Annonce
Holstebro

Demonstranter på Store Torv: Beskyt kurderne

Mandag var der demonstrationer mod Tyrkiets invasion i det nordlige Syrien. Der var taler og slagord på Store Torv i Holstebro. Foto: Lars Nielsen
Omkring 150 mennesker var mødt op til demonstration på Store Torv i Holstebro mandag eftermiddag. De demonstrerede til fordel for kurderne og mod den tyrkiske præsident Recep Erdogan, efter at Tyrkiet er gået ind i det nordlige Syrien.

Holstebro: Gågaden og Store Torv i Holstebro er normalt et stille og roligt sted, hvor folk hygger og shopper.

Den første dag i efterårsferien er ingen undtagelse.

Men mandag eftermiddag blev Store Torv indtaget af lokale kurdere og andre med sympati for det kurdiske folk.

- Beskyt kurderne. Erdogan er en fascist og en terrorist, lød råbene fra demonstranter, der brød stilheden i gågaden.

Der var også kurdiske flag og bannere og fotos af overgrebene mod kurderne. Demonstrationen blev indledt ved Nørreportcentret, inden deltagerne gik ad Nørregade.

Protesterne mod den tyrkiske invasion i det nordlige Syrien har samlet tusinder af mennesker rundt om i verden til demonstration. Mandag omkring klokken 15.30 var turen kommet til Holstebro.

Det foregik i fred og ro. Politiet var også på plads, mens der blev råbt slagord mod den tyrkiske præsident Recep Erdogan og hans overgreb mod kurderne i Syrien.

Mange af deltagerne var kurdere, og et par af de unge kurdiske piger bad indtrængende danskerne om at være med til at hjælpe deres landsmænd i en meget svære tid.

Annonce
Stop krigen mod kurderne lød budskabet på Store Torv. Foto: Lars Nieslen

Chokeret

Det var den lokale partiforening i Enhedslisten, der stod bag demonstrationen. De fik støtte af SF.

- Jeg er forfærdet over det, der sker. Jeg var chokeret, da jeg hørte om angrebet i sidste uge. Hvis det udvikler sig, risikerer vi, at det destabiliserer hele området. Det kan også få store konsekvenser i Europa. Det kan helt sikkert betale sig at demonstrere i en by som Holstebro. Det er helt sikkert vigtigt for dem, der er her at vide, at de ikke er alene i kampen. Det handler også om at lægge pres på regeringer og NATO, så det er vigtigt, at en by som Holstebro også er med, siger Julie Skjelborg, der er formand for SF i Holstebro og adjunkt på pædagoguddannelsen i Holstebro.

Den 32-årige taler og demonstrant mener, at en handelsboykot af tyrkerne er blandt de stærkeste våben for at få tyrkerne til at stoppe deres offensiv i det nordlige Syrien.

- Jeg synes, at det er en flot opbakning til demonstrationen. Jeg kan også se, at der er folk fra Struer, siger Julie Skjelborg.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

For dyrt at spare her

I Struer Kommune tager det 12 måneder, inden PPR får lagt en plan for, hvordan et barn med udfordringer skal hjælpes. Det er en tidshorisont, både politikere og embedsfolk erkender er alt for lang tid, og det arbejdes nu at få denne lange behandlingstid sat ned. I søndagsavisen kunne vi læse, at i nabokommunerne er det lykkedes at få sagsbehandlingstiden sat ned i forhold til tidligere. i Holstebro Kommune er den på et halvt år, mens man med en midlertidig opnormering i Lemvig Kommune er nået ned på fire måneder. Begge steder er ønsket og ambitionen også, at sagsbehandlingen kommer meget længere ned. Det er heller ikke godt, at der skal gå mange måneder, inden der bliver lagt den plan, som et barn og dermed familien skal hjælpes med. Naturligvis er det ikke inden for økonomiske muligheder at have et dyrt beredskab, der bare sidder og venter, så der kan laves en plan i samme øjeblik, der opstår problemer - selv om det jo ville være perfekt. Men det kan ikke nytte, at der skal gå så mange måneder. Det er i det fleste tilfælde meget afgørende, at der bliver sat hurtigt ind, når der er problemer, da de ellers bare vokser sig større. Det er en ond cirkel, da der så skal sættes ind med meget dyrere tiltag, og så ruller den dårlige økonomi, der er med til at øge tidshorisonten, fordi kassen løber tør - eller man vælger nogle billige løsninger, som så alligevel ikke hjælper. De lange sagsbehandlingstider er i første omgang et problem for børnene og familierne. Men det er også et problem for medarbejderne, der er under stadig stress, fordi de selvfølgelig godt kan se, at der burde sættes ind hurtigere, men at de på grund af mængden af sager ikke har en chance for at følge med. Der bliver flere og flere sager for PPR, og det kan man så tage en selvstændig diskussion af, hvorfor det sker. Men det sker, så derfor er kommunerne nødt til at lave en prioritering, så man kan følge med stakken af sager, da de menneskelige omkostninger ellers bliver for store - på begge sider af skrivebordet. Og ja, de penge skal findes ved at spare et andet sted. Men det er for dyrt at spare her, da det på sigt giver nogle langt større udgifter - økonomisk og menneskeligt, hvis man ikke hjælper børn i tide.

Kultur

Rapper er topnavn til Haze

112

Rådyr gik tre kilometer med brækkede ben

Annonce