Annonce
Debat

Debat: Dyremishandling - en kat er ikke “bare en kat”

Annonce

Kattenes største problem er, at der er for mange af dem, og at alt for mange ikke regner en kat for noget.

For at højne kattenes status og nedregulere bestanden af katte, er der brug for at Christiansborg lytter til dyreværnene og laver en god kattelov.

Ville vi acceptere at naboen lod sine hunde få hvalpe udendøre uden at tage dem ind i tryghed med risiko for, at hvalpene blev væk fra deres mor og døde af kulde og sult eller endte som gadehunde? Ville vi acceptere, at levende hvalpe blev smidt i affaldscontainere i en sæk? Ville vi acceptere, at de blev efterladt bange og forsvarsløse i en papkasse på en rasteplads?

Ville vi se den anden vej, når 10 forhutlede hunde sad uden for en ejendom i nabolaget? Ville vi være ligeglade, når naboen flyttede og lod sine hunde sidde tilbage overladt til egen skæbne? Ville vi acceptere, at naboen fodrede en flok vilde hunde utilstrækkeligt i årevis uden at tage ordentligt hånd om dyrenes sundhed og formering? Ville vi acceptere, at der sad underernærede hunde med betændte øjne på havnen, når vi gik aftentur? Ville vi acceptere gadehunde i Danmark, der levede af de madrester, de kunne finde? Ville vi acceptere holdningen: “De hunde er jo bare nogen, der render her, det er der ikke noget at gøre ved”.

Nej vel. Så hvorfor skal dyr rangordnes?

Katten hører ikke naturligt til i den danske natur, og uden menneskehjælp går de en langsom pinefuld død af sult, kulde og sygdom i møde.

Katteejere må først og fremmest tage ansvaret på sig og få deres tamkatte mærket registreret og neutraliseret (kastreret/steriliseret). Hvor de sky “staldkatte” er velkomne, og man sørger for lun soveplads og daglig fodring, bør de indfanges i fælder, sundhedstjekkes mærkes og neutraliseres. Der er kun fordele ved at reducere kattebestanden til sunde, neutraliserede katte uden overskudskillinger.

Alle landets kommuner bør pålægges at finde penge i budgettet til professionel indfangning og regulering af vildtlevende katte. For en til to kroner pr borger pr år, kan der gøres en stor forskel i forhold til at nedbringe bestanden af kummerligt levende katte.

Uanset om man kan lide katte eller ej, er det i alles interesse at regulere bestanden professionelt og humant.

Der skal en holdningsændring til. En kat er ikke “bare en kat”!

Mette Marie Hansen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Fastholder: - Jeg så ulven

Struer

Skur brændte ud

Danmark For abonnenter

Coronasmittede får anerkendt arbejdsskader: Ingen har endnu udsigt til erstatning

Annonce