Annonce
Holstebro

Delte meninger: Skal chefen bestemme tøjet?

Er det i orden, at chefen blander sig i, hvilket tøj man ifører sig på arbejde? Vi har spurgt otte personer i gågaden, hvad de mener.

Annette Poulsen, lønkonsulent, 53 år.

- Jeg synes, det er helt i orden, at man har regler om påklædning på arbejdet. Det er måske fordi, jeg har en lidt gammeldags holdning, men personligt synes jeg, at man gerne må gå i shorts, men så må de heller ikke være kortere end til knæene. Jeg tænker selv meget på at være pæn i tøjet på arbejdet ? både for min egen og andres skyld.

Solvejg Wiese, pensionist, 73 år.

- Det er okay, at arbejdsgiveren bestemmer, hvad man må og ikke må have på, for jeg synes, at nogle ting godt kan være lidt for udfordrende. Nu har jeg selv været købmand, der var det først og fremmest af hensyn til kunderne. Der er noget, der hedder skik følge eller land fly ? kan man ikke lide lugten i bageriet, må man finde noget andet.

Linda Wenneberg, pædagog, 39 år.

- Det er en lille smule ærgerligt, at arbejdsgiveren skal indover, hvad man skal have på. Jeg ville personligt være meget ked af, hvis min leder blandede sig i min påklædning. Jeg synes, de ansatte er fornuftige nok til, at de selv kan vurdere, hvad der er passende at tage på på arbejdspladsen.

Marco Høivang, fysioterapeutstuderende, 26 år.

- Jeg synes, det er lidt efter omstændighederne. Hvis man arbejder indenfor salg og service, hvor man som ansat er ude at møde mennesker på daglig basis, er det selvfølgelig vigtigt, at man er ordentligt påklædt. Alt andet ved jeg ikke, men jeg synes personligt, at det er vigtigt med en professionel stemning, med det samme man går ind på arbejdspladsen.

Rasmus Kongsgaard, chauffør, 33 år.

- Det kommer meget an på, hvilket erhverv, du er indenfor, synes jeg. Hvis du for eksempel arbejder i en tøjbutik eller en bank, så er det sund fornuft, at du skal være pænt klædt og ikke møder op i eksempelvis knickers. Men andre steder synes jeg ikke, det gør den store forskel, hvad man har på.

Linda Buhl, ledig, 31 år.

- Som udgangspunkt tænker jeg, at det skal de egentlig ikke blande sig i. Jeg har egentlig ikke en grænse for, hvad der er for udfordrende påklædning for mine kolleger, men for mig selv går den ved tøj, der er for lårkort eller for nedringet. Det signalerer noget, som jeg ikke kan genkende mig selv i, men jeg synes, der skal være plads til at vise personlighed med sit tøj.

Kutaiba Kashmar, hf-studerende, 24 år.

- Jeg synes, det er for dårligt, at arbejdsgiveren kan bestemme det. Mennesker skal have lov til at gå i det, de selv har det godt med, for man skal også have det godt, når man er på arbejde. I princippet kan man gå i det, man vil. Jeg synes, frihed til selv at vælge er vigtigt.

Marius Grønkjær, pædagog, 38 år.

- Et eller andet sted så synes jeg, det er svært at være for eller imod. Jeg synes egentlig ikke, det er fair, og jeg ville ikke selv arbejde et sted, hvor reglerne var så stramme, men på den anden side er det jo bare sådan, det er, og det forstår jeg godt. Jeg tænker ikke selv så meget over min egen eller mine kollegers påklædning.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kuk i den kommunale økonomi

I løbet af den kommende måneds tid vil byrådspolitikerne i alle de tre nordvestjyske kommuner træffe en lang række beslutninger, som vil få afgørende indflydelse på din hverdag, når der skal lægges budgetter for den kommunale husholdning i 2020 og frem til 2023. I Struer sker det, når byrådet i løbet af de kommende par dage er samlet til et budgetseminar, hvor de kommer til at bokse med regneark og budgetter for alt det, der har indflydelse på din hverdag. Det er alt fra hullerne i fortovet til plejen af dine børn eller dine forældre. Udgifter til skoler og driften af kulturinstitutioner, investeringer og anlægsudgifter, hvis der skulle være ønsker om for eksempel nye omklædningsrum i den lokale boldklub. Det kan derfor virke en smule paradoksalt, at den kollektive opmærksomhed i langt højere grad er rettet mod landsdækkende temaer som for eksempel formandsskiftet i Venstre. Det er byrådspolitikerne, du skal henvende dig til, hvis det er forhold i din hverdag, det gælder. Det helt store spørgsmål er så, om de har mulighed for at indfri dine ønsker. Nationalbankens direktør, Lars Rohde, udtalte i går, at den danske økonomi er både robust og inde i et historisk opsving. Samfundsøkonomien kører på skinner med lav rente, kun ganske få arbejdsløse og lav inflation, så du får mere og mere for pengene. I den kommunale økonomi ser det bare anderledes dystert ud for byrådspolitikerne i både Struer og Holstebro. Dybøl Mølle maler ikke helt, som den skal, når det gælder fordelingen af de kollektive goder og bidragene til fællesskabet, og kommunerne kæmper for at få enderne til at nå sammen. I Holstebro har det medført, at der nu er fremsat konkrete forslag om en skattestigning på 0,3 procent. I Struer vil borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) ikke afvise tanken om at bevæge sig i samme retning. Udgangspunkt må dog stadigvæk være, at politikerne sikrer sig, at borgerne kan føle sig trygge ved de kommunal velfærdsydelser uden at skulle dreje skatteskruen yderligere i bund.

Annonce