Annonce
Debat

Debat: Landbruget skal producere mindre for klimaets skyld

Annonce

Økologi: Asger Christensen skriver i avisen Danmark, at økologi kan være godt for miljøet, men ikke altid er godt for klimaet, og så henviser han til, at økologisk landbrug kræver mere jord, hvis vi skal producere det samme.

Dét Asger Christensen og øvrige politikere blot snart må sande, er, at vi ikke kommer til at producere det samme. Landbruget kan ikke blive klimaneutralt, hvis vi skal producere det samme. Vi er nødt til at skabe grundlag for en omstilling, hvor der produceres mere plantebaseret mad og mindre husdyrbaseret mad. Det er nødvendigt af hensyn til klimaet, naturen og vores egen sundhed.

Den omstilling kommer med mere økologi. Vi er i Økologisk Landsforening helt enige med Asger Christensen i, at EU ikke skal bestemme, hvordan vi skal drive landbrug. Men det er i EU, rammerne bliver sat. EU har i mange år ført en politik, der har favoriseret den konventionelle dyrkningsform.

Det er kun godt, at man fra EU’s side nu er blevet opmærksom på, at der er behov for store forandringer i måden, vi driver landbrug på, og at de metoder, der bruges i økologien, er et svar på flere af de store dagsordner inden for natur, klima og sund kost uden pesticidrester.

Sybille Kyed
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Struer kommer glidende ind i 2021

TTH Holstebro For abonnenter

Hele trænerstaben var med til den første triumf for 12 år siden, nu jagter de den tredje: - Det står som et af de største øjeblikke i min karriere

Annonce