Annonce
Debat

Debat: Mobilselskaber solgte skindet for tidligt med 5G

Annonce

Teknologi: Miljømyndighed i Schweiz standser 5G. Sådan skrev Financial Times 12. februar. Årsagen skal findes i, at standarder for den nye teknologi ikke er på plads endnu. Og som den finske professor og ekspert i strålingsspørgsmål Dariusz Leszczynski ofte har pointeret: ”Problemet er, at 5G teknologien sættes i værk, før standarder er parate. Det er som at give medicin til patienter, som ingen har testet under kliniske forhold”.

Alpelandet har været et af de første lande til at udrulle det, som det schweiziske teleselskab Swisscom reklamerer med er 5G, men som viser sig at være en opgradering af eksisterende 4G-antenner. Landets miljømyndighed lovede i løbet af 2019 at udarbejde retningslinjer, som landets antennemyndigheder kunne anvende til 5G-udrulningen. Men miljømyndighederne har foreløbigt opgivet at udfærdige retningslinjerne for 5G og udsat dette arbejde på ubestemt tid.

Her i landet har TDC i denne tid meget travlt med at fortælle, at de udruller 5G i hele landet. Nye små kvadratiske antenner sættes op i stor stil på eksisterende master. Spørgsmålet er så, om TDC har sine standarder på plads, eller om de ender i samme fælde som de schweiziske mobilselskaber, hvor skindet er solgt, før bjørnen er skudt!

Næste globale Stop5G-Dag forløber 25. april. Den første foregik 25. januar, hvor over 36 lande deltog.

Pernille Schriver
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce