Annonce
Lemvig

De sørger for en ren by

Anne Lund får opbakning. Arkivfoto: Benny Gade.
Kommunale medarbejdere foreslået og mere opbakning til Anne Lund

Lemvig: Vi har fået et nyt forslag til Lemvig Prisen. Det er Mona Dyrnesli, Teglgårdsvej 43, Lemvig, som mener, at det er de ansatte i kommunens Vej & Park-afdeling, der skal belønnes.

- De sørger for, vi ar en ren by, og samtidig gør de meget ud af, der skal være pænt ved at passe blomsterkummer og meget andet. Jeg møder dem tit, når jeg går tur med min hund, og de smiler altid venligt og hilser. Det er et godt indslag i bybilledet, når de går og kører rundt og sørger for at rydde op efter os andre og fjerne ukrudt. Flere af dem er piger, men der er også mænd ansat, har jeg bemærket. De har fortjent at blive belønnet, siger Mona Dyrnesli.

Der er mere opbakning til forslaget om, at det er formanden for Kræftens Bekæmpelse i Lemvig, Anne Lund, der skal have Lemvig Prisen 2019.

"Hun gør til stadighed en helt fantastisk og uegennyttig indsats for kræftsyge og pårørende i Lemvig kommune. Helt fantastisk, hvad hun formår at sætte i gang, og hun kan altid med godt humør få tingene til at lykkes", skriver Inger Margrethe & Karl Christian Møller, Bøvlingbjerg.

Og det følges op af Lya Rønn Orup, Harboøre, der kort og godt skriver:

"Anne Lund, hun er fantastisk".

Har du et forslag til, hvem der skal have Lemvig Prisen 2019, så skriv til redaktionen@folkebladetlemvig.dk eller til Folkebladet Lemvig, Havnen 66, 7620 Lemvig.

Annonce

Kandidaterne

De foreløbige kandidater til Lemvig Prisen 2019:

Jørgen Kielsholm, formand, Lemvig Roklub.

Familien Kejser, Lemvig-Thyborøn Håndbold.

Nils-Jørn Krejberg, formand, Teaterkredsen Limfjorden.

Anne Lund, Kræftens Bekæmpelse.

Anna Kirstine Præstholm, frivillig for kommunens handicappede.

Jens Chr. og Kaj Egholm, Egholm Maskiner.

Niels Kristian Madsen, LOFI.

Ansatte i kommunens Vej & Park-afdeling

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

De svedte for at bekæmpe kræft

Leder For abonnenter

Åbenhed er eneste middel mod svindel

Struer Kommunes tidligere kommunaldirektør er sigtet for mandatsvig - altså tyveri. Det kunne vi endelig fortælle i fredagsavisen efter længere tids ihærdige forsøg på at få sandheden om hans pludselige afgang fra jobbet i august 2019 frem i lyset. Hvor informationer holdes skjult, tager rygter og halve sandheder som regel over, og lige siden direktørens fratrædelse er vi på avisen stødt på begge dele. Ikke noget konkret nok til, at vi kunne fortælle det til de borgere i kommunen, som ifølge anklageskriftet er blevet snydt for deres skattekroner. Men nok til, at vi har gravet i sagen. Struer Kommune har holdt det hele hemmeligt for offentligheden, og først nu hvor anklageskriftet er tilgængeligt, har borgerne udsigt til at få svar på nogle af de mange spørgsmål, der melder sig i kølvandet på sådan en sag. Hvis anklageren har ret i, at direktøren gennem godt to år har stoppet mere end 120.000 kroner i egen lomme, efterlader det en række spørgsmål til kommunen. Hvordan kunne det finde sted så længe, uden at blive bemærket i den interne revision? Ethvert træk på kreditkortet skal følges af et bilag for udgiften, så lavpraktisk tyveri på denne måde burde være umuligt at gennemføre over længere tid. Er der styr på revisionen nu? Og hvorfor gik der mere end en måned fra direktørens afgang til en politianmeldelse? Sagen er endnu en alvorlig ridse i lakken på den engang så flotte danske tillid til håndteringen af vores fælles pengekasse. Engang var tyveri og underslæb i det offentlige nærmest utænkeligt, men sagen her er blot en af flere - og langt mere omfattende - sager om embedsmænd, der har stoppet offentlige penge i egne lommer. Svindel med vores fælles midler er gift for samfundet, men det må og skal frem i lyset. Fuld offentlighed er yderst vigtigt, hvis vi skal have tilliden tilbage. Her på avisen stiller vi spørgsmål og kræver svar, fordi ingen kan være tjent med, at kontrollen med vores skattekroner sejler. Der vil altid være uærlige personer, og de mange sager har vist, at kontrolapparatet er nødvendigt. Og hemmelighedskræmmeri når kontrollen svigter hører ingen steder hjemme.

Annonce