Annonce
Lemvig

Nye containere på vej: Til november skal du sortere dit husholdningsaffald

Gitte Bach med den todelte affaldscontainer til papir og metal/plastik. Fra 11. november får lemvigerne en ny container, der afløser den gamle til restaffald. Den bliver også todelt, så madaffald og restaffald bliver sorteret. Arkivfoto
Affaldselskabet Nomi4s er startet med uddelingen i Skive Kommune, og Lemvig står for tur til november
Annonce

Lemvig: Affaldselskabet Nomi4s, som Lemvig Kommune er en del af, har forlængst meddelt, at borgerne skal til at sortere affaldet, så madaffald bliver i et særskilt rum.

Det har været sagt, at ordningen ville blive indført gradvist fra september, men det varer et stykke tid endnu, inden borgerne i Lemvig Kommune skal til at sortere madaffaldet fra.

Man er nemlig begyndt i Skive kommune her 2. september. Det varer otte uger, og så står Struer Kommune for tur. Lemvig Kommune er nummer tre, og her kommer de nye affaldscontainere ud fra 11.-22. november, fortæller Gitte Bach fra Nomi4s.

Det er containeren til restaffald, der bliver skiftet ud med en model, der er delt i to rum - en til madaffaldet og en til restaffaldet. Derudover er der en todelt container, man skal beholde, hvor der skal papir i den ene halvdel, mens metal og plastik deles om det andet rum.

- Sammen med containeren får man en lille køkkenspand til madaffaldet. Der medbringes 200 poser til madaffald til hver husstand, så det rækker et stykke tid. Vi vil så melde ud om, hvordan man får flere poser, når den tid kommer, men de 200 vil jo da holde hen over julen så godt og vel, siger Gitte Bach.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Høsten skydes i gang om få dage

Annonce