Annonce
Holstebro

Delte meninger: Skal chefen bestemme tøjet?

Er det i orden, at chefen blander sig i, hvilket tøj man ifører sig på arbejde? Vi har spurgt otte personer i gågaden, hvad de mener.

Annette Poulsen, lønkonsulent, 53 år.

- Jeg synes, det er helt i orden, at man har regler om påklædning på arbejdet. Det er måske fordi, jeg har en lidt gammeldags holdning, men personligt synes jeg, at man gerne må gå i shorts, men så må de heller ikke være kortere end til knæene. Jeg tænker selv meget på at være pæn i tøjet på arbejdet ? både for min egen og andres skyld.

Annonce

Solvejg Wiese, pensionist, 73 år.

- Det er okay, at arbejdsgiveren bestemmer, hvad man må og ikke må have på, for jeg synes, at nogle ting godt kan være lidt for udfordrende. Nu har jeg selv været købmand, der var det først og fremmest af hensyn til kunderne. Der er noget, der hedder skik følge eller land fly ? kan man ikke lide lugten i bageriet, må man finde noget andet.

Linda Wenneberg, pædagog, 39 år.

- Det er en lille smule ærgerligt, at arbejdsgiveren skal indover, hvad man skal have på. Jeg ville personligt være meget ked af, hvis min leder blandede sig i min påklædning. Jeg synes, de ansatte er fornuftige nok til, at de selv kan vurdere, hvad der er passende at tage på på arbejdspladsen.

Marco Høivang, fysioterapeutstuderende, 26 år.

- Jeg synes, det er lidt efter omstændighederne. Hvis man arbejder indenfor salg og service, hvor man som ansat er ude at møde mennesker på daglig basis, er det selvfølgelig vigtigt, at man er ordentligt påklædt. Alt andet ved jeg ikke, men jeg synes personligt, at det er vigtigt med en professionel stemning, med det samme man går ind på arbejdspladsen.

Rasmus Kongsgaard, chauffør, 33 år.

- Det kommer meget an på, hvilket erhverv, du er indenfor, synes jeg. Hvis du for eksempel arbejder i en tøjbutik eller en bank, så er det sund fornuft, at du skal være pænt klædt og ikke møder op i eksempelvis knickers. Men andre steder synes jeg ikke, det gør den store forskel, hvad man har på.

Linda Buhl, ledig, 31 år.

- Som udgangspunkt tænker jeg, at det skal de egentlig ikke blande sig i. Jeg har egentlig ikke en grænse for, hvad der er for udfordrende påklædning for mine kolleger, men for mig selv går den ved tøj, der er for lårkort eller for nedringet. Det signalerer noget, som jeg ikke kan genkende mig selv i, men jeg synes, der skal være plads til at vise personlighed med sit tøj.

Kutaiba Kashmar, hf-studerende, 24 år.

- Jeg synes, det er for dårligt, at arbejdsgiveren kan bestemme det. Mennesker skal have lov til at gå i det, de selv har det godt med, for man skal også have det godt, når man er på arbejde. I princippet kan man gå i det, man vil. Jeg synes, frihed til selv at vælge er vigtigt.

Marius Grønkjær, pædagog, 38 år.

- Et eller andet sted så synes jeg, det er svært at være for eller imod. Jeg synes egentlig ikke, det er fair, og jeg ville ikke selv arbejde et sted, hvor reglerne var så stramme, men på den anden side er det jo bare sådan, det er, og det forstår jeg godt. Jeg tænker ikke selv så meget over min egen eller mine kollegers påklædning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Gavl styrtet ned i stormvejret

Leder For abonnenter

Det er utroligt...

Vi kunne læse her i bladet i lørdags, at fremtiden for et af de absolut allerstørste sportsarrangementer i hele landsdelen, Holstebro Cup, som afvikles hver påske, er i farezonen for ikke at kunne fortsætte. Ikke fordi der ikke er deltagere, som vil tage til Holstebro i påsken for at spille håndbold. Det vil de gerne, og det bidrager naturligvis til omsætning og markedsføring af byen, at der kommer så mange udøvere, ledere og forældre. Formanden for Holstebro Cup, Karsten Marcussen, har stået i spidsen for arrangementet i årevis, og han har i lige så mange år haft stor opbakning fra en række frivillige, der gør det af lyst og ikke fordi, de selv har børn eller anden personlig interesse i arrangementet. Selvfølgelig får de en personlig oplevelse ud af at være sammen med så mange glade mennesker, men man gør det også, fordi det er vigtigt for en by at have et stort arrangement som Holstebro Cup. Men formanden stopper, når denne udgave er klaret. Og han kan frygte, der er flere af de frivillige, der benytter lejligheden til det samme. Begrundelsen er, at det er blevet et bøvl med samarbejdet med kommunen, og formanden opfatter det som direkte benspænd, når det er særdeles vanskeligt at få praktiske ting til at gå op, og der ingen velvillighed er fra kommunens side. Det er fortrinsvis adgangen til skolerne, hvor der indkvarteres deltagere, der er problemet, og i modsætning til de kommunale skoler, så er der ingen problemer med professionskolerne, gymnasiet med videre. I samme avis beklager udvalgsformanden det, og nu skal tonen have en anden lyd. Det må vi så se, om den får. Men det kan jo ikke være rigtigt, at der skal en formands-afgang og en forsideartikel i det lokale dagblad til, før man opfatter alvoren hos kommunen. En kommune bør forkæle frivilliges initiativer og arbejdslyst, når det drejer sig om sådanne arrangementer, som helt klart er i kommunens store interesse, der bliver arrangeret. Det er ingen naturlov - slet ikke i dag, at der er frivillige, der vil gøre sådan et stort stykke uegennyttigt arbejde, så derfor kan det undre, at der skal så stort et brag til, før man vågner op og aflyser alle benspænd for at erstatte dem med skulderklap og "medvind på alle cykelstier". Hvis det altså sker...

Annonce