Annonce
Struer

De vil bygge ferieboliger på Grisetå Odde

Robin Hansen (t.h.) og Troels Hochreuter har store planer med Grisetå Odde, der ligger ved Oddesundbroen. Foto: Morten Bang Larsen

To mænd og en hovedinvestor har i sinde at bygge 22 ferieboliger lige syd for Oddesundbroen. Et lignende projekt er for år tilbage forsøgt gennemført af andre, men uden held.

Oddesund: Robin Hansen, der er entreprenør, Troels Hochreuter, der er arkitekt, og en hovedinvestor, der indtil videre gerne vil forblive anonym, har kastet sig ud i lidt af et projekt på Grisetå Odde umiddelbart syd for Oddesundbroen.

Trekløveret har planer om at opføre 22 feriehuse, hvoraf de første seks - hvis alt går, som det skal - kan stå færdige lige efter sommerferien.

16 af de 22 feriehuse skal ifølge de tre være i to plan med glas i begge gavle, så lyset kan komme ind og udsigten nydes til begge sider. De resterende seks skal være i ét plan og bygget sammen to og to.

- Det bliver træhuse, som det er angivet, det skal være i lokalplanen. Nede i stueetagen vil der være overnatning og bad, mens det ovenpå - bortset fra et toilet - vil være ét, stort rum, fortæller Troels Hochreuter, der selv kommer fra Nyborg.

I det store rum vil der være køkken i den ene ende og stue i den anden.

- Der vil man have fuldt gennemlys og kunne se vandet til begge sider, og på vestsiden kommer der også en lille altan, fortæller arkitekten.

Annonce

Jorden er købt med forbehold indtil 1. april.

Robin Hansen, entreprenør, Humlum
Sådan ser en af de første skitser af ferieboligerne ud. Illustration: Troels Hochreuter

En kærlig hånd

To-plans-husene vil blive på 120 kvadratmeter, mens dem i et plan bliver lige omkring 100 kvadratmeter store.

Ferieboligerne er beregnet på ganske almindelig udlejning til danskere, tyskere eller nordmænd, lyder det fra projektmagerne.

- Jorden er købt med forbehold indtil 1. april, siger Robin Hansen og forklarer, at der blot mangler at komme styr på nogle praktiske ting, før alt er på plads, hvilket han er ganske overbevist om, at det nok skal komme.

Hvis første etape med de seks feriehuse i et plan bliver en succes, vil de resterende 16 i to plan også blive bygget, lyder det fra de tre projektmagere, som har masser af ideer til, hvordan området kunne komme til at tage sig ud.

- Havnen trænger til en kærlig hånd. Den skal vi have renset op, og vi har fået priser på at få lavet et par bådebroer, så folk kan leje en bådplads. Så har vi også snakket om at investere i et par små joller, som man skal kunne leje og tøffe ud i med en fiskestang, fortæller Robin Hansen, der privat bor i Humlum.

Her er det ferieboligerne i to plan. Illustration: Troels Hochreuter

Navnet er lidt bøvlet

Der er i projektgruppen blevet talt om at lave plads til et par autocampere, en strandpromenade, grillpladser, en multibane til tennis, basketball og fodbold, minigolf, hoppepuder, en legeplads, og hvad der ellers hører til, som det lyder fra Robin Hansen.

Men hvorfor lige ved Grisetå Odde - et navn, de tre i øvrigt grubler noget over, hvordan de for eksempel skal få solgt syd for grænsen.

- Vi vil bygge her, fordi der er en havn. Du kommer så utrolig tæt på vandet her. Det bliver mindre end et ejendomsmægler-stenkast fra vandet, siger Troels Hochreuter.

- Man skal bare kunne komme op og slappe af. Du har vandet, der er bunkere lige herovre, og du kan jo køre på en dagstur til Vesterhavet, hvis man vil det, tilføjer Robin Hansen.

Tilbage i 2008 blev arealet, hvor man nu ønsker at opføre 22 ferieboliger, begyndt ryddet for murbrokker og gjort klar til byggeriet af 28 ferieboliger. Det projekt kom dog aldrig videre end det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Gavl styrtet ned i stormvejret

Leder For abonnenter

Det er utroligt...

Vi kunne læse her i bladet i lørdags, at fremtiden for et af de absolut allerstørste sportsarrangementer i hele landsdelen, Holstebro Cup, som afvikles hver påske, er i farezonen for ikke at kunne fortsætte. Ikke fordi der ikke er deltagere, som vil tage til Holstebro i påsken for at spille håndbold. Det vil de gerne, og det bidrager naturligvis til omsætning og markedsføring af byen, at der kommer så mange udøvere, ledere og forældre. Formanden for Holstebro Cup, Karsten Marcussen, har stået i spidsen for arrangementet i årevis, og han har i lige så mange år haft stor opbakning fra en række frivillige, der gør det af lyst og ikke fordi, de selv har børn eller anden personlig interesse i arrangementet. Selvfølgelig får de en personlig oplevelse ud af at være sammen med så mange glade mennesker, men man gør det også, fordi det er vigtigt for en by at have et stort arrangement som Holstebro Cup. Men formanden stopper, når denne udgave er klaret. Og han kan frygte, der er flere af de frivillige, der benytter lejligheden til det samme. Begrundelsen er, at det er blevet et bøvl med samarbejdet med kommunen, og formanden opfatter det som direkte benspænd, når det er særdeles vanskeligt at få praktiske ting til at gå op, og der ingen velvillighed er fra kommunens side. Det er fortrinsvis adgangen til skolerne, hvor der indkvarteres deltagere, der er problemet, og i modsætning til de kommunale skoler, så er der ingen problemer med professionskolerne, gymnasiet med videre. I samme avis beklager udvalgsformanden det, og nu skal tonen have en anden lyd. Det må vi så se, om den får. Men det kan jo ikke være rigtigt, at der skal en formands-afgang og en forsideartikel i det lokale dagblad til, før man opfatter alvoren hos kommunen. En kommune bør forkæle frivilliges initiativer og arbejdslyst, når det drejer sig om sådanne arrangementer, som helt klart er i kommunens store interesse, der bliver arrangeret. Det er ingen naturlov - slet ikke i dag, at der er frivillige, der vil gøre sådan et stort stykke uegennyttigt arbejde, så derfor kan det undre, at der skal så stort et brag til, før man vågner op og aflyser alle benspænd for at erstatte dem med skulderklap og "medvind på alle cykelstier". Hvis det altså sker...

Annonce