Annonce
Struer

Debat for et publikum, der var døve for andre synspunkter, end de kendte

Ditte Kroman fra Enhedslisten og Alex Rosenbæk fra Dansk Folkeparti står langt fra hinanden i det politiske landskab, men i panelet kom de på helt tæt hold. Foto: Johan Gadegaard
Vælgermøde med repræsentanter fra alle opstillingsberettigede partier undtaget Stram Kurs på Limfjordsskolen i Struer

Struer: Der var masser af ledige pladser i den nye multisal på Limfjordsskolen, da alle partier med undtagelse af Stram Kurs mandag aften havde en repræsentant med i panelet under et vælgermøde, som var arrangeret af de lokale partiforeninger i Struer og Lemvig.

Kim Durup fra Herning havde i sidste øjeblik meldt sig klar til at stille op som repræsentant for partiet Klaus Riskær Pedersen. Tina Hedegaard fra Nye Borgerlige meldte sig klar i løbet af weekenden, og Jens Erik Damgaard fra Kristendemokraterne fik mulighed for at markere sine synspunkter i en debat, der desværre kom til at udspille sig for et publikum med øregangene tæt lukkede for synspunkter, der stak ud fra en fasttømret overbevisning om, at netop deres egen kandidat i feltet måtte være den bedste til at varetage landets interesser.

Det stod klar fra start.

Stort set alle i salen kunne identificeres på deres tilhørsforhold til helt bestemte partier, og da aftenens ordstyrer, chefredaktøren på Dagbladet Holstebro Struer og Lemvig Folkeblad, Søren Egebjerg Pedersen, spurgte tilhørerne, om der fandtes en tvivler i forsamlingen, var der kun en enkelt markering, og altså kun en enkelt stemme at fiske efter for partiernes respræsentanter i panelet.

Det lagde ikke en dæmper på debatten, og der blev talt om både flygtninge, den planlagte investering på 752 millioner kroner i et nyt opholdsted for udvisningsdømte og kriminelle udlændinge på Lindholm, uddannelsesmuligheder, udflytning af statslige arbejdspladser, finansieringsmuligheder ved boligkøb i yderområderne og offentlig transport eller mangel på samme.

Annonce

Det er som om, de spiller den samme plade.

Kim Durup, partiet Klaus Riskær Pedersen

Et helt konkret forslag

Til allersidst kom klimadebatten også i fokus, og i den forbindelse havde Kim Durup fra Klaus Riskær Pedersen partiet et helt konkret bud på, hvordan den tunge trafik kunne forsynes med CO2 neutralt brændstof.

- Jeg har det her, kunne han fortælle og viste en lille flaske frem med en gennemsigtig væske, der var fremstillet af plastikaffald behandlet med enzymer og dermed omdannet til brændstof.

- De er forlængst gået over til det i al den offentlige trafik i Sverige. Arla har også meddelt, at de vil begynde at bruge det, selv om det er marginalt dyrere end diesel fremstillet på olie. I Danmark bliver der bare blokeret for det på grund af et afgiftssystem, som vi bliver nødt til at lave om, mente han - uden at det gjorde synderligt indtryk på de øvrige deltagere i debatten.

Hans forslag druknede i generelle betragtninger, som kunne trækkes direkte ud af partiprogrammerne fra både højre og venstre.

- Det er som om, de spiller den samme plade. De sagde nøjagtigt det samme, da vi for et par timer siden var til vælgermøde i BusinessPark Struer, sagde Kim Durup, da han i pausen gjorde status over den første times tid af debatten, og efter pausen blev der heller ikke trukket kaniner op ad hatten, der kunne føre en eneste blandt tilhørerne ind på et spor, de ikke allerede havde lagt ud og bestemt sig for at følge hele vejen ind til stemmeboksen 5. juni.

Der blev sat ansigt på kandidater, vi ikke kendte i forvejen. De kendte fik mulighed for at lufte parolerne, og alt i alt var det bare ærgerligt for alle, at det skete i et forum, hvor der var alt for lidt klangbund for andre synspunkter end de kendte.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Spilfirma i gang efter konkurs

Lemvig

Søren V. Jensen overtager murer-firma

Annonce