Annonce
Erhverv

De kæmper for en motorvej

En stor gruppe erhvervsfolk i Holstebroområdet er selv gået i aktion for at få den nye Holstebromotorvej gjort helt færdig

Annonce

Holstebromotorvejen er et resultat af en målrettet kampagne. Nu forsøger det lokale erhvervsliv igen.. Foto: Morten Stricker.

I efteråret 2018 åbner den nye motorvej fra Herning til Holstebro. Men det er faldet en del erhvervsfolk fra Holstebroegnen for brystet, at motorvejen stopper syv kilometer nord for Herning, hvor den bliver afløst af et lille stykke motortrafikvej for i igen at blive til motorvej ved Herning. Nu har de sat sig for at få lappet hullet, som de kalder det, og det gør de så med lobbyarbejde, pengeindsamling, en ny hjemmeside og masser af møder med politikere. De ved ikke endnu om det lykkes, men i følge gruppens talsmand Jens Axel Birn, som er administrerende direktør ved jernstøberiet Vald. Birn, er det målet at påvirke finanslovsforhandlingerne i efteråret. De er gået resolut og konsekvent til værks og har henover sommerferien fået aktiveret politikerne, rejst penge og produceret markedsføringsmateriale. Her leverer de en lille manual, hvordan man sætter en effektiv kampagne i gang for at fremme en sag, som betyder noget lokalt.

1

Kampagnen blev skudt i gang med et stormøde for egnens erhvervsfolk, hvor lokale politikere og en repræsentant fra Vejdirektoratet også var til stede. På mødet sikrede man, at der var bred opbakning blandt deltagerne til at gå i gang. Og ikke mindst penge. På mødet blev der startet en indsamling.

2

Gruppen fik hurtigt skabt politisk opmærksomhed på problemstillingen hos Christiansborgpolitikerne. Ret tidligt i processen tog tre af gruppens medlemmer til Christiansborg, hvor de mødtes med folketingets trafikudvalg og forklarede problemet. De havde også et forslag med om, at finansiere det sidste stykke med de penge, som bliver i overskud, fordi motorvejen til Holstebro bliver billigere end budgetteret.

3

Gruppen har engageret en projektleder, som har sørget for at der blev lavet en hjemmeside www.motorvejhelevejen.dk, som er fyldt med argumenter. Her kan man også hente emailsignaturer og foldere og meget andet. På hjemmesiden kan man også se, hvem der sidder i arbejdsgruppen og hvordan man kontakter dem.

4

Der samlet næsten 200.000 kroner ind blandt det lokal erhvervsliv. Det ikk enoget svinlende beløb, men det er med til at dække de omkostninger, der løber på mens kampagnen løber.

5

De lokale folketingsmedlemmer er aktiveret, så sagen er med i tasken, når finanslovsforhandlingerne går i gang. Arbejdsgruppen har valgt den strategi, at sagen skal holdes varm op imod og under finanslovsforhandlingerne, fordi det ofte sker at den slags ting handles af i en sen nattetime.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Magiske koncerter på plænen

Struer

Calle hopper over træflisen

Sport

Skive gafler HB-topscorer

Annonce