x
Annonce
Struer

De lå tæt på måtterne til musikken

Her ligger publikum på gulvet og får en helt ny oplevelse af musikken. Foto: Frede Stengaard
Ensemble MidtVest kom godt fra start på festivalen Vintertoner i Struer.

Struer: Salen var fyldt godt op med yoga-måtter og publikum, da Ensemble MidtVest torsdag eftermiddag indledte festivalen Vintertoner i Struer med en optræden, der ligger lidt uden for de sædvanlige rammer for ensemblets musikere, på Struer Højskole.

Og publikum var vilde med det nye initiativ.

De sidste måtte rulle måtterne ud og være med fra en plads på gangen, der førte ind til salen, hvor musikerne sad klar, og hvor fløjtenisten fra Ensemble MidtVest, Charlotte Norholdt, stod for at guide publikum gennem dagens øvelser for både sind, krop og åndedræt.

I dagens anledning havde hun skiftet rolle og forklarede som indledning, hvordan der kan være to veje til at finde ro og bare være til i øjeblikket uden tankemylder og kaos i sindet: Den ene vej er yoga, den anden musikken. På Struer Højskole fik publikum så mulighed for at opleve, hvad der kan ske, når de to veje løber sammen, og der kommer musik til yogaøvelserne.

Annonce

Min mand går til yoga i Snejbjerg, og der var han med på holdet, da Ensemble MidtVest optrådte med en tilsvarende koncert i 2019. Det var på den måde, jeg fik idéen, og det passer bare perfekt ind i hele målsætningen her på Struer Højskole, hvor vi har så meget fokus på sundhed.

Anika Karlsen Thor, forstander, Struer Højskole

Festival-finale i kirken

- Det er et rigtig god initiativ, mente forstanderen på Struer Højskole, Anika Karlsen Thor, som henvendte sig til Ensemble MidtVest for at høre, om det var noget, de ville være med til under årets vinterfestival i Struer, som har den officielle åbningskoncert på programmet på Gimsinghoved fredag aften.

- Min mand går til yoga i Snejbjerg, og der var han med på holdet, da Ensemble MidtVest optrådte med en tilsvarende koncert i 2019. Det var på den måde, jeg fik idéen, og det passer bare perfekt ind i hele målsætningen her på Struer Højskole, hvor vi har så meget fokus på sundhed, fortalte hun.

Og for musikerne i Ensemble MidtVest er det en ny måde at komme ud til et publikum, som måske ikke står forrest i køen, når der skal købes billetter til de mere traditionelle koncerter under festivalen Vintertoner, som har flere utraditionelle koncerter på programmet. For eksempel en filmkoncert på gymnasiet og en koncert med både improvisationer og et mere traditionelt program på Struer Museum inden en større afslutningskoncert i Struer Kirke på søndag klokken 14.30.

Musikerne improviserede til en del af yoga-øvelserne. Foto: Frede Stengaard
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Lad os nu høre om vejen ud

En af corona-krisens store frustrationer for mange er usikkerheden om, hvor lang tid denne alternative virkelighed kommer til at herske. Prisen for at begrænse belastningen på sundhedsområdet er enorm. Erhvervslivet er lammet, mange virksomheder risikerer at lukke - også selv om skatteborgernes store pengekasse er åbnet på vid gab med diverse støtteordninger. Uanset hvor mange skattekroner, Folketinget besluttet at sende ud til de ramte brancher, kommer nedlukningen til at koste arbejdspladser. Den kommer til at ødelægge grundlaget for et utal af virksomheder. Økonomien bliver påvirket langt frem i tiden. For at kunne håndtere de barske realiteter, har vi behov for at kende planerne for, hvordan landet igen kan åbnes. Vi har behov for at vide, hvad myndighederne forestiller sig muligt - og hvornår. Ingen forlanger, at Mette Frederiksen, Nikolai Wammen eller Søren Brostrøm skal kunne svare på, hvornår smittefaren er drevet over, men vi må kunne få svar på, hvilke planer der er for rækkefølgen af genetableringen af samfundet. De fleste kan nok forestille sig, at rejsebranchen og teater- og koncertarrangører vil være ramt af begrænsninger længere ind i fremtiden end frisørerne. Eller genbrugspladserne. Eller skolerne. Indtil nu har Danmark ageret trofast og fulgt retningslinjerne. Men hvis vi skal blive ved med at have tillid til myndighederne, må vi sammen kunne se en vej ud af det hele. Ingen tror på en snarlig vaccine eller kur, hvorfor vi må forvente begrænsninger eller risici i en periode, der strækker sig noget længere end til den 13. april, som lige nu er den eneste kendte dato i planerne. Det gik fint med at vise os forskellige scenarier for, hvad der ville ske, hvis vi ikke lukkede landet. Med pædagogiske plancher og grafer, blev vi alle overbevist om nødvendigheden. Vis os nu de forskellige scenarier for, hvordan vi igen får landet på fode. Også selv om de er skræmmende. Vi kan tåle det meste, men hemmeligheder og uvished hører ingen steder hjemme.

Annonce