Lemvig

De står i kø for at få fibernet

Gravemaskinerne får til foråret travlt i dele af Lemvigs østby for at grave fiberkabler ned. Arkivfoto
Der er skabt travlhed i Lemvigs østby for at få fiberbredbånd. Flere husstande har vist interesse

Lemvig: Husejerne i Lemvig by er ved at få øjnene op for fiberbredbånd. Interessen er vakt, efter kommunen i 2018 blev den absolutte topscorer af puljemidler fra Energistyrelsens bredbåndspulje. Pengene skal bruges til at grave fiber ned til 406 adresser i landzone, og dette arbejde er allerede sat i gang.

Der ud over vil 400 husstande i kvarteret omkring Nørrebjerg i Lemvig Østby også få gravet fibernet ned hen over foråret, og det har vakt interessen i resten af Østbyen. Derfor er ambassadører netop nu igang med at samle opbakning i form af underskrifter fra interesserede husejere i kvarteret omkring Teglgårdsvej og Villemoesparken ud mod Rønbjerghage. Hvis 40 procent af beboerne i området vil være med, vil yderligere 200 husstande i området få tilbud om fibernet.

- Det er en glædelig udvikling. Vi har kontakt med lokale ildsjæle, der også fungerer som ambassadører, og de møder stor interesse fra husejere, fortæller Kenneth Borum Kjærgaard, Lemvig Kommunes digitaliserings- og bredbåndskonsulent.

Byrådet har et mål om, at alle i kommunen skal have tilbud om hurtigt bredbånd inden for de kommende to år. Det skal både sikre erhvervslivet, tiltrække nye borgere og skabe vækst.

- Internettet er helt nødvendigt i dag og bliver en forudsætning for dagligdagen i fremtiden. Både for virksomheder og for private. Alle skal have det, for stadig mere kommunikation sker via nettet. Det er helt enkelt en fremtidssikring, siger Kenneth Borum Kjærgaard.

Det er energiselskabet Jysk Energi, der udbygger det hurtige bredbånd i de kvarterer, hvis det på forhånd kan sikres, at 40 procent af beboerne går med. For den enkelte er der god økonomi i at få bredbånd i huset. Lige nu er det gratis at blive tilsluttet, men senere vil det koste cirka 1000 kroner for en bindingstid på de første seks måneder.

Det er stadig muligt at forsyne nye områder med fibernet. Kenneth Borum Kjærgaard er parat til at hjælpe nye ildsjæle i gang for at skaffe den nødvendige opbakning - og det prioriteres, at der ikke er behov for særlige IT kompetencer.

0/0
Annonce
Lemvig

Løfte: Vi glemmer jer ikke

Lemvig For abonnenter

Kvinder mødes til grin, tåhylere og sved på panden

Byens Bedste

Se lørdagens store show: De blev kåret som Byens Bedste

Erhverv For abonnenter

Aldrig oplevet før - solgte tre huse i samme by på en uge

Lemvig

Nyt tiltag: Mand - find dig et fællesskab

112

Slange er tilbage hos sin ejer

Annonce