Annonce
Debat

Debat: Støjberg og Henriksen sikrede fremgang. Tanker om Lars Løkkes exit

I Kaare Quists TV-interview med Lars Løkke Rasmussen fik den "for­svund­ne" formand mulighed for at pynte på eftermælet. Jakob Ellemann-Jensen har gennem snart et par år været hans designerede efterfølger, men Quist forpassede muligheden for at forhøre sig om, hvordan dette kunne bekræftes. Og hvorfor Løkke aldrig nogensinde offentligt har de­men­teret den almindelige opfattelse af, at han på Odense-pressemødet rent fak­tisk indstiftede et "formandsskab" (hvilket han jo nu benægter - der var tale om en "fortalelse"). Med andre ord: hvorfor er Kristian Jensen og partiet gennem godt fire år blevet holdt i uvidenhed om Løkkes opfat­telse af, hvad der blev resultatet af det skandaløse møde?

Løkke insisterede på, at forretningsudvalget handlede udemo­kratisk ved straks at sætte ham fra bestillingen frem for at lade medlemsmødet til november gøre det. Samtidig med, at han åbent vedgik, at han i længere tid har sigtet imod at køre Ellemann i stilling. Men burde ikke også det valg træffes i tidens fylde af parti­med­lemmerne, ikke af ham egenmægtigt? Er dette ikke en in­direkte vedgåelse af, at for­man­den, ikke medlemmerne, bør køre showet?

Hvad formanden så ikke fik lov til. I det øjeblik, hvor Claus Hjort Frede­rik­sen stak kniven i Kristian Jensen, faldt fars hammer; da fik "baglandet" nok af det diktatoriske spil og slog bremserne i!

Løkke fik i interviewet også, igen, igen, lov til at tage æren for vælger­frem­gangen ved det nylige folketingsvalg. En sejr, der som bekendt atomiserede "det bor­gerlige Dan­mark". Men sejren var jo ikke Løkkes fortjeneste. Æren kan passende deles mellem Inger Støjberg og Martin Henriksen; ved at realisere Dansk Folkepartis udlændingepolitik lyk­ke­­des det at trække en god del af de væl­gere, der i fortiden forlod partiet, tilbage under dets skørter. Lagkagepoli­ti­ke­ren havde formået at gøre det lige så attråværdigt at vente på tusindårsriget dér som hos den pæne, men ansvarssky Kristian Thulesen Dahl. En mand, der på DF-landsmødet forleden fik ros og tilgivelse for sin svigtende dømmekraft, hvor altså Løkke Rasmussen sejrede ad H. til!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce