Annonce
Debat

Debat: Minkskind er no go

Danmark hører til blandt verdens største producenter af minkskind. Foto: Ritzau Scanpix/Reuters
Annonce

Dyreproduktion: Hvad laver man på sådan en lidt grå dag midt i sommerferien og i en coronatid? Man rydder op i garagen. Stakke af gamle aviser skal UD, men en dragende lyst får en til at bladre nogle af de gamle dagblade igennem forsinker processen.

I en avis fra 24. juli 2010 kan man læse om dansk landbrugs daværende guldæg - minkavl. Kina kunne aftage alle de skind, danske pelsdyravlere kunne producere. Og til tårnhøje priser. Da eksporten toppede, blev der solgt minkskind til Kina for 6-7 mia. kr. om året. Handelen foregik den gang som i dag via på Copenhagen Fur i Glostrup ("Pelsen").

Men nu har piben fået en anden lyd. Da det blev afsløret, at kinesiske handelsfolk i både Kina og Hongkong svindlede med skindhandelen, brast hele eventyret som en sæbeboble. Siden er det bare gået tilbage for danske minkavlere. Det er blevet skamfuldt for kvinder i "Riget i Midten" at gå med pels.

Nu viser det sig oven i købet, at mink kan bære Covid-19. Der er adskillige gode incitamenter til definitivt at stoppe alle former for pelsdyravl i Danmark. Akkurat som man er i færd med i en lang række lande, vi plejer at sammenligne os med.

Et slogan fra "Pelsen lød en gang: "Vi er det nye sort". Den tid er helt forbi. En god minkfarm er en død minkfarm. Vi skal have kommentarer fra Copenhagen Fur og landbrugets førstemand minkavler Martin Merrild.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce