Holstebro

De skal nok blive klar til åbningen i morgen

- Vi går all in på delikatesser. Vi har fået SÅ meget nyt - mange danske specialiteter, fortæller Mynte Tarpgaard-Hancock. Hun og ægtefællen Paul har gjort det til en vane at spise sild og drikke en snaps hver dag til frokost - "for at holde os sunde" - og deres favoritsnaps har de også fået hjem til butikken. Kig indenfor og spørg dem, hvad det er for én. Fotos: Johan Gadegaard
Paul og Mynte Tarpgaard-Hancock glæder sig til i morgen, torsdag den 11. april. Så er seks til syv ugers knoklearbejde forbi, og de kan lukke døren til "Estate Wine på Apotheket" op for kunderne.

Holstebro: - Jeg har taget skjorte og slips på, fordi vi skulle fotograferes i dag. Det er seks uger siden, jeg sidst havde det på. Jeg glæder mig meget til at blive vinhandler igen - nu har jeg været handyman længe nok, siger Paul Tarpgaard-Hancock.

I seks uger har han og ægtefællen Mynte samt en håndfuld gode venner og nogle professionelle håndværkere, knoklet med at få den tidligere restaurant, Det Gamle Apothek, til at fremstå som en lækker vin- & delikatesseforretning med vinudsalg, lounge og smagerum i kælderen - og bagest i stueplan et stort område til Myntes klinik for psykiatrisk fysioterapi.

Da Holstebro Onsdag besøgte dem i slutningen af sidste uge, kunne de begynde at se en ende på knokleriet - og de lovede, at absolut alt vil være i orden og på plads til åbningen i morgen, torsdag den 11. april klokken 10.

- Det har bare været et kæmpe projekt. Men det vidste vi godt, at det ville blive, siger Paul Tarpgaard-Hancock, der i mange år har haft rygproblemer med flere diskusprolapser.

Kan din ryg godt holde til al det handyman-arbejde?

- Det vil tiden vise, svarer vinhandleren med et skævt smil.

Men heldigvis har han sin Mynte til at løfte pegefingeren.

- Jeg har ind imellem sagt til ham, at nu skulle han holde pause. Og når jeg havde sagt det pænt et par gange, måtte jeg tale med store bogstaver. Men så hørte han også efter, smiler hun.

- Ja, jeg er ikke så godt til at stoppe, når først jeg er kommet i gang, siger Paul Tarpgaard-Hancock undskyldende.

Paul og MynteTarpgaard-Hancock er snart klar til åbningen. Smagelokalet her, som er i kælderen, var næsten helt færdigt, da Holstebro Onsdag kiggede forbi og blev vist rundt i de næste 500 kvadratmeter i kælder og stueetage.

Endnu bedre end ventet

Hvor meget større et projekt har det været, end I forestillede jer på forhånd? På en skala fra 1 til 10?

- 5!, udbryder Mynte Tarpgaard-Hancock og forklarer:

- Det største mareridt var al friturefedtet. Altså, det har jo været et restaurationskøkken hernede - du aner ikke, hvor meget vi har knoklet med at fjerne al fedt og lugt …

- Hvis nogen kommer og siger, at her lugter af friture, bliver jeg tosset, ler Paul Tarpgaard-Hancock.

Hvad har så været det bedste?

- Resultatet. Helt klart. Det er faktisk blevet en endnu bedre butik, end vi havde turdet håbe på … rammerne er bare så gode, siger Mynte Tarpgaard-Hancock.

- Jeg har ligget lysvågen om natten og udtænkt de mest fantastiske idéer. Desværre er jeg ikke så god til at få dem skrevet ned. Men så har jeg stillet opgaver til vores fantastiske tømrer, Jan Frost, og ikke en eneste gang har han set på mig, som om jeg var tosset. Han har bare sagt ja og er gået i gang, forklarer Paul Tarpgaard-Hancock.

Nede i kælderen er der nu for eksempel et smagerum, hvor den gamle køkkenemhætte er blevet fyldt med vinpropper - ifølge Paul tog det to og en halv dag at lave.

- Vi er så glade for akustikken herinde, for vi var lidt bange for, at det ville runge, indrømmer han.

Nu mangler der kun glashylder og nogle blomster, så er rummet helt færdigt.

Der er også et dejligt lille lounge-rum med lænestol og et par sofaer, som er indrettet i det gamle industri-opvaskerum. Og der er "pallerum", hvor man fremover vil kunne smage Wine of the Week, nemlig de fire vine, der er ugens vine, og så eventuelt købe en kasse "med kæmpe besparelser", som Paul Tarpgaard-Hancock siger.

Reception den 17. april

Ved åbningen i morgen vil der være "vilde åbningstilbud". Tilbuddene gælder frem til tirsdag den 16. april. Onsdag den 17. april er der så reception med nye gode tilbud.

Receptionen markerer hele tre ting:

1. Åbningen af den nye forretning.

2. 15 års jubilæum for Pauls vinforretning, der altså hidtil har ligget i Nørregade 47 og heddet Nørreport Estate Wine, men som nu hedder Estate Wine på Apotheket.

3. Det er Pauls 49 års fødselsdag.

Man vil til åbningen i morgen kunne møde et par af forretningens leverandører, der uddeler smagsprøver - men til receptionen den 17. april vil der ifølge Paul og Mynte være "vildt mange" leverandører til stede med smagsprøver.

Der er ikke mere restaurant på stedet. Men i forretningens åbningstid vil man i "Medicin-baren", som de kalder den, kunne købe kaffe, cappuccino, iskaffe, et glas vin, gin & tonic eller fadøl fra Thisted Bryghus. Man kan også købe chokolade og snacks. Det kan enten indtages på en af de fire høje barstole eller - når vejret er godt - ved et af de 16 rustikke borde, som skal stå udenfor.

Man kan faktisk også sidde og hygge sig loungen nedenunder med vin, øl eller kaffe - men det sker efter aftale. Især hvis man har en drøm om en lille vinsmagning efter lukketid, måske inden man skal ud i byen at spise.

Kasserne på væggen er delikatesselageret. Vin og spiritus er i et rum for sig selv. Her ned ad gangen er der også et kontor og personalelokale, som Paul og Myntes otte sammenbragte børn allerede er begyndt at bruge som efter-skole-sted til når de skal lave lektier. "Det havde vi ikke plads til før, men det er så dejligt, at de kan komme her nu," siger Paul Tarpgaard-Hancock.
0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Tiltalt for voldtægt af niårig pige: Jeg kørte hende bare hjem

Erhverv

Lars Larsens søn rykker ind i Actona-bestyrelse

Sport For abonnenter

TTH-direktør i den varme stol: Jeg håber HB rykker op, men de behøver ikke blive til en superligaklub...

Struer

Befriende besked til 86-årig mand fra Asp: Du kan flytte ind i lejlighed 3 på plejehjemmet på tirsdag

112

Som forsvarer skal man kunne være professionel: - Selv det mest usle menneske, har krav på et forsvar

112

35-årig tiltalt i voldtægtssag: Tippede selv skolen under falsk navn

Fodbold For abonnenter

Nedrykkede Herrup sprudlede da presset forsvandt

Kultur

Food Festival nåede op mod 15.000 besøgende: Lover mindre kø næste gang

112

Blev taget af politiet og fik næsten betalt sin skatteregning - skylder nu Skat 31 kroner

Annonce