Annonce
Struer

Den hidtil bedste SB Cup

750 unge fodboldspillere og lige så mange forældre og søskende havde en fin weekend til SB Cup i Struer Energi Park. Foto: Johan Gadegaard
750 unge fodboldspillere fordelt på 126 hold havde en fin weekend på og uden for banerne i Struer Energi Park

Struer: Det var en træt, men meget tilfreds stævneleder Karsten Lund, der mandag morgen kunne evaluere den femte SB Cup i indendørs fodbold, der blev afviklet i weekenden i Struer Energi Park.

- Det var på alle måder den hidtil bedste udgave af denne turnering. Der var glade børn, der dystede i de forskellige rækker på banerne, og i pauserne var caféen det store samlingspunkt, hvor man udover at få stillet sult og tørst også kunne muntre sig med andre aktiviteter. Og så var det i år lidt lettere at få frivillige hænder med til at hjælpe med de praktiske gøremål, lød det umiddelbart fra Karsten Lund.

SB Cup er en turnering for bredden, og det præger også weekenden.

- Naturligvis er det altid vigtigt at vinde, når man går på banen, men vi sørger også for, at alle spillere får en velkomstpose med lidt at spise og drikke, når de ankommer. Og så er der medaljer til alle spillere i de yngste årgange. Det betyder meget for den enkelte purk at få noget med hjem fra stævnet, siger Karsten Lund.

Annonce

Vi havde i år lidt færre deltagere - nok fordi Borbjerg laver en decideret pige-turnering - men ellers er mange klubber gengangere fra år til år. De kommer helt fra Skanderborg, Viborg, Skjern og Thisted for at være med.

Karsten Lund, stævneleder, SB Cup

Mange kommer langvejs fra

SB Cup spilles altid i den første weekend i december, og turneringen er ved at bide sig fast som en tradition for flere klubber.

- Vi havde i år lidt færre deltagere - nok fordi Borbjerg laver en decideret pige-turnering - men ellers er mange klubber gengangere fra år til år. De kommer helt fra Skanderborg, Viborg, Skjern og Thisted for at være med, oplyser Karsten Lund.

Det er også en tradition ved SB Cup'en, at der gives spurtpræmier for en god detalje i kampene, og det er noget, som spillerne husker.

- Vi insisterer faktisk på, at der skal være lidt ekstra til SB Cup'en i form af blandt andet spurtpræmierne. Det koster så lidt for klubben, men heldigvis nyder vi stor opbakning fra vores sponsorer, siger stævnelederen.

Under turneringen hjælper omkring 70 frivillige med at tage vagter, så rammerne er så gode som mulige for deltagerne.

- Nogle tager en enkelt vagt eller to, mens andre nærmest er i gang hele weekenden. Jeg vil ikke sige, at det kommer af sig selv med at engagere de frivillige, men det er blevet lidt lettere fra år til år. Og det er glædeligt, pointerer Karsten Lund.

Efter den veloverståede weekend tyder alt på, at der også bliver en 2020-udgave af SB Cup'en.

Der blev kæmpet bravt inde på banen, men i pauserne var der tid til hyggeligt samvær med andre aktiviteter. Foto: Johan Gadegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad gemmer der sig mere

Vi danskere har gennem mange år været særdeles tilfredse med at se vort land stå blandt de øverste, når der laves lister over hvor lidt korruption og svindel, der foregår i landet. Ja, vi har brystet os af, at det stort set ikke forekommer - i hvert tilfælde ikke når vi sammenligner os med en række andre lande. Men smilet bliver noget anstrengt i denne tid, når vi præsenteres for den ene sag efter den anden, hvor det drejer sig om millioner, der er svindlet for i det offentlige. ja, vi har jo Britta-sagen, som afslørede en stor brist i sikkerheden og kontrollen, og hvor det var alt for let at hive alle de penge ud af systemet, som hun ønskede. Nu er vi så præsenteret for svindel i Forsvarets Ejendomstyrelse, hvor private leverandører for at få del i de store bestillinger i forsvaret har medvirket til, at ansatte har kunnet købe ind til privatboligen ved, at man betalte ekstra meget for de offentlige ydelser, og så kunne de ansatte bruge forskellen efter forgodtbefindende. Utroligt at sådan en åbenlys svindel har kunnet køre i årevis, når så mange har været involveret, og at der ikke er nogen, der har reageret tidligere, end det så skete nu. Nu er Dansk Folkeparti jo ikke en offentlig institution, men det er alligevel offentlige penge, der i forbindelse med Morten Messerschmidt og EU tilsyneladende også er svindlet med. Sagen er ikke afgjort endnu, så man skal vare sig med at dømme folk. Men det ser ikke godt ud for partiet ud fra det, der er kommet frem indtil nu. Så er det man spørger sig selv. Er der meget mere af den slags svindel i de store offentlige kasser? Er kontrollen for ringe, og tilliden for stor? Det kan ikke gå for hurtigt med at få kulegravet området, og om der ligger sig flere eksempler af disse millionsvindler liggende skjult. Den almindelige skatteyder kan ikke være tjent med, at pengene tilsyneladende kan fosse ud af systemet nogle steder, uden man får det for skattekroner, som vi betaler dem til. Her gælder ingen partifarve. Alle i Folketinget har kun den samme interesse. Det her skal bringes til ophør.

Annonce