Annonce
Struer

De mangler nærmest bare en bygherre

Annette Friis har boet på Venø i 15 år, og Søren Hindkjær i 23 år - ligeså længe som de nuværende lejelejligheder på øen. Foto: Stine Kjærside
Styregruppe på Venø arbejder med plan om at opføre fem lejelejligheder, der skal fungere som et seniorfællesskab og frigive boliger til nye øboere
Annonce

Venø: En grund på Lønningen på Venø har stået tom gennem nogle år uden at blive solgt. Men et nyt projekt gør måske, at grunden snart bliver bebygget med seniorboliger.

I hvert fald er der på Venø blevet nedsat en arbejdsgruppe, der for nogle år siden luftede idéen om lejeboliger til ældre øboere, der ikke længere vil bo i deres store hus, men hellere i en mindre lejlighed. Borgere som vel at mærke ikke ønsker at komme væk fra øen.

- Mange af os vil gerne blive på Venø, når vi bliver gamle, siger Annette Friis, der både er med i beboerforeningen Venøboen samt seniorbolig-projektet.

Der eksisterer nogle få lejelejligheder på Venø, som udlejes gennem Struer Boligselskab, men de er vældigt populære.

- De er aldrig ledige. Kun i overgangsperioden mellem tidligere og nye lejere, siger Søren Hindkjær, der ligesom Annette Friis er med i både Venøboen og seniorbolig-projektet.

Bliver planen til virkelighed, så kommer der yderligere fem lejelejligheder på omkring 95-100 kvadratmeter hver.

Derudover er planen, at der skal laves et fællesområde. Ejeren af grunden er positivt stemt, og det samme er kommunen, der har informeret om, at området allerede er lagt ud til bebyggelse.

Gruppen har nu planer om at søge en fond på 30 millioner kroner, der specifikt har fokus på alment byggeri og huslejenedsættelse på de danske småøer.

- Det eneste vi mangler er sådan set en bygherre, siger Annette Friis.

Annonce

Boligmangel

Projektet har også øboernes opbakning. Ved et informationsmøde i januar bad styregruppen interesserede, der kunne se sig selv bo i en lejelejlighed på øen på et tidspunkt skrive under i to forskellige kolonner: Dem, der kunne se sig selv få brug for en lejebolig inden for de næste fem år, og dem, der ville få brug for en senere.


Mange af os vil gerne blive på Venø når vi bliver gamle.

Annette Friis, Venø


- Der var nok otte i begge kolonner, siger Annette Friis.

Hun har sammen med sin mand skrevet sig på i den sidste kolonne.

- Vi ønsker at blive på øen. Vi har flyttet meget rundt, og Venø er det sted vi har boet længst, så her vil vi blive, forklarer hun.

Og det er faktisk det, der er en af årsagerne til idéen med boligerne. Øboerne vil nemlig gerne blive længe efter at de ikke har brug for store huse, og det forhindrer udefrakommende fra at flytte til.

- Hvis vi har nogle flere lejeboliger, kan vi måske få frigjort nogle boliger til nye beboere, siger Søren Hindkjær.

De får også henvendelser fra folk, der ønsker at bo til leje på Venø for at prøve ølivet.

- Og også det vil der være mulighed for, siger Annette Friis.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce