Annonce
Debat

Debat: Raabjerg Madsen er på glatis

Udlændinge: Hvis nogen skulle have lyst til at se en politiker på glatis, så kan det stærkt anbefales at finde et klip fra Debatten på DR2, hvor socialdemokraten Christian Raabjerg Madsen forsøger at forklare, at når regeringen og dens røde støttepartier ændrer reglerne, så en flygtning, som ellers ikke har noget opholdsgrundlag i Danmark og skal rejse hjem, nu alligevel kan blive her i landet, hvis bare han er i beskæftigelse, så er det skam ikke en lempelse af udlændingepolitikken. Det er blot erhvervspolitik!

Go daw mand, økseskaft. Det slipper Raabjerg Madsen selvsagt ikke godt fra. For interesserede kan klippet bl.a. ses på Debattens Facebookside 4. december.

Regeringens nye lempelse betyder helt konkret, at en somalisk buschauffør med kone og syv børn nu kan blive i Danmark i stedet for at rejse hjem til Somalia, som han ellers var blevet bedt om. Det er et markant politisk kursskifte i forhold til den hjemsendelsespolitik, som DF ellers fik kæmpet igennem for lidt over et år siden.

Raabjerg Madsen slipper heller ikke godt fra et indlæg her i avisen 11. december, hvor han anklager min partiformand Kristian Thulesen Dahl for at ”føre danskerne bag lyset”, når han bebrejder Mette Frederiksens regering for ikke at have tilstrækkeligt fokus på vore ældre medborgeres vilkår. Regeringen har haft mere travlt med at finde penge til daginstitutioner og udlændinge, som ikke arbejder. Det er en politisk prioritering. Så stå dog ved den!

Faktum er, at med den seneste finanslov øremærkes der sølle 125 millioner kroner til ældreområdet. På sidste års finanslov, som DF var med til at lave, blev der afsat 1,5 milliarder kroner til at give et løft til folke- og førtidspensionisters økonomiske råderum.

Det har Ældre Sagen kaldt for ”et historisk løft”. Socialdemokraternes finanslov i år ”svigter de svageste ældre”, skriver Ældre Sagen i en pressemeddelelse, og Ældre Sagens direktør Bjarne Hastrup har konkluderet, at den tidligere regering og Dansk Folkeparti i langt højere grad huskede ældre i de tidligere års finanslove.

Men Ældre Sagen fører måske også danskerne bag lyset, Christian Raabjerg Madsen?

Annonce
Rene Christensen, Dansk Folkeparti.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er til glæde vendt

Da amerikanske FMC overtog Cheminova i 2014, fulgte nogle år, hvor medarbejder-antallet blev reduceret kraftigt. Amerikanerne lavede nyt hovedsæde for sine europæiske aktiviteter på Sjælland. Udmærket for Danmark, men rigtig skidt for Lemvigegnen, som i årene efter overtagelsen måtte konstatere, at det meget store og for kommunen vigtige antal såkaldte videnarbejdspladser på Cheminova forsvandt. Anlægget blev et produktionsanlæg uden forskningsafdeling med meget mere, og derudover har man også set antallet af medarbejdere i produktionen skrumpe. Vi skal ikke lang tid tilbage, før der på Lemvigegnen begyndte at brede sig en tvivl, om amerikanerne på sigt også ville satse på afdelingen på Rønland, eller man ville flytte produktionen og dermed lukke egnens største private arbejdsplads ned med de følgevirkninger, det ville have. Nu får melodien tilsyneladende en helt anden positiv melodi. Vi kan i dag afsløre, at FMC har planer om at etablere et anlæg, der omregnet til danske kroner ligger på omkring en halv milliard kroner at bygge. Og 300 skal arbejde på at etablere produktionsanlægget. Nu skal det selvfølgelig siges, at på Rønland vil man ikke bekræfte, at det er korrekt. Man vil ikke udtale sig om noget, der ikke er besluttet endeligt. Men vi observatører kan jo så også bemærke, at det ikke bliver kontant afvist. Rygterne kører, og der tages ikke til genmæle. Meget tyder på, der er noget reelt om snakken. Det er beviset på, at FMC ikke blot har en fremtidig plan med Cheminova, hvilket man jo også i dag bekræfter, man har. Det slukker også tidligere tiders pessimisme om, at man kunne risikere, at der lukkes ned. Det er en meget velkommen nyhed, som har stor betydning for Vestjylland og for beskæftigelsen i fremtiden. Det fremgår ikke noget om antal arbejdspladser i forbindelse med et nyt anlæg. Men under alle omstændigheder vil det skabe aktivitet og beskæftigelse både på virksomheden og hos underleverandører til gavn for hele egnen.

Annonce