Annonce
Danmark

Debat: Politiet rykker tættere på danskerne

Debat: I Danmark skal vi kunne føle os trygge, uanset hvor i landet vi bor. For tryghed og tillid er grundstenen i et velfungerede retssamfund.

Nick Hækkerup vil med afskaffe udvisningsdømtes mulighed for at blive prøveløsladt i Danmark. (Foto: Jens Dresling/Scanpix 2021)


Et mere synligt lokalt politi er afgørende for, at vi kan løfte den opgave. Derfor er jeg glad for, at vi nu kan sætte navn på hele 20 danske byer, der får glæde af en nærpolitienhed. Med nærpolitienhederne flytter vi ressourcer fra centralt hold og ud i landet, hvor danskerne bor.

Annonce

De 20 nærpolitienheder vil blive spredt ud over det ganske danske land: Ni på Sjælland, to på Fyn og ni i Jylland. Lige fra Grindsted til Gladsaxe. Det er vores forventning, at de første kan åbne i år.

Det er et stort skridt fremad for trygheden i Danmark.

Med de nye nærpolitienheder vil borgerne nemmere kunne komme i kontakt med politiet. De vil oftere møde deres lokale betjente i gadebilledet. Og de vil kunne henvende sig fysisk til politiet og for eksempel foretage anmeldelser eller få råd og vejledning.

Enhederne vil have åbent i mindst 15 timer om ugen, hvor borgerne kan henvende sig. Uden for åbningstiden vil betjentene være travlt beskæftiget med at patruljere i lokalområdet, lave borgernært politiarbejde og arbejde med forebyggende indsatser.

Vi tilfører i alt 110 dedikerede lokalbetjente til de nye enheder frem mod 2023. Det vil kunne mærkes.

Annonce
Annonce
Holstebro For abonnenter

Det ene sted kan de nærmest ikke huske, hvornår der sidst er kommet nyfødte til - det andet sted kan de hver dag høre byens børn fra stuen

Annonce