Annonce
Debat

Debat: Velfærdsløfte og et grønnere Danmark – uden højere skatter

Annonce

Finanslov: Venstre har præsenteret vores finanslovsprioriteter for 2020. Prioriteterne viser, at Venstre både kan og vil levere på de løfter, vi gav danskerne før valget.

Med vores finanslovsprioriteter viser vi, at vi kan levere på det Velfærdsløfte, vi gav danskerne i valgkampen, og investere mere i den grønne omstilling. Og at vi kan gøre det, uden at man hæver skatter og afgifter for danskerne, som den socialdemokratiske regering gør.

Med vores Velfærdsløfte vil vi gennemføre det løft af kommunernes og regionernes økonomi, som ligger i økonomiaftalerne for 2020 med hhv. landets kommuner og regioner. Vi vil investere i de velfærdsinitiativer, der ligger i regeringens finanslovsforslag som tilbagerulning af omprioriteringsbidraget på uddannelsesområdet. Og vi vil investere i skattevæsenet, så vi kan fortsætte genopretningen, og investere i politiet og anklagemyndigheden, så vi kan styrke politiets arbejde med at sikre tryghed for danskerne.

Og vi vil investere mere i uddannelse og sundhed, end regeringen har foreslået med sit finanslovsforslag. Vi foreslår bl.a. at videreføre demenshandlingsplanen for 2025 og afsætte ekstra penge til sundheden.

Vi vil også investere mere i den grønne omstilling, end det regeringen lægger op til i sit finanslovsudspil. Vi vil afsætte em halv milliard kroner mere til den grønne omstilling, end regeringen lægger op til. Dermed kan vi bl.a. prioritere initiativer, der kan nedbringe drivhusgasudledningen inden for eksempelvis transport- og landbrugssektoren - eller mere klimaforskning, der kan føre til nye grønne løsninger inden for disse sektorer. Og miljø- og naturinitiativer, der kan sikre mere biodiversitet og bedre vilkår for vores planter og dyr.

Alt det vil vi gøre, samtidig med at vi genindfører Venstres skattestop. For det skal ikke være dyrere at være dansker. Det skal ikke være dyrere at drive virksomhed.

Derfor bliver det også et nej tak til Socialdemokratiets skadelige skattestigninger. Nej tak til en tredobling af generationsskifteafgiften på den lille håndværkervirksomhed, der skal gå i arv til næste generation. Nej tak til skat på arbejdsgiverbetalt telefon. Og nej tak til en ekstra skat på syge medarbejdere på kanten af arbejdsmarkedet.

I stedet vil vi investere i at gøre vores virksomheder stærkere – bl.a. gennem en pulje på 300 mio. kr. til lavere skatter og afgifter.

Venstres finanslovsprioriteringer leverer på to helt centrale ting, der er meget vigtige for Venstre. Vi viser, at vi kan levere på vores valgløfter. Og vi kan – i modsætning til den socialdemokratiske regering – gøre Danmark rigere!

Troels Lund Poulsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Stødte sammen i rundkørsel

Annonce