Annonce
Debat

Debat: Uduelige chefer skal ikke belønnes med bonus

Svindel: Desværre ser vi måbende danskere næsten hver måned en trist historie fra den offentlige hylde - det er vores skattepenge som bliver brugt eller mere præcist misbrugt. Lad mig blot nævne skattevæsenet, Britta-sagen, militæret, sygehusvæsenet, diverse EDB-systemer med mange flere....

Hvorfor går det galt - svaret er naturligvis ikke ligetil, men en del af svaret er helt indlysende dårlig, håbløs og mangelfuld ledelse...

Hvad sker der så med disse dårlige, håbløse direktører, chefer, ledere? De bliver typisk overflyttet til andre afdelinger eller de får udbetalt store afskedigelsesgodtgørelser - eller sagt på en anden måde "kære Chef, Direktør, Leder - du var ikke dygtig nok, du magtede ikke opgaven - så derfor vil vi gerne uddele millioner af vores fælles skattepenge til dig".

Dygtige direktører, dygtige chefer og ledere skal selvfølgelig have en stor og ordentlig løn og bonus, men dårlige, håbløse ledere skal altså ikke belønnes...

Her på det seneste har det private firma Falck fået en kæmpebøde af Konkurrencestyrelsen, og det kan selvfølgelig være fornuftigt nok. Det er her, at vi savner den samme energi, når der skal udpeges ansvarlige indenfor det offentlige.

Ingen tvivl om at Falck gik over stregen - men med blot en lille indsigt i ambulancevæsen kunne alle se, at et lille ambulancefirma fra Rotterdam ikke kunne magte opgaven i en stor Region - men politikerne i Region Syddanmark valgte at spare lidt penge og kastede hele Region Syddanmarks befolkning ud til et skrøbeligt ambulancevæsen.

Lad nu Falck-sagen ligge i fred og ro - den er afsluttet....

Vi kan kun håbe på, at uregelmæssigheder inden for det offentlige bliver undersøgt lige så grundigt, som det sker når en privat virksomhed leverer uregelmæssigheder.

Det bør vel også lige nævnes, at netop Konkurrencestyrelsen har 1 topdirektør - ikke mindre end 3 underdirektører og 16 afdelinger ifølge deres eget organisationsdiagram - det er godt nok en stor organisation.

Det skal nævnes, at jeg ikke repræsenterer nogen organisation - jeg er gået på pension og arbejder i dag i en stor Hjælpeorganisation som hjælper socialt udsatte i Danmark - men jeg er glad for, at der i dag står Falck på de fleste ambulancer i Danmark - de leverer kvalitet og tryghed - det er præcist det danskerne ønsker....

Annonce
Peter Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Verdensmesterskabet får ikke lov at smuldre i Struer

Hvis bokseren Dina Thorslund skal miste sit verdensmesterskabsbælte, så lad os håbe, at det kommer til at ske i bokseringen mod en dygtigere modstander, og ikke fordi økonomi og teknikaliteter spænder ben for hende. Da hun for nylig brød med sin hidtidige promotor, det tyske Team Sauerland, stod hun alene tilbage med opgaven at arrangere og finansiere en mesterskabskamp. Det er en stor opgave, som rækker et godt stykke ud over de færdigheder, man slider sig til i et træningslokale, og derfor har bokseren brug for hjælp. Verdensmestre i individuelle publikumssportsgrene findes der ikke mange af i Danmark. Derfor er det en præstation, som har skabt opmærksomhed. Og Struer Kommune har været både dygtig og flittig til at udnytte den potentielle profilering, der ligger i at have en verdensmester i byen. Derfor har kommunen naturligvis også en interesse i, at det fortsat er tilfældet. Og netop derfor ser kommunen også velvilligt på mulighed for et samarbejde - eller en støtte. Detaljerne er endnu ikke klare, men borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) giver i dagens avis udtryk for, at der skal findes en løsning. Nok så vigtigt er det signal, som erhvervsmanden Peter K. Kristensen sender i et læserbrev i dagens avis. Han opfordrer til at støtte projektet og melder sig samtidig klar til selv at gøre det. Det er vigtigt, at dem, der har mulighed for at ændre noget, ikke bare støtter økonomisk med et sponsorat, men også råber lidt og op fortæller om, hvor vigtigt det er at have noget at være fælles om og stolte over. En opbakning som den, erhvervsmandens sender i sit læserbrev, er derfor uendeligt meget værd. Det er uholdbart, hvis bokser og træner selv skal stå for det administrative. Det kan måske lykkes en enkelt gang, men hvis Dina Thorslund skal have mulighed for at koncentrere sig om sporten, må hun finde en ny promotor. Og den opgave er langt nemmere, hvis hun kan demonstrere solid opbakning i baglandet. For selvfølgelig skal verdensmesterskabet forsvares. Og selvfølgelig skal det foregå i Struer denne gang.

Annonce