Annonce
Danmark

De rejsende skynder sig hjem: - Vi turde ikke vente

Ansigtsmaskerne ses normalt oftest i Kina, men de har i disse dage i stort omfang fundet vej til Danmark. I ankomsthallen i Billund Lufthavn ses mange med ansigtsmaske. Foto: Martin Ravn
De rejsende, som avisen lørdag formiddag talte med i Billund Lufthavn, fik fredag aften travlt med at ombooke deres billetter, så de hurtigst muligt kunne vende hjem. Udsigten til lukkede grænser giver ingen lyst til at være udenlands længere tid end højst nødvendigt.

Billund: Udsigten til lukkede grænser fik lørdag en lang række rejsende til at skynde sig hjem af frygt for at blive fanget på deres feriedestination. Lørdag formiddag, få timer inden grænsebommene blev smækket i, landede et fly fra Stanstead i London i Billund Lufthavn, og ombord var flere, der havde ombooket deres billet for hurtigere at komme hjem.

- Vi skulle egentlig først være fløjet lørdag aften, men vi turde ikke vente. Vi hørte fredag aften, at grænserne ville blive lukket, så vi skulle være sikre på at komme med et fly, fortæller Pia Henriksen fra Horsens.

Pia og Kristian Henriksens ferietur til London skulle kun vare i få dage, men den endte alligevel tidligere og anderledes end forventet.

- Det lagde i hvert fald en pæn dæmper på ferien, for hele fredag aften var vi kun på hotellet, siger Pia Henriksen.

Annonce

Mindre aktivitet

De lukkede grænser samt myndighedernes anbefalinger om ikke at rejse unødigt, giver selvsagt mindre aktivitet i Billund Lufthavn.

I Billund Lufthavn er ledelsen i dialog med medarbejderne om muligheden for at holde fri, så lufthavnen kan nedbringe omkostningerne i en tid, hvor indtægterne forventes at blive små.

Ansigtsmasker

I ankomsthallen i Billund Lufthavn var adskillige mennesker iført en ansigtsmaske, som sædvanligvis kun ses på gaden i Beijing. Et aparte syn – også for Pia og Kristian Henriksen, der få timer forinden oplevede, hvordan folk opførte sig helt anderledes og afslappet i forhold til risikoen for at blive smittet med coronavirus.

- Det er temmelig paradoksalt at komme fra London, hvor vi stod som sild i en tønde i lufthavnsbussen ud til terminalen, og så hjem, hvor man ikke engang kan gå på restaurant, siger Kristian Henriksen.

Parret oplevede desuden, hvordan det engelske natteliv kørte i højeste gear, mens de selv var på vej til lufthavnen for at komme hjem.

Børnene skyndte: Kom hjem

Også Helle og Heine Morell fra Egå ved Århus endte med at komme hurtigere hjem fra London, end de havde planlagt.

- Vi skulle først være fløjet søndag, men jeg blev lidt nervøs. Vores børn blev også ved med at skrive, at vi skulle se at komme hjem, fortæller Helle Morell.

Parret havde været i den engelske hovedstad for at besøge et barnebarn, og de erkender, at de nok ville være blevet og rejst hjem som planlagt, hvis ikke deres børn gentagne gange havde bedt dem om hurtigst muligt at vente næsen hjem mod Danmark.

- Det er nok alvorligt, når myndighederne gør så meget, men jeg er nu ikke nervøs, siger Heine Morell.

Pia og Kristian Henriksen fra Horsens skulle først have været hjem søndag aften. De valgte dog at fremrykke deres hjemrejse, da de hørte om de lukkede grænser. Foto: Martin Ravn

Hurtigere hjem til Norge

Generelt var der lørdag formiddag længere mellem folk i afgang- og ankomstområderne i Billund Lufthavn end på en helt almindelig og gennemsnitlig lørdag. Der blev dog stadig rejst, men også i afgangsområdet var der blandt de rejsende fokus på hurtigst muligt at komme hjem.

- Vi skulle først have været hjem i morgen, men vi valgte at ombooke til i dag, fortæller Tove Stalheim og Rolf Moldestad, der kommer fra Bergen i Norge.

De har været i Danmark for at besøge datter, svigersøn og barnebarn i Nr. Aaby på Fyn, men med udsigt til en nedlukning af samfundet ville de gerne hurtigst muligt hjem. Derfor måtte flyveturen mellem Billund og Bergen gå via Amsterdam.

Hjemme i Norge vil de blive mødt af den samme samfundsmæssige nedlukning som i Danmark.

- Det er virkelig tragisk og frygteligt, at det skal ske. Det påvirker rigtigt mange mennesker, siger Tove Stalheim.

Helle og Heine Morell ankom lørdag formiddag til Billund Lufthavn tidligere end planlagt. Risikoen for lukkede grænser gjorde, at de skyndte sig hjem fra London. Foto: Martin Ravn
Tove Stalheim og Rolf Moldestad ombookede deres rejse for hurtigst muligt at komme hjem til Norge. De ville ikke risikere at strande i Danmark på grund af lukkede grænser. Foto: Martin Ravn
Når det i disse tider er politisk ukorrekt at give hånd, finder folk andre måder at hilse på hinanden. Foto: Martin Ravn
Pia og Kristian Henriksen fra Horsens skulle først have været hjem søndag aften. De valgte dog at fremrykke deres hjemrejse, da de hørte om de lukkede grænser. Foto: Martin Ravn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Fire sigtelser til to mænd

Annonce