Annonce
Erhverv

De unge i Iværksætterhuset: Vi gør hinanden bedre

Der er en god stemning blandt de fire unge i Iværksætterhuset. Fra venstre er det Valdemar Rønn Cross, Christian Bonde Sunesen, Frederik Nygaard og Hjalte Skovmose Kjær. Foto: Morten Stricker
De indtil videre fire unge i Iværksætterhuset trives godt i hinandens selskab og deler gerne ud af deres viden.
Annonce

Lemvig: De har en del til fælles, de fire unge iværksættere der har hvert deres skrivebord i det nye Iværksætterhuset i Østergade i Lemvig.

De går alle på Lemvig Gymnasium, og de kommer alle fra Lemvig by eller lige uden for. Og så har de alle deres egen, nystartede virksomhed.

Men der er også forskelle. To af dem - Hjalte Skovmose Kjær og Valdemar Rønn Cross - har fået godt gang i deres virksomheder, mens de to andre, Christian Bonde Sunesen og Frederik Nygaard, er i den tidlige etableringsfase.

Hjalte Skovmose Kjær sælger sit eget tøjmærke Kånst, og Valdemar Rønn Cross har opfundet en næseklemme til mundbind, der er blevet en kæmpe succes.

Valdemar Rønn Cross opfandt næseklemmen i slutningen af 2020, og siden er det gået utrolig stærkt takket være hjælp fra en investor, der med sin erfaring har hjulpet Valdemar Rønn Cross ind på i første omgang det danske marked, men hvor der også er planer om eksport til de nordiske lande og Tyskland.

- Jeg oplevede flere, der havde problemer med duggede briller, når de bar mundbind. Jeg tænkte, at det måtte man kunne løse, og så gik jeg i gang med at opfinde en næseklemme i plastisk, som jeg selv kunne printe på min 3 D-printer derhjemme, siger Valdemar Rønn Cross, der sælger sine næseklemmer til flere supermarkedkæder.

I dag bliver næseklemmerne produceret hos Trend Mould i Skals ved Viborg, og den unge iværksætter fra Lemvig har solgt 90.000 poser med næseklemmer. Der er tre næseklemmer i hver pose.

Annonce

Kan noget forskelligt

- Jeg har fået fantastisk hjælp af min investor - uden ham havde det ikke kunnet lade sig gøre. Men jeg får også god hjælp af mine kammerater her i Iværksætterhuset. Jeg er f.eks. ikke så god til at skrive tekster til min markedsføring, men det er Frederik, og så hjælper han mig med det. Hjalte har haft sin virksomhed i længere tid end mig, så han har også noget viden, som jeg kan bruge, siger Valdemar Rønn Cross.

Iværksætterne

Indtil videre har fire unge iværksættere hvert et skrivebord i Iværksætterhuset. Det er:

Valdemar Rønn Cross med Cross Company. Han går i 2.g på HHX på Lemvig Gymnasium.

Frederik Nygaard med Farket Media. Han går i 3.g på STX på Lemvig Gymnasium.

Christian Bonde Sunesen med CBMarketing. Han går i 3.g på HHX på Lemvig Gymnasium.

Hjalte Skovmose Kjær med Kånst Clothing. Han går i 3.g på HHX på Lemvig Gymnasium.

Både Christian Bonde Sunesen og Frederik Nygaard arbejder med online markedsføring, og det er noget, som både Hjalte Skovmose Kjær og Valdemar Rønn Cross har brug for.

- Frederik og jeg arbejder med det samme og er i princippet ude efter de samme kunder. Men vi opfatter ikke hinanden som konkurrenter, og vi hjælper gerne hinanden, siger Christian Bonde Sunesen.

Annonce

Deler deres viden

Netop deling af viden står højt på dagsordenen for de fire unge, der efterhånden kender hinanden særdeles godt.

- Vi er gode til forskellige ting, og når vi hjælper hinanden, bliver vi alle bedre, siger Valdemar Rønn Cross.

- Når vi støder på et problem, så hjælper vi hinanden, tilføjer Frederik Nygaard.

Hjalte Skovmose Kjær påpeger desuden fordelen ved at have sted, hvor man "går på arbejde".

- Ved at sidde her i Iværksætterhuset får vi lidt mere opdelt arbejde og fritid. Hvis man arbejder derhjemme, så er der jo hele tiden noget, man kan arbejde med eller lige skal tjekke. Nu får man lettere ved at holde fri, siger Hjalte Skovmose Kjær.

De fire glæder sig også til, at BikeWithUs rykker ind i lokalerne - Harboøre-firmaet ejes af Stine Andersen Holm og Malthe Krarup Andersen.

- Vi kender Malthe Krarup Andersen, og de er længere med deres firma, end vi er. Så det bliver rart at høre om nogle af de erfaringer, de har gjort sig, siger Hjalte Skovmose Kjær.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Højst 20 kilometer til en test og særlige planer for skolerne: Her er den omfattende testplan for genåbning

Danmark

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

Annonce