andres evner til at engagere sig og til at påtage sig et medansvar for det samfund, vi alle er en del af. Vi lever i dag med en af de mest oplyste generationer af unge, der har et højt medieforbrug, og som gennem deres skolegang er blevet proppet med kritisk tænkning og opdragelse i demokrati. Det er også i høj grad de unge, der har drevet klimaet helt op i toppen af den politiske bevidsthed. Der er således intet, der tyder på, at de unge ikke vil leve op til det ansvar, som en sænkning af valgretsalderen vil give dem. Spørgsmålet er nærmere, om det er os på +18 år, der er nervøse for at overlade noget ansvar til de yngre? Hvis man stadig er bekymret, så kan man bare skele ud i Europa, hvor man blandt andet i Østrig har sænket valgretsalderen til 16 år, mens mange andre lande også ventes at følge trop.

Annonce