Annonce
Ulfborg/Vemb

17-årige Benjamin og Mikkel og 16-årige Justas banker selv deres nye knallert-fællesskab op: - Vi kan godt få lidt klager, når vi suser rundt nede i byen

Der er fuld fart over ombygningen af det gamle fodboldklubhus i Staby, hvor områdets unge knallertkørere nu står til at få et sted, de kan mødes om deres hobby. Foto: Jan Briks
Unge fra Ulfborg, Vemb, Husby og Staby samles hver uge for at være med til at bygge det nye ungdomshus og knallertværksted i Staby. Et nyt samlingspunkt for unge i den vestligste del af kommunen.

Staby: Knallerten taler i en skinger brummen, gasser op en sidste gang, og dør ud, da Benjamin Andersen sætter den fra sig. Det er en 50 kubikker, forklarer den 17-årige. Han har lige fået egen lejlighed i Vemb og arbejder til dagligt som landmandsassistent. Til august håber han at komme ind på landmandsskolen.

Men i dag består arbejdsindsatsen af noget ganske andet. At omforme omklædningsrummet i det gamle fodboldklubhus i Staby til et knallertværksted. Her skal han - og en snes andre unge knejter - have mulighed for at komme i skrue i nogle maskiner. Og forhåbentlig få bygget lidt sammenhold op også.

- Jeg sidder jo egentlig i bestyrelsen herude. Vi er en 20-stykker, som allesammen er 15-19 år, men tanken er, at værkstedet skal være for alle op til 25 år, siger Benjamin Andersen.

Annonce

Han har selv været med til at pille de blå aluminiumsplader ned, der før omkransede det gamle fodboldklubhus. Nu har tømrerne sat ny beklædning op - og en port i væggen ind til det gamle omklædningsrum, hvor fordybningen i gulvet stadig ses, der hvor brusehovederne er pillet ned.

Langt væk fra klagerne

På sigt er det her to lifte, et par arbejdsborde og et lille depot til værkstøj og reservedele skal være.

- Og så håber vi, at der på sigt kan blive lavet en lille asfaltbane herovre på det gamle stadion, hvor vi jo så kan teste de knallerter, vi skruer på i værkstedet, siger han.

Men der er meget, der skal laves endnu, før klubhusets nye knallertværksted kan tages i brug. Dagens opgave står på oprydning og opsætning af Fermacell-plader. Men først skal der lige ryges lidt smøger. Drikkes lidt Booster. Snakkes lidt om stort og småt.

De skal lige sættes i gang - de syv unge, der er mødt op denne eftermiddag i det, der skal blive det nye klubhus i Staby. Foto: Jan Briks

16-årige Justas Kapins er ofte hernede for at hjælpe til. Og få en sludder. Han bor i Husby og arbejder i et entreprenørfirma - blandt andet med at lægge fliser.

- Vi kan godt få lidt klager, når vi suser rundt nede i byen - så er det jo fedt, at vi kan få sådan et sted, som det her, siger han.

Vi finder altid på noget sjovt. Så tager vi en snigertur til vandet, laver lidt på et projekt hjemme ved nogen. Nogle gange kører vi bare rundt.

Mikkel Tved, en af de frivillige unge

Det er selve omklædningsrummet, de unge drenge kan indrette. Andre af rummene står nemlig fortsat tomme, for det er tanken, at der også kan blive plads til andre interesser hernede, hvis andre af områdets unge viser interesse for stedet. Og der er da også en lille opholdsstue.

- Det er jo ikke altid, man kan være hjemme ved nogen. Så er det fedt med sådan et fællessted, siger han.

Det er Dennis Jespersen, der er den voksne denne arbejdsdag. Han er uddannet tømrer og bygningskonstruktør og skal have sat de unge i gang. Det kan godt tage lidt tid. Men i dag går det forholdsvis hurtigt. Redbull'en bliver sat til side, og så begynder de unge ellers med koben og arbejdshandsker.

Annonce

Et sted, som det her

En af dem, der tager ved, er 17-årige Mikkel Tved. Han bor i Ulfborg og arbejder til dagligt som maskinfører på en maskinstation ved Ørnhøj. Han synes, at der længe har manglet et sted som det her. Selvom der nu ikke er problemer med at finde på noget at lave, som ung herude vest på:

- Vi finder altid på noget sjovt. Så tager vi en snigertur til vandet, laver lidt på et projekt hjemme ved nogen. Nogle gange kører vi bare rundt, siger han.

Men dét med at få et sted at samles giver nu alligevel et ekstra pift:

- Jeg tænker da, at det giver bedre sammenhold. Nogle har måske mere forstand på scootere end andre, og så kan de jo lære de andre noget, siger han.

Ifølge Morten Paakjær, tovholder på projektet, er det planen, at knallertværkstedet bliver færdigt engang i år. Han vil dog ikke sætte dato på. Budgettet for klubhus-projektet ligger på lige under en million kroner, og er finansieret gennem Realdania, LAG Holstebro-Struer, Ulfborg Kirkeby Sparekasses Fond og Vesterhavsklyngen.

Annonce
Sport For abonnenter

Topscorer og matematikgeniet Mirsad havde regnet det hele ud: - Jeg havde læst lidt på vinden og skruede den op i hjørnet for at fjerne spindelvævet

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Vinderup

Nu kommer den: Cykelsti hele vejen mellem Vinderup og Holstebro

Erhverv For abonnenter

Underskuddet er på 27,8 millioner kroner, men optimismen er intakt: Der er meget, der går vores vej

Holstebro

Mælkebønderne jubler over høje priser: - Nu er der én ting, der gælder. Afdrag, afdrag, afdrag

forside For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Nordvestjylland: Hus på Jegindø solgt for 210.000 kroner

Jørn frygter, han dør, før han får svar: Nu tager patienter sagen i egen hånd

Holstebro

Mads Mikkelsens nyeste film skal kun optages to steder i Danmark - i Holstebro og Viborg

Leder For abonnenter

Problemet er reelt - men tvang er og bliver dumt

For abonnenter

Fynbo med fem robotfirmaer: Søren Juul køber op og skyder mange flere penge ind i robotterne

Holstebro

Lastbiler er stødt sammen: Tag ikke denne vej, siger politiet

Skoleskydernes yndlingsvåben i USA er som et legosæt og fås også i lyserød

Holstebro

Nu er der kun én by tilbage: Så få bliver testet

Holstebro For abonnenter

Skole er blevet til boligområde: Kom indenfor i den første færdige bolig

Holstebro

Den delte vandene - nu gør museum den aktuel igen

Annonce