Læserbrev

Debatniveau. Et personligt angreb

Debat: Mit indlæg Dagbladet i forrige uge, hvor jeg refererer til en debat i DR2 Deadline om den muslimske kirkes rolle i det nyligt afsluttede folketingsvalg samt en opfordring til vore indvandrede medborgere om at respektere det danske værdi værdigrundlag, har bragt Niels Ovesen til tasterne, hvor han indleder med et personligt angreb ved at kalde mig en ”plaget mand”. Da jeg har kendt Niels i næsten halvtreds år og ved, at han normalt vejer sine ord på en guldvægt, kan det ikke være en ”finke”, der er røget ham af panden men en velment personlig ”smusker”, hvor han tillægger mig en ”traumatisk diagnose” - ”en plaget mand” for at nedgøre mig som person. Det er bare for lavt! Derfor afholder jeg mig fra kommentere eller forholde mig til hans indlæg, da jeg ikke vil debattere på så lavt et niveau.

Men det er trist, at han ikke kan, tør eller vil forholde sig til, at et fremmed kirkesamfund anpriser to indvandrerkapististke partier, men også den ligegyldige holdning til vort værdigrundlag som visse partier har, som har gjort Danmark til et af verdens mest menneskevenlige og succesrige velfærdsamfund.

Dog vil jeg rose Niels Ovesen for at tage det marxistiske parti Enhedslisten og det republikanske parti De Radikale under sine vinger og forsvare dem! Det bliver de nok glade for.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Kendt værtshusholder overtager Onkel Toms Hytte

Holstebro

Nye indbrudstal: Færre indbrud i Holstebro

TTH Damer For abonnenter

Se billederne fra første arbejdsdag: Målvogteren slog assistenten i længe ventet løbeduel

112

Kreditkorttyve er fortsat på fri fod: Hærger nu i Nordjylland

Danmark

Ægtepar fanget i bille-befængt lejlighed: - Det kribler og kravler alle vegne

Leder For abonnenter

Et spørgsmål om tillid

At landets regioner har og fortsat leverer sundhedsydelser af vidt forskellige karakter er vel efterhånden ikke en overraskelse. I både Region Midtjylland, Region Sjælland og Region Syddanmark har man i en årrække valgt at tolke de nationale retningslinjer for brystkræft på helt deres egen måder, så ingen af dem levede op til retningslinjerne med det resultat, at flere tusinde kvinder potentielt ikke har fået den behandling, som de egentlig havde krav på. Det er der heldigvis blevet rettet op på - men i en region holder man stivnakket fast i, at gruppen af at kvinder med "specifikke smerter i brystet", ikke skal tilbydes den kliniske mammografi, som de er blevet snydt for, og som Styrelsen for Patientsikkerhed anbefaler at de genindkaldes til. Region Midtjylland, der alene ved bedre, peger på, at retningslinjerne for den specifikke patientgruppe efterfølgende er blevet lavet om, og at en almindelig mammografi derfor er fuldt tilstrækkelig set med dagens briller. Det er en underlig bagvendt argumentation, som ingen patienter og borgere kan være tjent med. Det burde være hævet over enhver tvivl, at man som patient naturligvis får den behandling, som man har krav på. De nationale retningslinjer i forhold til brystkræftundersøgelserne er nu engang lavet for at sikre patienterne så godt som muligt mod, at kræftknuder ikke overses. Ja, retningslinjerne ændrer sig. Det har de også gjort i det omtalte tilfælde. Men det er de gældende regler på det tidspunkt, hvor patienterne behandles, der skal overholdes - og ikke eventuelle fremtidige regler, som ingen kender. Heller ikke Region Midtjylland. Det handler i bund og grund om den tillid, man som borger gerne skal have til, at sundhedsvæsnet som en selvfølge altid og som minimum overholder gældende retningslinjer og anbefalinger. Den enkelte patient har ingen chance for at gennemskue om det sker i praksis. Det er alene et tillidsspørgsmål, og den tillid gambler man med i regionen, ved at fortsætte med at køre sit eget løb.

Holstebro

Cyklister raser over dårlige cykelstier: Trærødder og huller ødelægger dem

Struer For abonnenter

Efter et år og ni måneder - nu går vores datter igen i skole

Holstebro For abonnenter

Forurenet jord fra hele landet havner i Holstebro

Holstebro

Få ansøgere til ingeniøruddannelse sender VIA ud i offensiv

Annonce