Annonce
Struer

De stjal julegaverne

Arkivfoto: Morten Stricker

Struer: Midt- og Vestjyllands Politi fik søndag tre anmeldelser om indbrud i Struer og alle i det samme område af byen.

Det første indbrud blev begået på Kjelding Høj, hvor et vindue ind til et soveværelse blev brudt op i tidsrummet mellem fredag klokken 14 og lørdag klokken 14. Ifølge politiets oplysninger har beboerne endnu ikke overblik over, hvad der blev stjålet.

Anderledes ser det ud hos en beboer på Thorsvej, hvor vinduet blev brudt op ind til stuen, og her blev der ifølge anmeldelsen til politiet stjålet både smykker og chokolade, og så må de endnu engang på indkøb for at erstatte de mange julegaver, som forsvandt fra huset under weekendens indbrud.

Det sidste af de tre indbrud blev begået i det nærmeste nabolag på Odinsvej, hvor det var et vindue ind til et bryggers, der blev brudt op, og her blev der ifølge politiets oplysninger stjålet smykker.

Indbruddet på både Thorsvej og Odinsvej blev begået i tidsrummet mellem fredag klokken 14 og søndag eftermiddag.

Annonce
Annonce
Annonce
Struer For abonnenter

SSP om ny indsats: - Man er så provokerende i sin adfærd, at det er fuldstændig ligegyldigt, om det er politiet, der kommer, eller ej

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Lad det nu blive realistisk

Som vi skrev i avisen onsdag, følger de lokale idrætshaller - sammen med landets øvrige - noget interesseret, hvad der sker med planerne om de såkaldte B18, et nyt bygningsregulativ. Hvis det gennemføres, som der er lavet udkast til, vil det give voldsomme problemer med en række af de mange arrangementerne, hallerne har i dag. Hvis det gennemføres, skal der ved hvert arrangement laves en pladsfordelingsplan, som skal godkendes af en brandteknisk virksomhed. Og der skal være folk til stede, som skal være uddannet i brandmateriellet. Ud over det vil være en uoverskuelig økonomisk byrde for de mange små-arrangementer, der er i hallerne, vil det også give en masse praktiske udfordringer. Som for eksempel at hvis der kommer lidt flere mennesker, end man havde regnet med, må der ikke stilles ekstra borde op, fordi de ikke indgår i den plan, der er godkendt. Nu må man håbe, at de, der har udarbejdet udkastet, også vil forholde sig til den realistiske dagligdag. Naturligvis skal sikkerheden være i orden, og det grundlæggende i hallerne er, at der er nødudgange, flugtveje er beskrevet, og der er brandmateriel, der også virker. Og det siger sig selv, at man ikke må stille ekstra borde, store gymnastikredskaber eller andet op foran flugtvejene. Men at der skal laves en plan for hvert et lille arrangement, som skal godkendes og dermed betales hos en virksomhed, det er at gå alt for langt. Det vil i realiteten betyde, at en lang række arrangementer ikke kan gennemføres, fordi der ikke er penge til det, og fordi det bliver for besværligt. Der er gjort indsigelser mod det nye regulativ, og forhåbentlig vinder fornuften, så der naturligvis er et indhold, der sikrer sikkerheden. Men at man også forholder sig til virkeligheden. En halbestyrer ved jo alt om, hvordan man må stille borde op, uden det går ud over sikkerheden, og han er i jævnlig kontakt med brandmyndighederne, der både kontrollerer og giver gode råd. Det må række. Vi kan ikke undvære de mange små arrangementer i de haller, der binder mange mindre samfund sammen.

Annonce