Annonce
Kultur

De unge skal have deres eget hus i Struer

Struer Kommune vil etablere et ungekulturhus til byens unge. Arkivfoto: Morten Stricker
Struer Kommune har afsat penge til at kortlægge og afdække kommunens unge beboeres behov for et ungekulturhus, der bliver helt deres eget
Annonce

Struer: Struer Kommune har sat 100.000 kroner af til at "understøtte og styrke unges muligheder for at indgå i givende fællesskaber og tæt tilknytning til forenings- og fritidslivet", som det bliver beskrevet i en pressemeddelelse fra kommunen. Helt konkret betyder det, at kommunen nu vil kortlægge de unges ønsker og behov med det mål at etablere et ungekulturhus.

- Det skal være et slags værested for unge, primært i alderen 16-25, siger Lars Møller Pedersen (S), formand for kultur- og fritidsudvalget i Struer Kommune.

Årsagen er, at der ifølge formanden er en efterspørgsel efter et sted at bruge sin fritid - særligt fra dem, der går på gymnasiet eller en anden ungdomsuddannelse.

Vi ønsker at tage de unge med på råd, for det er også dem, der selv skal stå for stedet, når det engang står færdigt.

Lars Møller Pedersen (S), formand for kultur- og fritidsudvalget

Annonce

Hjælp fra Aalborg

- Vi ønsker at tage de unge med på råd, for det er også dem, der selv skal stå for stedet, når det engang står færdigt, siger Lars Møller Pedersen.

I det kommende ungekulturhus er det meningen, at unge mennesker får mulighed for at udfolde sig og dyrke deres interesser inden for eksempelvis musik eller idræt.

- Det er derfor vi nu går ud og spørger dem for at finde ud af, hvad mulighederne kunne være, og hvad stedet skal indeholde, siger formanden.

De unge fra Struer Kommune får hjælp fra studerende fra Urban Design-uddannelsen på Aalborg Universitet, som skal give et bud på, hvordan der kan skabes de rigtige by-design og indretninger af byrummet til at løse de unges behov og ønsker, samt skabe anderledes eller alternative muligheder for at bevæge sig rundt i eller opleve byrummet.

Til at starte med skal de unges ønsker og behov kortlægges på en ungekulturdag, en slags kreativ workshop, som bliver afholdt af Struer Kommune. Datoen er dog ikke helt fastlagt endnu. Der er afsat 100.000 kroner til afdækningen af de unges behov og heraf er 25.000 kroner reserveret til at afprøve, hvad der bliver fremsat af idéer til projekter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Skøjtebanen tager form

Holstebro For abonnenter

Omtvistede minkgrave: Ny tvivlsom lov kan lovliggøre minkgrave - men måske i strid med grundloven

Annonce