Annonce
Struer

De lå tæt på måtterne til musikken

Her ligger publikum på gulvet og får en helt ny oplevelse af musikken. Foto: Frede Stengaard
Ensemble MidtVest kom godt fra start på festivalen Vintertoner i Struer.
Annonce

Struer: Salen var fyldt godt op med yoga-måtter og publikum, da Ensemble MidtVest torsdag eftermiddag indledte festivalen Vintertoner i Struer med en optræden, der ligger lidt uden for de sædvanlige rammer for ensemblets musikere, på Struer Højskole.

Og publikum var vilde med det nye initiativ.

De sidste måtte rulle måtterne ud og være med fra en plads på gangen, der førte ind til salen, hvor musikerne sad klar, og hvor fløjtenisten fra Ensemble MidtVest, Charlotte Norholdt, stod for at guide publikum gennem dagens øvelser for både sind, krop og åndedræt.

I dagens anledning havde hun skiftet rolle og forklarede som indledning, hvordan der kan være to veje til at finde ro og bare være til i øjeblikket uden tankemylder og kaos i sindet: Den ene vej er yoga, den anden musikken. På Struer Højskole fik publikum så mulighed for at opleve, hvad der kan ske, når de to veje løber sammen, og der kommer musik til yogaøvelserne.

Min mand går til yoga i Snejbjerg, og der var han med på holdet, da Ensemble MidtVest optrådte med en tilsvarende koncert i 2019. Det var på den måde, jeg fik idéen, og det passer bare perfekt ind i hele målsætningen her på Struer Højskole, hvor vi har så meget fokus på sundhed.

Anika Karlsen Thor, forstander, Struer Højskole

Annonce

Festival-finale i kirken

- Det er et rigtig god initiativ, mente forstanderen på Struer Højskole, Anika Karlsen Thor, som henvendte sig til Ensemble MidtVest for at høre, om det var noget, de ville være med til under årets vinterfestival i Struer, som har den officielle åbningskoncert på programmet på Gimsinghoved fredag aften.

- Min mand går til yoga i Snejbjerg, og der var han med på holdet, da Ensemble MidtVest optrådte med en tilsvarende koncert i 2019. Det var på den måde, jeg fik idéen, og det passer bare perfekt ind i hele målsætningen her på Struer Højskole, hvor vi har så meget fokus på sundhed, fortalte hun.

Og for musikerne i Ensemble MidtVest er det en ny måde at komme ud til et publikum, som måske ikke står forrest i køen, når der skal købes billetter til de mere traditionelle koncerter under festivalen Vintertoner, som har flere utraditionelle koncerter på programmet. For eksempel en filmkoncert på gymnasiet og en koncert med både improvisationer og et mere traditionelt program på Struer Museum inden en større afslutningskoncert i Struer Kirke på søndag klokken 14.30.

Musikerne improviserede til en del af yoga-øvelserne. Foto: Frede Stengaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Skuffet Mathiesen fandt aldrig VM-benene

Annonce