Annonce
Debat

Debat: Blinde børn må ikke stå alene uden kammerater

Institutioner: Når jeg læser historierne om den treårige blinde Paloma, der har fået frataget sin støttepædagog, bliver jeg dybt berørt. Det er, når jeg hører den slags historier om borgere, at jeg for alvor husker, hvorfor jeg valgte at blive politiker. For vi politikere kan rent faktisk gøre en forskel for børn som Paloma. Og det skal vi.

Det var en fejl i ansøgningen til Københavns Kommune, der betød, at børnehaven ikke længere kunne få dækket lønnen til den støttepædagog, som Paloma tidligere har været bevilget. Da Paloma mødte ind i sin børnehave efter juleferien, var der derfor ikke længere nogen støttepædagog. Paloma må nu selv klare sig igennem dagen, selvom hun har brug for hjælp til de basale ting i hverdagen.

Sådan en situation er langt fra i orden. Børn skal have den støtte, de har behov for. Og især børn som Paloma med særlige behov, hvor det er altafgørende for hendes fremtidige muligheder, at hun får den rigtige støtte.

Vi har kunnet læse, hvordan tildelingen af støtte til børnene beskrives som et rent postnummer-lotteri. Der er meget store forskelle i mængden af støtte fra kommune til kommune. Derfor glæder det mig, at Dansk Blindesamfund er kommet til os politikere med en række anbefalinger, der skal sikre, at blinde børn ikke kan ende i sådan en situation. I Venstre er vi klar til at se på, hvordan vi løser udfordringerne for børn som Paloma. En mulighed kunne være at lave nogle pakker med rettigheder, der kan tages i brug af folk med blinde børn eller andre, der har mistet synet.

Vi ved heldigvis, at flere partier i Folketinget er klar til at gå samme vej som Venstre og løse disse problemer. Men det er ikke nok. Socialdemokratiet vil ikke give blinde børn minimumsret til støtte. Og det er på trods af, at Mette Frederiksen kalder sig børnenes statsminister. Hvor er hun, når Paloma ikke kan lege på lige vilkår med sine kammerater i børnehaven? Jeg vil klart opfordre Social- og Indenrigsminister Astrid Krag til at tage sagen yderst alvorligt. For ingen blinde børn må risikere at stå alene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Verdensmesterskabet får ikke lov at smuldre i Struer

Hvis bokseren Dina Thorslund skal miste sit verdensmesterskabsbælte, så lad os håbe, at det kommer til at ske i bokseringen mod en dygtigere modstander, og ikke fordi økonomi og teknikaliteter spænder ben for hende. Da hun for nylig brød med sin hidtidige promotor, det tyske Team Sauerland, stod hun alene tilbage med opgaven at arrangere og finansiere en mesterskabskamp. Det er en stor opgave, som rækker et godt stykke ud over de færdigheder, man slider sig til i et træningslokale, og derfor har bokseren brug for hjælp. Verdensmestre i individuelle publikumssportsgrene findes der ikke mange af i Danmark. Derfor er det en præstation, som har skabt opmærksomhed. Og Struer Kommune har været både dygtig og flittig til at udnytte den potentielle profilering, der ligger i at have en verdensmester i byen. Derfor har kommunen naturligvis også en interesse i, at det fortsat er tilfældet. Og netop derfor ser kommunen også velvilligt på mulighed for et samarbejde - eller en støtte. Detaljerne er endnu ikke klare, men borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) giver i dagens avis udtryk for, at der skal findes en løsning. Nok så vigtigt er det signal, som erhvervsmanden Peter K. Kristensen sender i et læserbrev i dagens avis. Han opfordrer til at støtte projektet og melder sig samtidig klar til selv at gøre det. Det er vigtigt, at dem, der har mulighed for at ændre noget, ikke bare støtter økonomisk med et sponsorat, men også råber lidt og op fortæller om, hvor vigtigt det er at have noget at være fælles om og stolte over. En opbakning som den, erhvervsmandens sender i sit læserbrev, er derfor uendeligt meget værd. Det er uholdbart, hvis bokser og træner selv skal stå for det administrative. Det kan måske lykkes en enkelt gang, men hvis Dina Thorslund skal have mulighed for at koncentrere sig om sporten, må hun finde en ny promotor. Og den opgave er langt nemmere, hvis hun kan demonstrere solid opbakning i baglandet. For selvfølgelig skal verdensmesterskabet forsvares. Og selvfølgelig skal det foregå i Struer denne gang.

Annonce