Annonce
Debat

Debat: Kæmpe svigt ikke vil hjemsende syrere til sikre områder

Annonce

Asyl: Flygtningenævnet er kommet med en ny vurdering, der siger, at området omkring den syriske hovedstad Damaskus nu er så sikkert, at Danmark godt kan sende syrere, der har fået afslag på asyl i Danmark, hjem til den del af landet. Det er jo en god nyhed.

Derfor skal vi selvfølgelig begynde at hjemsende syrere, der midlertidigt har haft ophold i Danmark, mens de ikke har kunnet være i deres hjemland på grund af borgerkrigen. Nu er tiden inde til, at de skal hjem og være med til at genopbygge deres hjemland. Det er der – desværre – brug for.

Men regeringen vil ikke! Før valget lovede Mette Frederiksen og andre socialdemokrater ellers højt og helligt, at de ville videreføre den stramme udlændingepolitik, som DF og VLAK-regeringen havde ført. Det inkluderer den hjemsendelsespolitik, som blev vedtaget (med stemmer fra Socialdemokratiet!) med finansloven for 2019.

Hjemsendelsespolitikken går helt kort fortalt ud på, at mennesker, som er på flugt fra krig og ødelæggelse, kun skal have hjælp og beskyttelse i Danmark på midlertidig basis, indtil det er sikkert for dem at rejse hjem igen. Et godt og fair princip.

Og for en række syriske asylansøgere er det tidspunkt altså nu! Der er sikkert i dele af Syrien, og derfor skal de selvfølgelig rejse hjem. Men nogle af dem nægter. Og regeringen vil ikke udsende dem med tvang, fordi de ikke vil samarbejde med Assad-regimet i Syrien. Assad er en skidt karl. Det kan der ikke være to meninger om. Men Danmark kan jo ikke diktere, hvilken regering der skal være i Syrien eller andre lande.

Og de syrere, der står overfor hjemsendelse gennemskuer selvfølgelig hurtigt, at regeringen ikke vil tvinge dem til at rejse, hvis bare de nægter at tage af sted. Det er jo fuldstændig uholdbart.

Og det er et klokkeklart løftebrud fra Mette Frederiksens regering! Det er desværre blot det seneste eksempel på, at regeringen aktivt undergraver den hjemsendelsespolitik, som man ellers har selv har stemt for. Det er et kæmpe svigt!

Pia Kjærsgaard, Dansk Folkeparti.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce