Ulfborg: Renoveringen er i fuld gang. Foyer, opholdsrum og krostue får den helt store tur. Alt skal være klar, til corona-restriktionerne løftes. For de nye forpagtere, Hans og Gildette Kobberø, er ivrige efter at komme i gang.
- Selvfølgelig er det træls med nedlukning, når man skal starte op, men det giver os omvendt en mulighed for at komme til bunds med renoveringerne, siger 54-årige Hans Kobberø.
Menuen er den samme, som de faste gæster kender den. Schnitzler, steaks og torsdags-flæsk med persillesovs. Det er konceptet.
Hans Kobberø, ny forpagter på Ulfborg GæstgivergårdJeg har altid rejst meget og ikke haft så meget tid til familien, så at starte noget sammen kunne jo råde bod på det. Gildettes familie ejer en restaurant i Brasilien, og vi har altid selv haft den drøm også.
Men der kommer et lille twist. Et brasiliansk.
Fra Brasilien med kærlighed
I 2010 flyttede Hans Kobberø til Brasilien, hans ekskones hjemland. Det var her, alle venner og drømme var parkeret.
Han arbejdede de første år som amatørmusiker og lydtekniker i eget firma, men blev så danske Ellepot's sydamerikanske udsendte.
Det var her han fandt Gildette og forelskede sig. Siden flyttede de til Franka - en by i delstaten Saõ Paulo.
De to fik børn sammen, og da skoletiden kom, tog de beslutningen om at flytte til Danmark - til Holstebro. Hans Kobberø er selv opvokset i Sir.
Arbejdet kunne heldigvis flytte med, men drømmen om at få sit eget voksede. Så nu springer de ud som forpagtere på Ulfborg Gæstgivergård.
- Jeg har altid rejst meget og ikke haft så meget tid til familien, så at starte noget sammen kunne jo råde bod på det. Gildettes familie ejer en restaurant i Brasilien, og vi har altid selv haft den drøm også, siger han.
Tro mod traditionerne
Springet fra det storladne samba-land til lille Holstebro og Ulfborg har da også været stort.
- På alle tider af døgnet var der mennesker i Franka, og det er der ikke her. Så kulturforskellen er enorm, men jeg tror egentlig ikke, jeg har tænkt så meget over springet. Nu er vi her, og det er vi glade for, siger han.
Menuen og indretningen her i Ulfborg er dansk. Men mon ikke Brasilien får lov at titte frem fra menukortet ind imellem.
- Jeg laver en god stegt flæsk. Så vi prøver ikke at ændre for meget i traditionerne her, men der skal jo også være plads til lidt eksperimenter, smiler 44-årige Gildette Kobberø.