Annonce
Debat

Debat: Ja tak til mere kontrol med e-handel

Handel: Regeringen vil med en ny lov om produkter og markedsføring gøre det mere sikkert at handle på nettet. Det skal blandt andet være lettere for myndighederne at foretage kontroller og straffe butikker, der sælger ulovlige produkter, og straffen skal være hårdere.

Som ehandler hilser jeg initiativet, som erhvervsminister Simon Kollerup præsenterede forleden, meget velkomment. I takt med at flere og flere danskere handler i netbutikker, ikke mindst i udenlandske, er det nødvendigt med øget fokus på produktsikkerhed.

Vi kan med få klik bestille alt fra medicin til legetøj og personlige værnemidler, og i mange tilfælde er det svært at gennemskue både produktsikkerheden og hvor i verden, produkterne kommer fra. Desværre har der været en række uheldige eksempler med farligt legetøj, ulovligt fyrværkeri og kosttilskud, der viser sig at indeholde stærk medicin - brådne kar, der truer forbrugernes sikkerhed og som er til skade for en voksende branche med mange troværdige aktører.

Vi har en fælles interesse i, at det er både er let og sikkert at handle på nettet.Jeg er overbevist om, at en skærpet lovgivning på området ikke alene vil være til gavn for danske forbrugere, men også for de mange danske netbutikker, der arbejder seriøst. En god handel er kun en god handel, hvis produktet er i orden.

Annonce
Tommy Søndergaard
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Prisen for teknologivirksomhedernes indtog

Jysk Fynske Medier, som også står bag udgivelsen af denne avis, offentliggør i dag, at koncernen lukker ugeavisen "Vinderup Avis". Lukningen sker som en direkte konsekvens af et faldende annoncemarked, som i flere år været med til at underminere grundlaget for at drive lokal, annoncefinansieret avis. Det er rigtig ærgerligt for lokalsamfundet, når der ikke længere er plads til avisen. Ligesom det er ærgerligt, når isenkræmmeren, bageren eller posthuset lukker på grund af for lav omsætning. Der er ikke noget positivt at sige om lukningen af avisen, som har sine rødder langt tilbage i 1900-tallet. Men for avislæsere og vogtere af det lokale demokrati og den lokale sammenhængskraft er Vinderup heldigvis stadig godt hjulpet. Vinderup ligger lige i smørhullet, hvor to medievirksomheder fortsat driver deres aviser. Dagbladet Holstebro udkommer selvsagt i området, ligesom Skive Folkeblad også interesserer sig for den del af Holstebro Kommune. Desuden kommer de to store ugeaviser Holstebro Onsdag og Skive Folkeblads "Midt på ugen" i området. Så vi kan godt pakke det værste sortsyn på nærdemokratiets vegne lidt til side. Men udviklingen vidner om, at der er sket et skred. Når annonceomsætningen flytter til det digitale område, flytter langt størstedelen desværre også ud af landet. I 2018 stod Google og Facebook alene for 61 procent af den digitale, danske annonceomsætning. Og modsat omsætningen i danske medievirksomheder, bruger Google og Facebook ikke deres penge til at skabe indhold, som styrker demokrati og sammenhængskraft i lokalområdet. Derfor har vi set en massiv konsolidering på ugeavismarkedet gennem flere år. I større byer, hvor der før var flere selvstændige aviser, er der kun en tilbage, og de mindste har det svært. Vinderup Avis udkommer for sidste gang om en uge, men Vinderup er stadig en vigtig del af Holstebro Kommune og en helt selvfølgelig del af dette dagblads dækningsområde.

Struer For abonnenter

SSP om ny indsats: - Man er så provokerende i sin adfærd, at det er fuldstændig ligegyldigt, om det er politiet, der kommer, eller ej

Annonce