Annonce
Debat

Debat: Vi vil aldrig tillade, at de fremmede ødelægger vores land! Så vil vi hellere ødelægge det selv ...

Debat: Der foregår en vedblivende kamp for at tage vare på det Danmark, vi er så mange, der elsker. For vi er stolte af det, som vi og forfædrene har bygget op. Vores traditioner, homogene kultur og vores velfærdssamfund.

Rasmus Elkjær Larsen, På Kant, Danmark

Men frygt og udlændingepolitik under ét har desværre integreret sig i de fleste politikområder. Arbejdsmarkedspolitik (de tager vores arbejde). Kulturpolitik (de tager vores kvinder og traditioner). Retspolitik (de tager vores ting og vores tryghed). Finanspolitik (de tager vores penge på bekostning af velfærdssamfundet).

Derfor samles alle emner før eller siden i en udlændingedebat. Alt kommer til at dreje sig om de fremmedes påvirkning af vores samfund, og vupti - så har du hele grundlaget for Nye Borgerlige.

Annonce

På den ene side er de gode dem, der tager ansvar og kører en benhård strammerlinje, over for de uansvarlige, som saver den gren, de selv sidder på, af. På den anden side er de onde dem, der kører en benhård strammerlinje, over for de gode, som bevarer medmenneskeligheden i de vanskelige prioriteringer.

Forvirret? Mon ikke.

Men hvem der er skiftevis god eller ond er her ikke det centrale. Det vigtige er at indse, at vi har glemt, hvad vi kæmper for, i kampen mod nogen, vi kæmper imod.

Nyrups gamle parti har gjort DF'erne aldeles stuerene ved at overtage Dansk Folkepartis politik så fuldt og helt, at gamle socialdemokrater snart ikke kan holde ud at være i stue med sig selv. Venstre er revnet i kampen for og imod strammer-kager.

Hvorfor? Fordi vi lader os definere igennem vores udlændingepolitik og andres syn på os og vores nation.


Hvem der er skiftevis god eller ond er her ikke det centrale. Det vigtige er at indse, at vi har glemt, hvad vi kæmper for, i kampen mod nogen, vi kæmper imod.

Fra debatindlægget


Det er på tide, at vi holder op med at indrette vores fællesskab ud fra en kongstanke om, at andre helst ikke må ha lyst til at bo her. Det er skørt, at vi begrænser vores egen ytringsfrihed, forsamlingsfrihed, retsikkerhed, for at forhindre andre i at udnytte vores demokrati. Demokratiet består, hvis vi holder fast i det.

Når det er sagt, skal vi ikke acceptere tilflyttere, der forsøger at nedbryde vores samfundsmodel. Vi skal ikke vedblivende se igennem fingere med et indvandret kriminalitetsmønster. Vi skal ikke tillade de få at ødelægge det for de mange. Men vi skal adressere problemerne, uden at vi mister os selv undervejs.

Fædrelandet har brug for sønner og døtre, der tager vare på arven. Modersmålet. Demokratiet. Frihedsrettighederne. Lad os derfor være for noget og ikke primært imod nogen.

Mon ikke vi faktisk kan være enige om det?

På kant-skribenter

På kant-klummerne skrives på skift af MEP Morten Helveg (R); MF Karsten Hønge (SF); fhv. PET-chef Hans Jørgen Bonnichsen; lektor og forfatter Mikael Busch; forfatter og journalist Svend Løbner; Balance Danmark-formand Kim Ruberg; præst, folketingskandidat og byrådsmedlem i Aabenraa Rasmus Elkjær Larsen (K); indehaver af Mand & Bil Mikael K. Bjerre; byrådsmedlem i Horsens Lisbeth Torfing (EL) samt folketingskandidat i Syd- og Sønderjylland Nanna Bonde (SF).

Annonce
Sport For abonnenter

Uhrenholt efter første kamp som cheftræner-vikar: - Jeg er aldrig tilfreds når vi taber

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Genlæs livebloggen og se videoanalysen: Målmænd og angrebsfejl kostede TTH dyrt

Erhverv For abonnenter

Her er Birns nye direktør: Far til fem og har aldrig været på jernstøberiet

Holstebro

Østerby kræver mere testkapacitet: Det er her vi har smitten

Sport For abonnenter

Karakterbogen: Begge målmænd dumpede i solid forsvarspræstation

For abonnenter

371 DSB-kunder tog toget mellem Esbjerg og Odense uden mundbind - det skulle de aldrig have gjort: Bekymret ansat beretter om magtesløst personale, snyd og stor forvirring

Holstebro For abonnenter

Virksomhederne må godt kræve coronapas af medarbejderne - men ikke alle gør det: - Jeg vil ikke rende rundt og lege corona-politi

Debat

Mit møde med den smilende københavner

Holstebro

Randi måtte vente med sin syge dreng i køen til PCR-test i 45 minutter: Nu har testcentret fundet akut løsning

Dall: Støttepartierne lagde regeringen i benlås og fik deres finanslov

Kultur

Det var ikke for sjov: De ville pumpe Venø Bugt tør for vand

Navne For abonnenter

Den tidligere politidirektør fylder 70 år: Folk har glemt de 1200 mennesker, der døde et år

Holstebro

Mandagens corona-tal er nedslående nyt: Mejdal Sogn er kedelig nummer tre, og Holstebro Kommune har det højeste smittetryk på det jyske fastland

Annonce