Annonce
Debat

Debat: Akut behov for international kvalificeret arbejdskraft

Ulla Tørnæs

Debat: Endnu en trist rekord. For tredje måned i streg slog serviceerhvervenes meldinger om mangel på arbejdskraft rekord i august. Mange brancher er hårdt ramt, herunder transport, industri og ikke mindst bygge- og anlægsbranchen, hvor hele fire ud af ti virksomheder står og mangler arbejdskraft nu og her. Særligt hotellerne er i knæ. 80% af Danmarks hoteller mangler ansatte til den daglige drift. Tallene taler for sig selv – det er dybt alvorligt.

Hvis ikke virksomhederne kan ansætte de nødvendige medarbejdere, kan virksomhederne miste kunder, tabe ordrer og flytte opgaver eller funktioner til udlandet. Det er ikke bare et stort problem for den enkelte virksomhed. Det er et problem for alle, fordi de tabte arbejdspladser går ud over vækst og velstand i hele landet. Det kræver derfor handling nu.

Manglen på arbejdskraft er en af de største udfordringer lige nu, og alligevel har regeringen ikke foreslået nogen løsningsforslag. Ikke engang i deres finanslovsudspil har de turde være ambitiøse på danskernes vegne. Tværtimod har regeringens trukket os i den forkerte retning - Arne-pension har trukket 10.000 ud af arbejdsstyrken.

Annonce

Manglen på arbejdskraft er en af de største udfordringer lige nu, og alligevel har regeringen ikke foreslået nogen løsningsforslag.

Venstre forslår konkrete bud på, hvordan vi kan få tiltrukket international kvalificeret arbejdskraft. Vi forslår derfor en forbedret beløbsordning. Svarfrist på maksimalt 14 dage hos Styrelsen for International Rekruttering. Udvidelse og modernisering af positivlisten for faglærte. Forbedring af fast track-ordningen. Ordnede forhold for internationale medarbejdere. Tilbagerulning af regeringens opstramninger af Working Holiday-ordningen. Kravet om dansk bankkonto for erhvervsordninger afskaffes.

Forslagene skal tilsammen gøre det mere attraktivt at komme til landet for at arbejde, så virksomhederne igen kan få hjulene til at køre rundt.

Annonce
Erhverv For abonnenter

19 ud af 20 ledige anmeldt til a-kasse for ikke at stå til rådighed - men det førte aldrig til en sanktion: Se her, hvad nogle af grundene kunne være

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Danmark har over 700 nye smittede for anden dag i træk

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Det er Nordeuropas største solcellepark, men hvor meget fylder den præcist: Som 888.000 skriveborde? Som en bagatel? Som en forringelse af livskvaliteten?

Kultur For abonnenter

Verdens måske største af sin slags: Familien Kristensens samling fylder nu 600 kvadratmeter

Sport

Tidligere landsholdskeeper tager over som målmandstræner i TTH

Navne

Stort skulderklap til lokal kok: - Tårerne var lige ved at komme, men jeg holdt dem heldigvis tilbage

Struer

Politiet er tilbage efter fire års fravær: Både på cykel, i bil og i nye lokaler

Leder For abonnenter

Højere afgift på dieselolien er det rene talmagi- det sænker ikke CO2-udledningen

Debat

Debat: 'Og i øvrigt skal vi tale ældreområdet op'

Holstebro

Han kyssede på ekspedienten, slikkede på sygeplejersken og forsøgte at flygte fra retten: Måtte overmandes af to betjente

Erhverv

Det bliver ikke sagt med blomster: Derfor flygter blomsterhandlerne fra Interflora

Holstebro For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Nordvestjylland

Holstebro For abonnenter

Vil have psykolog frakendt retten til at arbejde med børn: Tiltalt for overgreb på 15-årig klient

Kultur

Geoparken giver den gas - du kan deltage i 44 arrangementer

Annonce