Annonce
Debat

Demokratiet har et psykologisk problem, Allan Berg

Arkivfoto: Ali Hashisho/Ritzau Scanpix)

Læserbrev: Svar til Allan Berg, spidskandidat til Lemvig byråd, Nye Borgerlige.

Mit indlæg ”Den vestlige verden skabte Islamisk Stat” var et ultrakort sammendrag af en meget lang fortælling, omsat til et kort læserbrev, der ellers rummer materiale nok til flere bøger, og startende længe før Rusland besatte Afghanistan, hvor Al-Qaeda blev dannet i 1980érne, men helt tilbage til den hvide mand, der i sit storhedsvanvid maltrakterede de ”lavtstående” mennesker lige fra urbefolkningerne i Amerika, til udbredelsen af den hvide mands forståelse af Gud i Afrika, med efterfølgende undertrykkelse og slavehandel.

Dette storhedsvanvid var ikke i den grad dominerende nogen anden befolkning, men så udbredt i den vestlige verden, at det opleves som noget helt normalt. Hvorfor noget endnu mere afvigende skal afvige den oplevede ”normalitet”, for at det falder i øjnene.

Annonce

”Desværre ignorerede vi advarslen og blev siddende med hænderne i skødet. Og nu da både Nye Borgerlige og Stram Kurs har indtaget scenen, aner vi ikke, hvad vi skal stille op,” skrev Peter Lauritsen, professor, Aarhus Universitet, i læserbrev i Holstebro-Struer Dagblad 10. maj under overskriften “Vi mangler modgiften mod ekstremismen“.


Dette storhedsvanvid var ikke i den grad dominerende nogen anden befolkning, men så udbredt i den vestlige verden, at det opleves som noget helt normalt. Hvorfor noget endnu mere afvigende skal afvige den oplevede ”normalitet”, for at det falder i øjnene.Man kan, som jeg, se helt darwinistisk/psykologisk på selve demokratiet, der er kendetegnende ved at tillade flertallet, der ved meget lidt om ret meget, bestemme samfundsudviklingen. Det svarer i lige linje til at byttedyrene, der som bekendt er de fleste, beslutter at forbyde rovdyrene at jage byttedyrene. Hvad der ikke findes i naturen, vil konsekvent være i modstrid med naturens love, men fraviges i menneskenes (Homo sapiens) verden, der tydeligvis er ganske uvidende om, at de som alle andre arter, også er underlagt naturens love.

Det har den konsekvens, at Homo sapiens er den eneste art af alle arter, der er opformerende det psykisk syge med den konsekvens, at der ikke blot bliver flere og flere psykisk syge, men sværhedsgraden bliver, grundet den sociale arv, stedse forværret.

Hvorfor spørgsmålet er: Skal der ikke være grænser for hvor psykisk afvigende fra det psykiske normale politikerne må være?

Det bør man nok lige overveje i et land, hvor den gennemsnitlige samfundsnormalitet er narcissistisk personlighedsforstyrret, og nu viser tydelige tegn på, at den karakterafvigende psykopati vinder frem.

Det derfor ikke overraskende, at du, Allan Berg, ikke ser Nye Borgerlige som højreekstrem. Det evnede Adolf Hitler heller ikke i sin tid.

Annonce
Sport For abonnenter

Uhrenholt efter første kamp som cheftræner-vikar: - Jeg er aldrig tilfreds når vi taber

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Genlæs livebloggen og se videoanalysen: Målmænd og angrebsfejl kostede TTH dyrt

Erhverv For abonnenter

Her er Birns nye direktør: Far til fem og har aldrig været på jernstøberiet

Holstebro

Østerby kræver mere testkapacitet: Det er her vi har smitten

Sport For abonnenter

Karakterbogen: Begge målmænd dumpede i solid forsvarspræstation

Ulrik Wilbek kritiserer smitteopsporing: Antallet af selvisolerede eksploderer og risikerer at lukke samfundet

Holstebro For abonnenter

Virksomhederne må godt kræve coronapas af medarbejderne - men ikke alle gør det: - Jeg vil ikke rende rundt og lege corona-politi

Debat

Mit møde med den smilende københavner

Holstebro

Randi måtte vente med sin syge dreng i køen til PCR-test i 45 minutter: Nu har testcentret fundet akut løsning

Ekspert anbefaler nedlukning - lige nu: Omikron vil være dominerende inden nytår

Kultur

Det var ikke for sjov: De ville pumpe Venø Bugt tør for vand

Navne For abonnenter

Den tidligere politidirektør fylder 70 år: Folk har glemt de 1200 mennesker, der døde et år

Holstebro

Mandagens corona-tal er nedslående nyt: Mejdal Sogn er kedelig nummer tre, og Holstebro Kommune har det højeste smittetryk på det jyske fastland

Annonce