Annonce
Rejser

De største indtryk fra USA som rejseland: Troels Bech og hans store familie gør status efter første etape af jordomrejsen

Venice Beach i Los Angeles kan umuligt samles i ét billede. Stedet gjorde indtryk på flere af Bech-familiens medlemmer. Det er et perfekt sted at kigge på alle typer af mennesker, men også at dyrke forskellige former for sport og aktiviteter. Foto: Matteo Paganelli/Wikimedia Commons
De 10 medlemmer af familien Bech og Oscars kæreste, Tilde, giver hver deres bud på markante oplevelser i USA, som de nu har forladt for at rejse til Sydamerika.

Hampus, 11 år:

Stillehavet og strandene, særligt Venice Beach, står klarest for mig. Jeg elsker at bade, og bølgerne var grineren!

Tilde (Oscars kæreste), 19 år:

Jackson efterlod mig med en følelse af at være "hjemme" med den hyggelige atmosfære, smukke natur og river rafting på Snake River - og så havde butikkerne et stort udvalg af bæredygtige varer. Santa Barbara havde lidt af den samme vibe.

Oscar, 20 år:

Jeg husker tilbage på Yosemite National Park med de mægtige granitklipper og smukke vandfald; og så så jeg en bjørn på min løbetur.

Troels, 53 år:

De fantastiske landskaber med Grand Teton, Rocky Mountains, nordlige Utah og særligt Highway 1 langs den californiske stillehavskyst har formet mit indtryk af USA.

Gustav, 15 år:

Særligt Venice Beach har gjort indtryk - her kan jeg lave forskellig slags sport. Der er flot - og så kender jeg det fra Youtube og tv, så det er næsten som at være med i en film som statist.

Sylvester, 10 år:

Three Rivers Campground var mega smuk og dejligt! Vi body-riverraftede i floden. Og det var fedt, at der ikke var internet - så vi var aktive med det, man ku’.

Theo, 7 år:

Las Vegas, hvor vi var på et vildt hotel med otte pools og gaming-rum. Og så var El Matador Beach i Malibu flot med store bølger, jeg badede i.

Bertram, 17 år:

Jeg er mest overrasket over naturen: Diversiteten er helt fantastisk i bare ét land. Tænk bare på forskellen mellem Yellowstone og Grand Canyon.

Nille, 43 år:

Jeg er imponeret over den storslåede natur med Utah som en klar aha-oplevelse. Og så er Yosemite jo bare WOW! Og Highway 1 med alle landskaber på ét stræk og med Henry Miller Memorial Library (where nothing happens!) som en perle.

Asta, 23 år:

Det har været helt vildt at køre igennem så forskellige landskaber og natur, særligt Yellowstone har gjort et kæmpe indtryk på mig. Derudover synes jeg, at stemningen på Venice Beach i Los Angeles var noget helt særligt og noget, jeg nød at være en del af.

Tobias, 24 år: Køreturen på Highway 1 vil alle dage være legendarisk og mindeværdig. Også San Francisco gjorde indtryk med storbyliv, vilde bakker og en kæmpe havnepromenade. Vild by.

Annonce
Theo Cornelius Bech, med sine syv år yngste deltager på turen, var begejstret for et hotel med OTTE pools i Las Vegas. Foto: Colourbox
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Lige nu: Voldsom brand i halmlade

Leder For abonnenter

Det er utroligt...

Vi kunne læse her i bladet i lørdags, at fremtiden for et af de absolut allerstørste sportsarrangementer i hele landsdelen, Holstebro Cup, som afvikles hver påske, er i farezonen for ikke at kunne fortsætte. Ikke fordi der ikke er deltagere, som vil tage til Holstebro i påsken for at spille håndbold. Det vil de gerne, og det bidrager naturligvis til omsætning og markedsføring af byen, at der kommer så mange udøvere, ledere og forældre. Formanden for Holstebro Cup, Karsten Marcussen, har stået i spidsen for arrangementet i årevis, og han har i lige så mange år haft stor opbakning fra en række frivillige, der gør det af lyst og ikke fordi, de selv har børn eller anden personlig interesse i arrangementet. Selvfølgelig får de en personlig oplevelse ud af at være sammen med så mange glade mennesker, men man gør det også, fordi det er vigtigt for en by at have et stort arrangement som Holstebro Cup. Men formanden stopper, når denne udgave er klaret. Og han kan frygte, der er flere af de frivillige, der benytter lejligheden til det samme. Begrundelsen er, at det er blevet et bøvl med samarbejdet med kommunen, og formanden opfatter det som direkte benspænd, når det er særdeles vanskeligt at få praktiske ting til at gå op, og der ingen velvillighed er fra kommunens side. Det er fortrinsvis adgangen til skolerne, hvor der indkvarteres deltagere, der er problemet, og i modsætning til de kommunale skoler, så er der ingen problemer med professionskolerne, gymnasiet med videre. I samme avis beklager udvalgsformanden det, og nu skal tonen have en anden lyd. Det må vi så se, om den får. Men det kan jo ikke være rigtigt, at der skal en formands-afgang og en forsideartikel i det lokale dagblad til, før man opfatter alvoren hos kommunen. En kommune bør forkæle frivilliges initiativer og arbejdslyst, når det drejer sig om sådanne arrangementer, som helt klart er i kommunens store interesse, der bliver arrangeret. Det er ingen naturlov - slet ikke i dag, at der er frivillige, der vil gøre sådan et stort stykke uegennyttigt arbejde, så derfor kan det undre, at der skal så stort et brag til, før man vågner op og aflyser alle benspænd for at erstatte dem med skulderklap og "medvind på alle cykelstier". Hvis det altså sker...

Annonce