Annonce
Debat

Debat: Behov for ny tænkning af styringen af den kommunale pleje

Margit Lund-Cramer

Ældrepleje: Debatdønningerne efter de uhyrlige beretninger om plejelidelse hos Else har påvist, at vi mangler en synlig ledelse, der coacher og anerkender faglighed og fagetik. Dette er sparet væk, når effektiviseringssvøben har reduceret indsatser til svage ældre, til ydelser i excelark og udstyret medarbejderne med et minuttyrani, så der f.eks. er afsat 8 minutter til at servere mad for den ældre – inkl. transport - og maden skal stå 8 min i mikroovnen

For mig at se, skal vi have udviklet nye styringsredskaber til at forvalte professionel offentlig omsorg: mindre selvstyrende enheder, som kan prioritere arbejdsdagene ud fra, hvordan den enkelte borger i plejegruppen har det. Mulighed for ekstra ressourcer, når der sker ændringer. Ansættelse af sundhedsautoriseret personale, der f.eks. kan udføre tidlig opsporing af kritisk og/eller begyndende sygdom (TOKS og TOBS). Og så behøver der heller ikke være tre forskellige, der kommer for at lave enkeltopgaver.

I stedet skal der være faste medarbejdere, der kan skabe tillidsfuld relation. Indimellem skal der garanteret også ledelsesmæssigt arbejdes med kulturændringer. Derfor bør personaleudvikling og sparring være en integreret del. Lederne skal altså igen tættere på medarbejderne.

Annonce

Min dejlige svigerinde stoppede efter mange år i faget, fordi de var alt for få til alt for komplekse borgere. Hun mødte ind 20 minutter før arbejdstid for at nå at læse rapporten. Det var nemlig også blevet effektiviseret væk. Vi skal have genindført den faglige stolthed, så folk bliver i faget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Baby-butik flytter

Annonce