Annonce
112

De kommer fra både nær og fjern for at lære i Struer: Jeg er blevet helt forelsket i det

De 12 første elever har i denne uge indtaget det nye podcast-akademi i Struer. Foto: Morten Bang Larsen
Det første hold deltagere har i denne uge indtaget det nye podcast-akademi, som har til huse hos Sound Hub Denmark i Struer, og meldingen er, at det faktisk er rart at komme lidt væk.

Struer: Det er ikke længe siden, det blev offentliggjort, at Struer nu også har et podcast-akademi i byen, og det første hold elever har nu også indtaget det, der retteligt hedder Nordic Podcast Academy.

12 personer bliver her i efterårsferien guidet godt og grundigt rundt i podcastens forunderlige verden af underviser og grundlægger af Nordic Podcast Academy Dorte Palle.

- Vi har tre tilbud ude nu. Det ene er en talentcamp, som er for dem, der har masser af passion og ideer, men ikke så meget håndværk endnu. Så udbyder vi også et diplomkursus for journalister, som efteruddanner sig, og det kursus findes også på engelsk, fortæller Dorte Palle.

De 12 første ansigter på akademiet hører til i kategorien talenter, men det viste sig hurtigt, at de allerede, da de kom, var så dygtige, at underviseren på ingen måde behøvede at starte fra bunden.

For os, der måske ikke lige er det endnu, er her Dorte Palles definition af, hvad det egentlig er, vi snakker om her.

- En podcast er en fortælling i lyd.

Annonce

Det er faktisk meget fedt, at man kommer så langt væk hjemmefra. Man har tiden til at kunne fordybe sig på en anden måde, end hvis man også lige skulle ses med sine veninder eller forældre.

Sara Schou Holm, 26 år, Frederiksberg

Rendyrket passion

Så kort kan det egentlig siges, og putter man lidt flere ord på, så er en podcast ifølge Dorte Palle at sammenligne med god, gammeldags radio.

- Dengang hed det montager, og det er den tradition og mange af de teknikker, jeg underviser i. Old school historiefortælling, og her kan man så arbejde inden for alle mulige forskellige genrer.

Og det gør denne uges deltagere, som kommer lige København over Aarhus og Aalborg til nærområdet, så.

- Jeg er netop blevet færdiguddannet som kandidat i analytisk journalistik og lige kommet på dagpenge, og så tænkte jeg, at sandsynligheden for at kunne få et job er større, hvis man også kan noget med lyd, siger Sara Schou Holm på 26 år, der er kommet hele vejen fra Frederiksberg.

Ud over det arbejdsmæssige aspekt i det hører hun selv rigtig mange podcast, så grunden til, at hun er kommet til Struer, er en kombination af de to ting.

For 22-årige Anne Mejer Kristensen, der går på Journalisthøjskolen i Aarhus, er det bare rendyrket passion.

- Jeg laver radio på 3. semester og har tabt mig selv helt ind i det, fortæller hun.

Fordyber sig

Hun er kort sagt vild med fortællinger, og der kan lyd bare noget unikt, lyder det fra Anne Mejer Kristensen.

- Det kan leve på en helt anden måde. Jeg er bare blevet forelsket i det og er nødt til at prøve det af så meget, jeg overhovedet kan.

Og så betyder en tur til Struer fra enten København eller Aarhus altså ingenting.

- Det er faktisk meget fedt, at man kommer så langt væk hjemmefra. Man har tiden til at kunne fordybe sig på en anden måde, end hvis man også lige skulle ses med sine veninder eller forældre, siger Sara Schou Holm:

- Her tager man en uge ud af kalenderen og tænker kun på podcast. Og så er det dejligt at komme ud og se Danmark. Det her kan noget andet, end hvor jeg bor.

Anne Mejer Kristensen er ganske enig.

- Struer er en dejlig by, og jeg er dobbelt heldig, for min mors kusine bor her, og hende ser jeg ellers ikke så tit, så det gjorde slet ikke noget, at det var her.

Grundlægger af og underviser på Nordic Podcast Academy, Dorte Palle. Foto: Morten Bang Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce