Annonce
Lemvig

Nye containere på vej: Til november skal du sortere dit husholdningsaffald

Gitte Bach med den todelte affaldscontainer til papir og metal/plastik. Fra 11. november får lemvigerne en ny container, der afløser den gamle til restaffald. Den bliver også todelt, så madaffald og restaffald bliver sorteret. Arkivfoto
Affaldselskabet Nomi4s er startet med uddelingen i Skive Kommune, og Lemvig står for tur til november

Lemvig: Affaldselskabet Nomi4s, som Lemvig Kommune er en del af, har forlængst meddelt, at borgerne skal til at sortere affaldet, så madaffald bliver i et særskilt rum.

Det har været sagt, at ordningen ville blive indført gradvist fra september, men det varer et stykke tid endnu, inden borgerne i Lemvig Kommune skal til at sortere madaffaldet fra.

Man er nemlig begyndt i Skive kommune her 2. september. Det varer otte uger, og så står Struer Kommune for tur. Lemvig Kommune er nummer tre, og her kommer de nye affaldscontainere ud fra 11.-22. november, fortæller Gitte Bach fra Nomi4s.

Det er containeren til restaffald, der bliver skiftet ud med en model, der er delt i to rum - en til madaffaldet og en til restaffaldet. Derudover er der en todelt container, man skal beholde, hvor der skal papir i den ene halvdel, mens metal og plastik deles om det andet rum.

- Sammen med containeren får man en lille køkkenspand til madaffaldet. Der medbringes 200 poser til madaffald til hver husstand, så det rækker et stykke tid. Vi vil så melde ud om, hvordan man får flere poser, når den tid kommer, men de 200 vil jo da holde hen over julen så godt og vel, siger Gitte Bach.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er til glæde vendt

Da amerikanske FMC overtog Cheminova i 2014, fulgte nogle år, hvor medarbejder-antallet blev reduceret kraftigt. Amerikanerne lavede nyt hovedsæde for sine europæiske aktiviteter på Sjælland. Udmærket for Danmark, men rigtig skidt for Lemvigegnen, som i årene efter overtagelsen måtte konstatere, at det meget store og for kommunen vigtige antal såkaldte videnarbejdspladser på Cheminova forsvandt. Anlægget blev et produktionsanlæg uden forskningsafdeling med meget mere, og derudover har man også set antallet af medarbejdere i produktionen skrumpe. Vi skal ikke lang tid tilbage, før der på Lemvigegnen begyndte at brede sig en tvivl, om amerikanerne på sigt også ville satse på afdelingen på Rønland, eller man ville flytte produktionen og dermed lukke egnens største private arbejdsplads ned med de følgevirkninger, det ville have. Nu får melodien tilsyneladende en helt anden positiv melodi. Vi kan i dag afsløre, at FMC har planer om at etablere et anlæg, der omregnet til danske kroner ligger på omkring en halv milliard kroner at bygge. Og 300 skal arbejde på at etablere produktionsanlægget. Nu skal det selvfølgelig siges, at på Rønland vil man ikke bekræfte, at det er korrekt. Man vil ikke udtale sig om noget, der ikke er besluttet endeligt. Men vi observatører kan jo så også bemærke, at det ikke bliver kontant afvist. Rygterne kører, og der tages ikke til genmæle. Meget tyder på, der er noget reelt om snakken. Det er beviset på, at FMC ikke blot har en fremtidig plan med Cheminova, hvilket man jo også i dag bekræfter, man har. Det slukker også tidligere tiders pessimisme om, at man kunne risikere, at der lukkes ned. Det er en meget velkommen nyhed, som har stor betydning for Vestjylland og for beskæftigelsen i fremtiden. Det fremgår ikke noget om antal arbejdspladser i forbindelse med et nyt anlæg. Men under alle omstændigheder vil det skabe aktivitet og beskæftigelse både på virksomheden og hos underleverandører til gavn for hele egnen.

Annonce