Annonce
Holstebro

Demonstrerer i Holstebro mod overgreb i Syrien

Mandag eftermiddag er der demonstration til fordel for kurderne i Holstebro. I weekenden var der demonstration i en række europæiske byer. Her er det protester fra Oslo i Norge. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
Mandag eftermiddag er der i Holstebro arrangeret demonstration mod Tyrkiets invasion og overgreb mod kurderne i det nordlige Syrien.

Holstebro: De store europæiske byer har i de seneste dage været præget af store folkelige demonstrationer mod Tyrkiet og premierminister Recep Erdogans indtog i det nordlige Syrien. Det er ikke mindst gået ud over civile kurdere.

Mandag eftermiddag rykker verdenspolitikken til Holstebro, med demonstration i sympati med kurderne i området. Det er Enhedslistens Leon Lauritsen, der er initiativtager.

- Det er nogle meget voldsomme angreb mod kurderne. Det er vigtigt, at vi i en by som Holstebro også viser vores modstand mod de tyrkiske aggressioner, så det ikke ender i en humanitær katastrofe. Jeg kender flere kurdere, og det berører dem rigtig meget, hvad der sker, siger Leon Lauritsen.

Demonstrationen begynder klokken 15 ved den gamle politistation i Holstebro og slutter med taler på Store Torv.

- Interessen for at være med i demonstrationen er vokset hen over weekenden. SF har også meldt sig. På Store Torv vil der være tre taler, og efterfølgende vil der være åben mikrofon, siger Leon Lauritsen.

Midt- og Vestjyllands Politi har modtaget anmeldelsen af demonstrationen, men de har ingen oplysninger om, hvor mange, der kan forventes at deltage. Ifølge arrangørerne er deltagerantallet opjusteret til 150-200.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Spilfirma i gang efter konkurs

Annonce