Annonce
Ulfborg/Vemb

Den offentlige transport halter: Nu arbejder landsbyborgere på samkørselsordning

Områdets bilister kan være med til at gøre mobiliteten i området bedre, mener Vesterhavsklyngen, der nu har en mobilitetsløsning i støbeskeen. Arkivfoto: Andreas Bastiansen
Annonce

Vesterhavsklyngen: Den er ikke ligefrem til at "råbe hurra for" - den offentlige transport i landsbyerne Thorsminde, Sdr. Nissum, Husby, Staby og Madum. Det mener blandt andre Morten Buhl Paakjær, formand for landsbysamarbejdet, Vesterhavsklyngen.

Derfor er klyngen lige nu ved at undersøge mulighederne for en samkørselstjeneste.

- Der kører jo alligevel så mange biler ned gennem klyngens hovedveje, så de biler kan jo lige så godt fyldes op, og mobilitet er bare en svær disciplin i et område med ikke så mange mennesker, siger Morten Buhl Paakjær.

Derfor havde klyngen på sidste bestyrelsesmøde besøg af Commute - et firma, der ligesom Gomore gør sig i løsninger til samkørsel.

- Nu skal vi først lige have fundet ud af, hvordan det skal stykkes sammen, siger Paakjær om projektet, der fortsat kun er i støbeskeen.

Ligeledes i støbeskeen er projektet om at få lavet en reklamefilm for området.

- Det er et tilbud, vi har fået fra Landsbyfilm, der nu er i gang med at finde sponsorer i området. Vi håber jo så, at filmen kan bruges til at markedsføre området i forbindelse med bosætning og turisme, siger Paakjær.

Begge projekter skal hjælpe til med at styrke sammenholdet i klyngen og - forhåbentligt - få flere til området.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce