Annonce
Lemvig

Den enlige kandidat får endnu mere opbakning til Naturprisen

Der er mere opbakning til, at Bjarne Hansen får Naturprisen 2021. Arkivfoto: Benny Gade
Bjarne Hansen eneste foreslåede kandidat til Naturprisen 2021, og han får flere roser med på vejen

Lemvig: Danmarks Naturfredningsforening havde udsat sidste frist til at indstille kandidater til naturprisen til i dag onsdag. Det gav ikke flere navne, men til gengæld opbakning til den eneste foreslåede, nemlig Bjarne Hansen fra Thyborøn.

Arne Noe fra Vandborg skriver blandt andet i sin sine egenskaber som Thise-andelshaver, bestyrelsesmedlem i Lemvig Vand og SF politiker, at han anbefaler, Bjarne Hansen får prisen.

-Det er hans utrættelige kamp for at synliggøre den udfordring, vi alle står med, nemlig generationsforureningen ved høfde 42 og på den tidligere Cheminova grund. Bjarnes kamp for at få ryddet op har skabt grundlaget for det folkelige pres, som er nødvendigt, når politikere skal prioritere ressourcer.

Annonce

- I Thise Mejeri indstiftede vi Rav-Aage prisen med det formål at støtte fremtidige ”Rav-Aager”, der vil arbejde for at sikre natur og miljø. Bjarne Hansen har modtaget denne pris i 2018.

Klimatorium og Lemvig Vand var væsentlige medspillere, da MODP-midlerne til storskala-forsøget af en mulig oprensning af generationsforureningen blev iværksat. For SF og Pia Olsen Dyhr var en ressourcetildeling på finansloven til oprydning ved høfde 42 et kardinalpunkt for at gå med i regeringssamarbejdet efter sidste folketingsvalg.

- Alle står vi på ryggen af det folkelige pres, som bl.a. Bjarne Hansen har sikret og stået for. Vi er nu der, hvor der er blevet bevilget penge til oprydning af generationsforureningen på Tangen, og hvor regionens ansatte folk for jordforurening, har lejet sig ind i Lemvig Kommunes del af Klimatorium-bygningen.

- Tit kan ”vagthunde” være irriterende, fordi de minder os om en mulig trussel, men de er nødvendige, skriver Arne Noe.

Også tidligere rektor Lars Ebbensgaard anbefaler Bjarne Hansen.

- I sin mageløst dejlige bog om Vesterhavskysten ”En linje i verden” omtaler den verdenskendte forfatter Dorte Nors to stærke nu afdøde personer fra vores egn, Jonna Sejg og RavAage. Om RavAage nåede vi ved Tommy Wølk hjælp at lave et meget fint filminterview, og hans historie er kendt. Historien om at han som Danmarks første miljøforkæmper fik tildelt ridderkorset af hendes majestæt dronning Margrethe er smuk.

- RavAages søn Bjarne er også nævnt af Dorte Nors, og om de to miljøforkæmpere skriver hun i bogen: “Den tavshed, som kan lukke sig om dem, der siger det, man ikke må sige i et lille samfund, er ikke for sarte sjæle”.

- Nu har også Bjarne Hansen fået tildelt ridderkorset, og jeg foreslår herved, at Bjarne Hansen tildeles årets naturpris, og derved signalerer, at vi Lemvig- og Harboøre-folk ikke går i små sko. ”Der var meget at rydde op i for faren, og der er meget at rydde op i for sønnen”, skriver Dorte Nors og slutter: “Der er meget at rydde op i for os alle sammen”.
Annonce
Holstebro

Forældre i tvivl om vaccination af deres børn: - Vi vakler simpelthen sådan, om vi skal eller ikke skal

Danmark

Lørdagens coronatal: 3744 nye smittetilfælde og 13 dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

TTH tabte for femte gang i seks kampe: - Det var langt under det niveau, vi skal have

Sport For abonnenter

Videoanalyse og liveblog: TTH tabte på udebane til oprykkerne fra Skive

Holstebro

26-årig fængslet for at trække køkkenkniv, sætte den mod nakken af en person og sige: 'I will fucking kill you'

Erhverv

Tre butikker ser tilbage på Black Friday og frem mod en hverdag med mundbind: Det værste er faktisk de ting, vi begynder at have i restordre

To mistænkte tilfælde af ny corona-variant er fundet i Danmark

Holstebro For abonnenter

Byrådets længst siddende medlem røg ud, og det er glædeligt

Sport For abonnenter

Karakterbogen: En stor sump af middelmådige præstationer

Vestjylland For abonnenter

Kronprinsen og fodboldstjernerne går i tøj fra Ringkøbing: Frederik og Casper sælger eksklusive jakker til de kendte

Kollegaer slækker på hygiejnen: Fagforening efterlyser mere 'corona-politi'

Holstebro

26-årig anholdt for at gribe køkkenkniv og true tre personer på livet, da de bad ham skrue ned for musikken

Struer For abonnenter

De skiltes som uvenner, men efter 82 år er de igen de bedste venner på plejehjemmet: - Jeg blev sgu sur, da han sagde, at jeg lugtede af ko

Leder For abonnenter

Lad det blive ved pas og mundbind - den sunde fornuft kan sagtens klare resten

Annonce