Annonce
Holstebro

De vil begge lede deres partier, men de deltager ikke i budgetforhandlingerne

- Vi er enige om, hvad der skal satses på. De store linjer er jo allerede lagt, og jeg er i nærmest daglig kontakt med Jens Kristian Hedegaard, siger Venstres borgmesterkandidat Kenneth Tønning. Foto: Morten Stricker
Både Venstre og De Radikale har ladet deres spidskandidater blive hjemme, når det gælder budgetforhandlingerne.

Holstebro: I løbet af den kommende uge går budgetforhandlingerne ind i deres afgørende fase, hvor partierne skal blive enige om detaljerne i det mere end to milliarder kroner store "husholdningsbudget" for Holstebro Kommune.

Det er her, pengene skal fordeles. Hvem skal have mere? Hvem skal have mindre?

Rundt om bordet sidder gruppeformændene for alle byrådets partier. Det er for Venstre Jens Kristian Hedegaard - og ikke partiets borgmesterkandidat Kenneth Tønning (V).

Annonce

Vi er enige om prioriteterne - og da der ikke er nogen fra Vinderup-området, der sidder med ved budgetforhandlingerne, giver det også en god balance.

Rasmus Beltofte, spidskandidat, Radikale Venstre.

For Radikale Venstre er det Torben Gudiksen og ikke partiets spidskandidat til det kommende kommunalvalg, Rasmus Beltofte.

- Jeg er i tæt dialog med vores gruppeformand. Det er sådan, vi har aftalt det internt i partiet, siger Rasmus Beltofte.

Ville det ikke være mere logisk, at det er dig som dit partis spidskandidat, der sad med ved bordet?

- Det vil nogen måske mene. Men nu er det jo ikke sådan, at jeg ikke taler sammen med Torben (Gudiksen red.) undervejs. Vi er enige om prioriteterne - og da der ikke er nogen fra Vinderup-området, der sidder med ved budgetforhandlingerne, giver det også en god balance, siger Rasmus Beltofte.

Det er intet problem

Hos Venstre er forklaringen nogenlunde ens. Der er tæt dialog mellem gruppeformand Hedegaard og borgmesterkandidat Tønning:

-Jeg ser det ikke som et problem, siger Kenneth Tønning:

- Vi er enige i prioriteterne. Vi er enige om, hvad der skal satses på. De store linjer er jo allerede lagt, og jeg er i nærmest daglig kontakt med Jens Kristian Hedegaard, siger Kenneth Tønning.

Men det er vel ved budgetforhandlingerne, der for alvor kommer politik ind i billedet. Var det ikke naturligt, at du som borgmesterkandidat - og ultimativt borgmester efter et valg - var med til at træffe og forhandle dem?

- I Venstre er det gruppeformanden, der er med i budgetforhandlingerne. Og selv om man ikke sidder fysisk i lokalet, betyder det jo ikke, at man ikke kan deltage og være med - hele gruppen er sådan set med. Vi er enige om, hvad vi satser på, og hvor vi gerne vil hen med budgettet, siger Kenneth Tønning.

Når politikerne i dag mødes til byrådsmøde førstebehandler de budgettet. Og ifølge Dagbladets oplysninger, så forventer en del af partierne, at der i løbet af de kommende uger bliver lavet et endeligt budget.

Annonce
Holstebro

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Holstebro

De vil i byrådet og skal forvalte et budget på to-tre milliarder - men at forvalte 2,3 meter fra fortovskant til plakatkant kniber gevaldigt...

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Annonce
Annonce
Annonce
Struer

Tiltalt havde efterspurgt Rasmus Paludan: Da han dukkede op, kom hun ikke

Navne For abonnenter

Engelske Theresa har i 20 år taget hånd om balletbørn i Holstebro: - Jeg elsker at undervise dem, der gerne vil undervises

Sport

Corona-isolationen er slut: Dina Thorslund har igen fuld fart på

Livsstil

Mikkel og hans familie holder juleaften for ti børn og 25 voksne, der enten er ensomme eller har det svært økonomisk

Struer

Plan om renovering: Forening vil hive fiskerleje ud ad dødvande

Erhverv For abonnenter

Jeg står stadig op klokken fem og nyder morgenstilheden

Kultur

Arrangør bag Streetfood: - Det var ikke godt nok - vi må kigge indad

Holstebro

Vil give sosu-elever løn under praktik: Vi er nødt til at gøre det mere attraktivt

KANDIDATTEST

Ved du, hvem du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Kultur

Museumsleder stopper: Jesper håber på at hente de sidste millioner hjem til Struer, inden han starter i Randers på mandag

Vestjylland For abonnenter

Efter branden: Der hviler en særlig stilhed over feriebyen, som mistede sit vartegn

Erhverv

Efter rekordregnskab: Møbelvirksomhed køber konkurrent

Annonce