Struer

De sov et nyt sted hver måned

I løbet af deres 12 shelterture blev Johanne Kirkegård Madsen (til højre) og Laura Skinfhøj Vindum endnu bedre veninder end de var før - og de er ikke færdige med at sove i naturen. Foto: Stine Kjærside
To friske spejderpiger fra Asp har fået shelter-mærket hos KFUM-spejderne i Langhøj, for de har brugt en nat om måneden det sidste år i en ny shelter - uanset vejr og andre forhold

Asp: En spejders uniform er ofte prydet med forskellige mærker. De beviser, at man har gennemgået diverse kurser eller forhindringer, eksempelvis førstehjælpsmærket, øksemærket, knivmærket eller bålmærket. Men en spejder kan også give sig i kast med de lidt mere specielle mærker, som for eksempel bacon-mærket, hvor man skal spise bacon til alle tre måltider eller barfodsmærket, der viser, at man har gået et vist antal kilometer uden sko på.

Og så er der det mærke, som Johanne Kirkegård Madsen på ti år og Laura Skindhøj Vindum på 11 har brugt det seneste år på at få i hus: shelter-mærket. En nat om måneden i et år har de to veninder og spejdere hos KFUM-spejderne i Langhøj, overnattet i en shelter et sted i Danmark og en enkelt gang i Norge. Uden undtagelser, uanset om det har regnet, tordnet eller været adskillige minusgrader. Tidligere på ugen fik de så shelter-mærket, der beviser deres bedrifter.

- Det skal jeg i hvert fald have syet på alle mine skjorter, siger Johanne Kirkegård Madsen med slet skjult stolthed i stemmen.

Jeg er stolt over, at vi har givet os selv et mål og gennemført det.

Laura Skindhøj Vindum, spejder

Sjovt

Ved hjælp af en app fandt pigerne frem til de forskellige shelters, og med på turene var altid et par forældre. De to piger, der i løbet af det seneste år er blevet meget tættere venner på grund af udfordringen, har blandt andet overnattet i shelters ved Remmerstrand, Fjaltring, Klosterheden, Resen mose, Grisetå Odde og Gautefall i Norge.

- Det har været enormt sjovt, siger pigerne, der har svært ved at skjule entusiasmen.

- Jeg er stolt over, at vi har givet os selv et mål og gennemført det. Spejdere giver aldrig op, og nu kan vi altid huske, at vi gjorde det, siger Laura Skindhøj Vindum.

Undervejs har pigerne også haft mange gode oplevelser - og ikke mindst fået sjove minder. For eksempel om den shelter-tur, hvor en behjælpsom far pakkede noget slik til pigerne i en dåse, der tidligere havde indeholdt ristede løg - og alt slikket havde en besynderlig smag af ristede løg. Eller om dengang shelteren var fyldt med fårelort, og mødre måtte gøre rent først, selvom det ikke fik lugten til at forsvinde helt. Om natten kunne de høre fårene gå rundt med deres bjælder på.

- Og så har vi lært meget om at bo og overleve i naturen, siger Johanne Kirkegård Madsen.

Frossen nutella

Begge piger har været spejdere i Asp i fem år, og ingen af dem er helt tilfredse med, at deres shelter-eventyr nu er overstået. Faktisk kunne de godt begge to tænke sig at fortsætte.

- Det er bare lidt sjovere på den måde. Det er sådan en god pause fra hverdagen, og når man er ude i naturen, føler man sig mere fri, forklarer de.

På deres ture har de to spejder-veninder spillet kortspil, spist slik, lavet mad, gået ture og oplevet naturen omkring dem. Og de har taget turene i stiv arm, uanset om det var godt eller dårligt vejr.

- På et tidspunkt lå jeg så indpakket, fordi det var frostvejr, at det næsten kun var min næse, der stak ud, siger Laura Skindhøj Vindum.

- Ja, supplerer Johanne Kirkegård Madsen.

- Det var den morgen, hvor vores Nutella var frosset til.

Mærket, som nok har taget de to spejderpiger længst tid at få. Foto: Stine Kjærside
0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Kendt værtshusholder overtager Onkel Toms Hytte

Holstebro

Nye indbrudstal: Færre indbrud i Holstebro

TTH Damer For abonnenter

Se billederne fra første arbejdsdag: Målvogteren slog assistenten i længe ventet løbeduel

112

Kreditkorttyve er fortsat på fri fod: Hærger nu i Nordjylland

Danmark

Ramt af rystelser i kroppen: Kæmper for at få ny behandling til Danmark

Holstebro

Cyklister raser over dårlige cykelstier: Trærødder og huller ødelægger dem

Holstebro For abonnenter

50 år siden: Månelandingen ryddede forsiden 9 dage i træk

Holstebro For abonnenter

Forurenet jord fra hele landet havner i Holstebro

Holstebro

Få ansøgere til ingeniøruddannelse sender VIA ud i offensiv

Annonce