Annonce
Sport

'De røde' løb tør for kræfter i en kamp, begge hold helst havde været foruden

Lemvig-Thyborøn Håndbold havde kun fire normale bagspillere klar til kampen og manglede blandt andet alle tre playmakere, hvilket betød at folk som Rasmus Porup og Mads Thymann spillede næsten fuld tid. Foto: Morten Stricker
Corona-spørgsmålet lå som en tung dyne over hjemmekampen mod KIF Kolding, hvor et i forvejen skadesplaget Lemvig-Thyborøn mandskab pludseligt også måtte undvære en coronasmittet Mark Nikolajsen.
Annonce

Lemvig: Uden skadede Pelle Schilling, Christian Holm og Thomas Damgaard, samt Mark Nikolajsen, der tidligere onsdag blev testet positiv for coronavirus, havde Lemvig-Thyborøn Håndbold ikke meget at skyde med i hjemmekampen mod KIF Kolding onsdag aften.

Dertil også en Niels Lindholt, der spillede med en brækket næse, en Jacob Østergaard der først er på vej tilbage i omdrejninger og en Jonas Langerhuus, som slet ikke kan finde sidste sæsons høje niveau. I virkeligheden er der ikke meget at sige til, at vestjyderne for 13 gang i 14 kampe måtte forlade halgulvet som tabere.

Og havde dommerne da bare fløjtet af efter minutter, var det såmænd også endt med en hæderligt nederlag. For i det sidste kvarter var tanken tom, hovederne trætte og fejlene blev store - og resultatet ydmygende.

- Vi gjorde det så godt vi kunne med de ressourcer, vi nu engang havde til rådighed, men til sidst gik vi helt ned. Der havde vi spillet med de samme spillere hele kampen og måtte ty til løsninger som en højre fløj som playmaker og stregspillere på fløjen, og vi havde ikke mere i os, erkender rutinerede Rasmus Porup.

Annonce

Kampen ingen ville spille

Optakten til kampen havde været præget af coronaen i en sådan grad, at begge hold ønskede at udsætte den - men fik nej fra Dansk Håndboldforbund.

Først fordi nye coronaudbrud hos lørdagens modstandere GOG skabte spørgsmål om nogle i Lemvig-truppen havde samlet smitten op. I første omgang blev hele truppen testet mandag eftermiddag og fik tirsdag middag negative svar tilbage. Efterfølgende fik Mark Nikolajsen dog alligevel symptomer og en lyntest onsdag formiddag kunne nu fortælle, at bagspilleren var positiv for covid-19.

- Det startede sådan set allerede tirsdag til vores taktiske møde, hvor ingen rigtigt vidste, om kampen blev spillet. Om Kolding vil nægte at spille på grund af usikkerheden og hvad med TV2, ville de stadig komme og vise kampen? Så det fyldte da noget, siger Rasmus Porup.

Ingen ved det med sikkerhed, men det er svært at komme udenom en teori om at Nikolajsen er blevet smittet i lørdagens kamp mod GOG. Hans direkte modstander i den kamp, Emil Madsen, var nemlig den tredje spiller, der efter kampen blev konstateret smittet.

Og med inkubationstiden in mente, der betyder, at der kan gå flere dage før smitten viser sit grimme ansigt, kunne flere af Lemvig-spillerne i realiteten have virussen i kroppen under onsdagens kamp mod Kolding. Og i værste fald har sendt smitten til endnu en klub.

- Mark kan jo have fået smitten alle mulige andre steder, men der er da et mønster med smitteudbruddet i GOG og nu hos os, der kan gøre en lidt bekymret. Derfor bliver vi også testet igen allerede i aften (onsdag, red.), inden vi forlader hallen, forklarer Rasmus Porup.

Smittetræet, der startede hos GOG og måske er ført videre til Lemvig kan i øvrigt have yderligere en gren. Mandag trænede Lemvig, inklusiv Mark Nikolajsen, nemlig med TTH Holstebro som onsdag aften mødte Fredericia HK. Dermed kan et smitteudbrud hos GOG i et skrækscenarie have spredt sig til fire andre klubber på få dage.

Annonce

Manglede kræfterne

Med den yderst smalle kamptrup, som alle godt kunne se ville give problemer, blev det da også luftet om man kunne bruge coronafrygten som et våben i kampen.

- Vi jokede lidt om, at Kokholm lige kunne hoste lidt på bolden før det første straffekast og så se, om målmand ville lade være med at tage efter den, men det havde nok været over stregen, siger Rasmus Porup.

Kampen i tal

Lemvig-Thyborøn Håndbold - KIF Kolding 25-34 (14-17)

HTH Herreligaen, 14. runde

Stillinger undervejs: 2-2, 5-7, 7-8, 9-9, 10-13, 14-17, 14-20, 17-22, 20-25, 21-27, 22-29, 25-34.

Mål, LTH: Rasmus Porup 6, Mads Thymann 5, Frederik Iversen 4, Jesper Kokholm 4, Nicolaj Spanggaard 2, Sasser Sonn 2, Jonas Langerhuus 1, Mikkel Sandholm 1.

Topscorer, KIF: Peter Balling 12.

Udvisninger: LTH 5, KIF 4.

Tilskuere: 313 i Arena Vestjylland Forsikring.

Uden ufine tricks syntes nederlaget dog uundgåeligt for ligaens bundhold. Kolding-holdet, anført af en yderst velspillende Peter Balling, viste ikke meget nåde og trak stille og roligt fra, indtil man i det sidste kvarter dobblede føringen og kvalte Lemvig.

- Langt hen ad vejen spillede vi en fin kamp med de ressourcer, vi nu engang kunne stille med, indtil vi bliver ramt af trætheden. Det var desværre det, vi havde i os, siger cheftræner Anders Thomsen.


Vi jokede lidt om, at Kokholm lige kunne hoste lidt på bolden før det første straffekast og så se, om målmand ville lade være med at tage efter den, men det havde nok været over stregen.

Rasmus Porup.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce