Annonce
Mad og drikke

Den ægte hotdog og den danske udgave

Den ægte Chicago-hotdog. Foto: Skovdalnordic.com

Som jeg nævnte, da vi begyndte på hotdogskolen her i april, var jeg i USA - nærmere betegnet i Chicago - for at lære om hotdogs i forbindelse med mit arbejde.

Den helt 100 procent klassiske hotdog er pølsebrød med oksepølse, birkes, syltet agurk, syltede sport peppers (en mild slags chili), agurke-relish, frisk tomat og så den gule sennep. Aldrig ketchup. Den første Chicago-hotdog blev lavet til Verdensudstillingen i 1893.

7 wienerpølser Chicago style

7 brioche-pølsebrød

1 spsk. blå birkes

1 æggeblomme

4 store syltede agurker

2 tomater

1 stort løg

7 spsk. agurke-relish

1,5 dl gul, sød sennep

Pensl pølsebrød med æggeblomme og drys med birkes.

Varm dem i ovnen. Hak løget fint.

Steg pølserne ved svag varme i cirka 10 minutter.

Skær agurken i kvarte på den lange led.

Skær tomater i skiver og halver dem igen.

Saml en ægte Chicago-hotdog af brød, syltet agurk, agurke-relish, hakkede løg, tomater og til sidst gul sennep.

Du får også lige en ekstra opskrift på den danske udgave.

Dansk hotdog

7 røde pølser

1,5 dl sennep

1,5 dl ketchup

7 tsk. revet peberrod

15 g friterede glasnudler

400 g rødløg i tern

2 tsk. ekstra jomfruolivenolie

1 dl rørsukker

1/2 dl balsamicoeddike

1 tsk. finthakket kombination af timian og rosmarin

1 tsk. havsalt

½ tsk. knust peber

Varm olivenolie og løg i en sauterpande.

Steg ved mellemhøj temperatur under omrøring.

Steg, indtil løgene er gyldne.

Tilsæt sukker og balsamicoeddike og kog ind, indtil det er lidt sirupagtigt.

Tilsæt salt og peber.

Spis løgkompotten på toppen af din danske hotdog.

Den ægte Chicago-hotdog. Foto: Skovdalnordic.com
Den danske hotdog. Foto: Skovdalnordic.com
Den danske hotdog. Foto: Skovdalnordic.com
Annonce
Sport For abonnenter

Uhrenholt efter første kamp som cheftræner-vikar: - Jeg er aldrig tilfreds når vi taber

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Genlæs livebloggen og se videoanalysen: Målmænd og angrebsfejl kostede TTH dyrt

Erhverv For abonnenter

Her er Birns nye direktør: Far til fem og har aldrig været på jernstøberiet

Struer

Heidis prøve var "atypisk": - Jeg har fået at vide, at det må være Omikron

Erhverv

26-årig har åbnet egen salon: - Det begyndte med, at jeg klippede min mormor

Ulrik Wilbek kritiserer smitteopsporing: Antallet af selvisolerede eksploderer og risikerer at lukke samfundet

Sport For abonnenter

Karakterbogen: Begge målmænd dumpede i solid forsvarspræstation

Livsstil

Sophie vil gøre en forskel med sit eget advokatfirma: Jeg kan godt lide at gøre tingene selv

Holstebro

Randi måtte vente med sin syge dreng i køen til PCR-test i 45 minutter: Nu har testcentret fundet akut løsning

Ekspert anbefaler nedlukning - lige nu: Omikron vil være dominerende inden nytår

Holstebro For abonnenter

Virksomhederne må godt kræve coronapas af medarbejderne - men ikke alle gør det: - Jeg vil ikke rende rundt og lege corona-politi

Navne For abonnenter

Den tidligere politidirektør fylder 70 år: Folk har glemt de 1200 mennesker, der døde et år

Holstebro

Østerby kræver mere testkapacitet: Det er her vi har smitten

Annonce