Annonce
Holstebro

Den store byplan er afleveret: Nu gælder det jagten på pengene

Onsdag blev planen for byudviklingen af Holstebro præsenteres i den nye Big Bio. Her overrækker bestyrelsesformand Annemette Færch fra Holstebro Udvikling planen til borgmester H.C. Østerby. sammen med arbejdshandsker og energidrikke fra Red Bull. Foto: Morten Stricker
Mere grønt, flere bynære boliger, pænere og mere sammenhængende indgange til bymidten. Det er grundtanken bag byudviklingsplanen for Holstebro. Næste etape bliver af finde pengene og coronaen har ikke gjort det lettere, erkender borgmester H.C. Østerby.

Holstebro:  De store smil var fremme onsdag eftermiddag i Holstebros nye biograf i Enghaven. Den samlede vision for udviklingen af bykerne i Holstebro med særligt fokus på sygehusgrunden blev fremlagt.

Politikere, embedsmænd, hovedarkitekten og repræsentanter fra Færchfonden var glade for planen, der efter nogle justeringer nu er afleveret med et kvart års forsinkelse på grund af corona.

Udsagn som: "Det er en historisk dag for Holstebro"og "Det kan blive meget stort" gik igen flere gange under præsentationen.


Vi er godt klar over, at det er de lange briller, der skal på, og der skal meget til for at komme over på den anden side. Der skal meget slid og arbejde til

Annemette Færch


Nu er det op til Holstebro Kommunes politikere at omsætte det 70 siders lækkert indbundet idekatalog til virkelighed.  Den oprindelige vinder af konkurrencen, Team Vandkunsten, havde indarbejdet det bedste fra de øvrige finaleforslag til den endelige plan.

Annonce

Arbejdshandsker

Godt halvandet år er gået siden Holstebro Udvikling blev etableret som et samarbejde mellem Færchfonden og Holstebro Kommune.

Formanden for bestyrelsen i Holstebro Udvikling, Annemette Færch, overrakte planen til borgmester H.C. Østerby (S).

- Det er en plan med mange ambitioner og store muligheder. Vi håber, at grundtanken bliver foldet ud og kan leve. Vi er godt klar over, at det er de lange briller, der skal på, og der skal meget til for at komme over på den anden side. Der skal meget slid og arbejde til, lød det fra Annemette Færch, der sammen med planen gav borgmesteren et par arbejdshandsker, tre dåser energi-drik og en lille kikkert til hjælp med at fastholde visionen i mange år.

H.C. Østerby glædede sig over den mest gennemarbejde plan i de 18 år, han har været med i kommunalpolitik.

- Nu er det op til os politikere. Vi skal omsætte planen til noget aktivt. Det handler ikke om at vælge det ene projekt frem for det andet - men om at finde en strategi, så vi starter bedst muligt. Vi skal forpligte os på det som byrådspolitikere. Det er en plan over 15-20 år. Det er afgørende, at vi virkelig vil denne plan, siger borgmesteren.

Annonce

Gøre sig attraktiv

Nu er visionen på plads. Nu skal der konkrete planer og penge på bordet.

Hvor skal penge komme fra?

- Coronakrisen har ikke gjort det lettere.  Det har ikke fremelsket flere investorer, men nu skal vi i gang med en konstruktion for sygehusgrunden, der er krumtappen i projektet med flere end 100 nye boliger. Det skal gøres interessant og lækkert for investorerne, siger Østerby, der også mener, at det på kort sigt er afgørende at støtte op om handelslivet, der har det meget svært lige nu.

Hvis valget står mellem kernevelfærd og byudvikling, hvad vælger du så?

- Det er ikke hinandens modsætninger. Men det er klart, at vi skal ud og finde nogle, der vil investere i planen. Det handler også om, at vi sender det signal , at vi er en mere alsidig by, så man har lyst til at bevæge sig ind i byen, siger Østerby.

Annemette Færch vil endnu ikke kommentere, om eller hvor Færchfonden vil investere i byens plan.

- Ingen skal være i tvivl om, at vi har et stort hjerte for Holstebro. Men vi skal først finde ud af, hvordan vi finder vores plads, når vi ser, hvordan byrådet tager ejerskab og kommer videre med planen, siger Annemette Færch.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Smits-brødre jagter historisk EM-billet

Annonce