Annonce
Debat

Debat: Landbruget skal producere mindre for klimaets skyld

Økologi: Asger Christensen skriver i avisen Danmark, at økologi kan være godt for miljøet, men ikke altid er godt for klimaet, og så henviser han til, at økologisk landbrug kræver mere jord, hvis vi skal producere det samme.

Dét Asger Christensen og øvrige politikere blot snart må sande, er, at vi ikke kommer til at producere det samme. Landbruget kan ikke blive klimaneutralt, hvis vi skal producere det samme. Vi er nødt til at skabe grundlag for en omstilling, hvor der produceres mere plantebaseret mad og mindre husdyrbaseret mad. Det er nødvendigt af hensyn til klimaet, naturen og vores egen sundhed.

Den omstilling kommer med mere økologi. Vi er i Økologisk Landsforening helt enige med Asger Christensen i, at EU ikke skal bestemme, hvordan vi skal drive landbrug. Men det er i EU, rammerne bliver sat. EU har i mange år ført en politik, der har favoriseret den konventionelle dyrkningsform.

Det er kun godt, at man fra EU’s side nu er blevet opmærksom på, at der er behov for store forandringer i måden, vi driver landbrug på, og at de metoder, der bruges i økologien, er et svar på flere af de store dagsordner inden for natur, klima og sund kost uden pesticidrester.

Annonce
Sybille Kyed
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Verdensmesterskabet får ikke lov at smuldre i Struer

Hvis bokseren Dina Thorslund skal miste sit verdensmesterskabsbælte, så lad os håbe, at det kommer til at ske i bokseringen mod en dygtigere modstander, og ikke fordi økonomi og teknikaliteter spænder ben for hende. Da hun for nylig brød med sin hidtidige promotor, det tyske Team Sauerland, stod hun alene tilbage med opgaven at arrangere og finansiere en mesterskabskamp. Det er en stor opgave, som rækker et godt stykke ud over de færdigheder, man slider sig til i et træningslokale, og derfor har bokseren brug for hjælp. Verdensmestre i individuelle publikumssportsgrene findes der ikke mange af i Danmark. Derfor er det en præstation, som har skabt opmærksomhed. Og Struer Kommune har været både dygtig og flittig til at udnytte den potentielle profilering, der ligger i at have en verdensmester i byen. Derfor har kommunen naturligvis også en interesse i, at det fortsat er tilfældet. Og netop derfor ser kommunen også velvilligt på mulighed for et samarbejde - eller en støtte. Detaljerne er endnu ikke klare, men borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) giver i dagens avis udtryk for, at der skal findes en løsning. Nok så vigtigt er det signal, som erhvervsmanden Peter K. Kristensen sender i et læserbrev i dagens avis. Han opfordrer til at støtte projektet og melder sig samtidig klar til selv at gøre det. Det er vigtigt, at dem, der har mulighed for at ændre noget, ikke bare støtter økonomisk med et sponsorat, men også råber lidt og op fortæller om, hvor vigtigt det er at have noget at være fælles om og stolte over. En opbakning som den, erhvervsmandens sender i sit læserbrev, er derfor uendeligt meget værd. Det er uholdbart, hvis bokser og træner selv skal stå for det administrative. Det kan måske lykkes en enkelt gang, men hvis Dina Thorslund skal have mulighed for at koncentrere sig om sporten, må hun finde en ny promotor. Og den opgave er langt nemmere, hvis hun kan demonstrere solid opbakning i baglandet. For selvfølgelig skal verdensmesterskabet forsvares. Og selvfølgelig skal det foregå i Struer denne gang.

Annonce