Annonce
Debat

Demokratiet har et psykologisk problem, Allan Berg

Arkivfoto: Ali Hashisho/Ritzau Scanpix)

Læserbrev: Svar til Allan Berg, spidskandidat til Lemvig byråd, Nye Borgerlige.

Mit indlæg ”Den vestlige verden skabte Islamisk Stat” var et ultrakort sammendrag af en meget lang fortælling, omsat til et kort læserbrev, der ellers rummer materiale nok til flere bøger, og startende længe før Rusland besatte Afghanistan, hvor Al-Qaeda blev dannet i 1980érne, men helt tilbage til den hvide mand, der i sit storhedsvanvid maltrakterede de ”lavtstående” mennesker lige fra urbefolkningerne i Amerika, til udbredelsen af den hvide mands forståelse af Gud i Afrika, med efterfølgende undertrykkelse og slavehandel.

Dette storhedsvanvid var ikke i den grad dominerende nogen anden befolkning, men så udbredt i den vestlige verden, at det opleves som noget helt normalt. Hvorfor noget endnu mere afvigende skal afvige den oplevede ”normalitet”, for at det falder i øjnene.

”Desværre ignorerede vi advarslen og blev siddende med hænderne i skødet. Og nu da både Nye Borgerlige og Stram Kurs har indtaget scenen, aner vi ikke, hvad vi skal stille op,” skrev Peter Lauritsen, professor, Aarhus Universitet, i læserbrev i Holstebro-Struer Dagblad 10. maj under overskriften “Vi mangler modgiften mod ekstremismen“.


Dette storhedsvanvid var ikke i den grad dominerende nogen anden befolkning, men så udbredt i den vestlige verden, at det opleves som noget helt normalt. Hvorfor noget endnu mere afvigende skal afvige den oplevede ”normalitet”, for at det falder i øjnene.Man kan, som jeg, se helt darwinistisk/psykologisk på selve demokratiet, der er kendetegnende ved at tillade flertallet, der ved meget lidt om ret meget, bestemme samfundsudviklingen. Det svarer i lige linje til at byttedyrene, der som bekendt er de fleste, beslutter at forbyde rovdyrene at jage byttedyrene. Hvad der ikke findes i naturen, vil konsekvent være i modstrid med naturens love, men fraviges i menneskenes (Homo sapiens) verden, der tydeligvis er ganske uvidende om, at de som alle andre arter, også er underlagt naturens love.

Det har den konsekvens, at Homo sapiens er den eneste art af alle arter, der er opformerende det psykisk syge med den konsekvens, at der ikke blot bliver flere og flere psykisk syge, men sværhedsgraden bliver, grundet den sociale arv, stedse forværret.

Hvorfor spørgsmålet er: Skal der ikke være grænser for hvor psykisk afvigende fra det psykiske normale politikerne må være?

Det bør man nok lige overveje i et land, hvor den gennemsnitlige samfundsnormalitet er narcissistisk personlighedsforstyrret, og nu viser tydelige tegn på, at den karakterafvigende psykopati vinder frem.

Det derfor ikke overraskende, at du, Allan Berg, ikke ser Nye Borgerlige som højreekstrem. Det evnede Adolf Hitler heller ikke i sin tid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce